پرش به محتوا

شیلی استخراج لیتیوم را ملی کرد

شیلی استخراج لیتیوم را ملی کرد

ثروت باید عادلانه تر تقسیم شود.
تولیدکنندگان باتری از دست دادن امتیازات خود هراسناک شده‌اند.

فولکر هرمزدورف
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته

رئیس جمهور شیلی گابریل بوریچ (بوریک) می خواهد صنعت لیتیوم را ملی کند. او روز پنجشنبه (به وقت محلی) در تلویزیون این کشور گفت که این بهترین فرصت برای رشد و ایجاد یک اقتصاد توسعه یافته است.
بوریک اعلام کرد که قراردادهای لیتیوم در آینده فقط به عنوان «مشارکت دولتی-خصوصی» تحت کنترل دولت اعطا خواهد شد.
تاکنون، استخراج معادن در دست شرکت‌هایی خصوصی شیلیایی و گروه آمریکایی آلبه‌مراله بوده است که تامین‌کننده باتری برای تسلا، ال‌جی انرژی و سایر خودروسازان و تولیدکنندگان باتری، و غیره غربی هستند.
بوریک گفت: «امروز ما یک استراتژی ملی لیتیوم ارائه می کنیم که از نظر فنی مناسب و بلندپروازانه است. هدف ملی‌سازی کمک به «ساخت کشور شیلی است که در آن ثروتی که همه ما تولید می‌کنیم عادلانه‌تر توزیع شود».
شیلی دومین تولیدکننده بزرگ فلز سبک در جهان است که برای باتری خودروهای الکتریکی مهم است و بزرگترین ذخایر تاکنون شناسایی شده را در اختیار دارد.
او گفت که دولت قراردادهای در حال اجرا را لغو نخواهد کرد، اما امیدوار است که شرکت ها قبل از انقضای آنها برای مشارکت با دولت اعلام آمادگی کنند.
به گزارش رویترز، قرارداد شرکت خصوصی شیلیایی در سال ۲۰۳۰ و شرکت آمریکایی آلبه‌مراله در سال ۲۰۴۳ (۲۰ سال دیگر!) به پایان می رسد.
به گفته آژانس، «حرکت تکان دهنده بوریک» به مرور زمان کنترل صنعت لیتیوم شیلی را از غول های صنعتی خصوصی به یک شرکت دولتی منتقل می کند.
از آنجایی که هر روز کشورهای بیشتری از منابع طبیعی خود در برابر غارت شرکت های خصوصی محافظت می کنند، این یک چالش جدید برای سازندگان خودروهای الکتریکی است که به مواد باتری نیاز دارند.
مکزیک سال گذشته ذخایر لیتیوم خود را ملی کرد.
همانطور که توسط پورتال بلومبرگ گزارش شده است، دولت شیلی در حال برنامه ریزی برای راه اندازی یک موسسه لیتیوم است و می خواهد سرمایه گذاری در صنعت پایین دستی را ترویج کند تا بتواند از رونق گرفتن تولید باتری برای اتومبیل های الکترونیکی حداکثر استفاده را برای کشور ببرد، به جای آن که فقط کارش ارسال مواد نیمه فرآوری شده به کارخانه های خارجی باشد.
به گزارش بلومبرگ، این هفته، شرکت چینی BYD، بزرگترین سازنده خودروهای الکتریکی و هیبریدی در جهان، قراردادی با دولت شیلی برای دستیابی به منابع طبیعی لازم برای ساختن باتری با قیمت ویژه دریافت کرد. کارخانه مربوطه قرار است تا پایان سال ۲۰۲۵ به بهره برداری برسد.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: