پرش به محتوا

لولا: این وظیفه من نیست که تصمیم بگیرم کریمه متعلق به چه کشوری است.

لولا: این وظیفه من نیست که تصمیم بگیرم کریمه متعلق به چه کشوری است.

انتقاد شدید لولا از شورای امنیت

ترجمه مجله هفته

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل در جریان سفر خود به اسپانیا بار دیگر موضع کشورش در قبال جنگ اوکراین را تشریح کرد.
وی از نقش شورای امنیت سازمان ملل بشدت انتقاد کرد. لولا داسیلوا از تشکیل گروهی از کشورهای میانجی حمایت کرد.

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا روز چهارشنبه در کاخ مونکلوا در مادرید، از لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل استقبال کرد. موضوع مهم مذاکرات، جنگ اوکراین بود.
سانچز از تلاش های لولا داسیلوا برای حل مناقشه مسلحانه در شرق اروپا تشکر کرد. مهم این است که همه کشورها برای صلح عادلانه و واقعی تلاش کنند و صدای کشوری که مورد حمله قرار گرفته شنیده شود.
لولا داسیلوا به نوبه خود خواستار توقف فوری درگیری ها شد. و گفت در حالی که جنگ ادامه دارد نمی توان مذاکره کرد.
«حرف زدن درباره اینکه چه کسی درست میگوید و چه کسی اشتباه می کند فایده ای برای طرفین ندارد. رئیس دولت برزیل تاکید کرد که روس ها و اوکراینی ها باید تصمیم بگیرند که آیا شبه جزیره کریمه دریای سیاه باید متعلق به این کشور باشد یا خیر. این وظیفه من نیست که تصمیم بگیرم کریمه متعلق به کیست.
وقتی پشت میز مذاکره می نشینید، می توانید درباره هر چیزی از جمله کریمه بحث کنید. اما این روس‌ها و اوکراینی‌ها هستند که باید درباره آن بحث کنند.»
لولا داسیلوا در عین حال از نقش شورای امنیت سازمان ملل متحد در مناقشه اوکراین انتقاد شدیدی کرد.
این سیاستمدار بار دیگر نهاد سازمان ملل را منسوخ توصیف کرد. ژئوپلیتیک و اقتصاد تغییر کرده است.
بنابراین ایجاد یک مکانیسم بین المللی جدید ضروری است.
ما در دنیای بسیار عجیبی زندگی می کنیم که در آن همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل بزرگترین تولیدکنندگان و فروشندگان اسلحه در جهان و بزرگترین شرکت کنندگان در جنگ هستند.
در این زمینه، برزیلی خواستار ایجاد نوعی «گروه صلح بیست» شد.
جنگ اکنون در لحظه ای است که کشورهای دوست باید مداخله کنند.
جنگ به این دلیل آغاز شد که برای جلوگیری از آن مذاکرات بسیار کمی انجام شد.
«این مهم است که ما گروهی از مردم را پیدا کنیم که مایل به توقف جنگ هستند. دو دولت در حال ستیز با یکدیگر هستند و هر کدام اصرار دارند که از موضع خود کوتاه نخواهند آمد.»
لولا داسیلوا اعلام کرد که سلسو آموریم دستیار او در امور بین الملل به زودی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و ولادیمیر زلنسکی رهبر اوکراین دیدار خواهد کرد.
بیایید ببینیم آیا می‌توانیم مذاکرات احتمالی را برای توقف خصومت‌ها آغاز کنیم یا خیر.
برزیل نمی خواهد به یکی از طرف های جنگ پیوندد. لولا داسیلوا گفت، در عوض، این کشور در تلاش برای برای حل صلح آمیز مناقشه است.
در عین حال لولا نسبت به نقش اروپا و بی عملی آنها برای برقراری صلح هم انتقاد کرد و گفت در حالی که این کشور آمریکای جنوبی ۱۴۰۰۰ کیلومتر با منطقه جنگی فاصله دارد، اتحادیه اروپا با روسیه مرز مشترک دارد.


به نقل از تارنمای پوبلیکو (publico.es)، لولا داسیلوا در جریان اجلاسی در مادرید پایتخت اسپانیا، با اشاره به اینکه از زمان آغاز ریاست جمهوری با سران مختلف جهان از جمله امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه، جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا، اولاف شولتس صدراعظم آلمان و شی جین پینگ رئیس‌جمهوری چین دیدار و گفت‌وگو کرده است، بر عملکرد و تلاش برزیل با هدف دستیابی به صلح در اوکراین تاکید کرد.

وی با بیان اینکه کشورها باید به تمامیت ارضی یکدیگر احترام بگذارند، خاطر نشان کرد که برای رسیدن به صلح باید یک مخرج مشترک پیدا کرد.

پوبلیکو که یک تارنمای خبری اسپانیایی است، بر اختلاف نظر میان دولت‌های اسپانیا و برزیل در مورد جنگ اوکراین طبق اذعان نهاد نخست وزیری این کشور اشاره کرده و آورده است: برای دولت (پدرو) سانچز (نخست وزیر اسپانیا) اولویت این است که در راستای موضع اتحادیه اروپا، هر طرحی برای صلح، آتش‌بس یا آغاز مذاکرات، باید تایید دولت اوکراین به ریاست جمهوری ولودیمیر زلنسکی را داشته باشد. نگاه اسپانیا به طرح‌های صلح برزیل یا چین که دارای پیشنهادهایی مانند احترام به تمامیت ارضی یا ممنوعیت استفاده از سلاح‌های هسته‌ای است، مثبت است با این حال برای قوه مجریه، این کافی نیست و یک صلح با ثبات، خروج کامل نیروهای روسیه از خاک اوکراین و مسائل دیگری را شامل می‌شود.

لولا داسیلوا در جریان این کنفرانس تجاری گفت: من دیدگاه اروپایی‌ها نسبت به این جنگ را درک می‌کنم. غیرقابل قبول است که یک کشور به کشور دیگر حمله کند، اما این جنگی است که در آن نمی‌بینم کسی از صلح صحبت کند.

اظهارنظرهای اخیر لولا داسیلوا به ویژه در دیدار با همتای چینی خود، مبنی بر اینکه آمریکا و اتحادیه اروپا به دلیل ارسال سلاح به اوکراین، عامل تداوم جنگ هستند، خشم غرب را برانگیخت. این مسئله موجب شد تا سخنگوی کاخ سفید، لولا داسیلوا را به تکرار طوطی‌وار تبلیغات روسیه و چین متهم کند. رئیس جمهوری برزیل سپس در دیدار با کلاوس یوهانیس همتای رومانیایی خود و همچنین در سفر به پرتغال و اسپانیا، نقض تمامیت ارضی اوکراین توسط روسیه را محکوم کرد.

لولا داسیلوا روز سه شنبه در سفر به پرتغال، با حضور در پارلمان این کشور و در میانه اعتراض‌های نمایندگان راست افراطی پرتغالی، نقض تمامیت ارضی اوکراین را محکوم کرد و در انتقاد از عملکرد غرب در قبال این جنگ گفت: هرکس به راه‌حل‌های نظامی برای مشکلات کنونی معتقد باشد، با بادهای تاریخ می‌جنگد، زیرا هیچ راه‌حلی برای هیچ درگیری ملی یا بین‌المللی اگر مبتنی بر گفت‌وگو و مذاکره سیاسی نباشد، پایدار نخواهد بود.

توافقنامه اتحادیه اروپا و مرکوسور

لولا داسیلوا طی سخنان خود در جمع تجار و مقام‌های اسپانیایی ابراز اطمینان کرد که ریاست اسپانیا بر اتحادیه اروپا که در تابستان آغاز می‌شود، به سود قطعی شدن توافق میان اروپا و مرکوسور به عنوان دو انجمن اصلی گمرکات دو قاره خواهد بود.

وی تصریح کرد: این یک توافق بسیار مهم برای همه است، ما می‌خواهیم متعادل شود و به صنعتی شدن برزیل خدمت کند.

به عقیده داسیلوا، اینکه اسپانیا و برزیل به ترتیب ریاست شورای اتحادیه اروپا و مرکوسور را بر عهده دارند، تصادفی مبارک است، زیرا این امر باعث پیشرفت به سوی توافق می‌شود.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: