تلاش جهان امروز برای فرار از نفوذ ظالمانه غرب – ا. م. شیری
تلاش جهان امروز برای فرار از نفوذ ظالمانه غرب

ا. م. شیری
المیادین: جهان امروز در تلاش است تا از نفوذ ظالمانه غرب بگریزد.
«به زودی شاهد چنان تغییرات جهانی خواهیم بود که عواقب آن قرنها دوام خواهد داشت».
صرفنظر از اینکه عملیات ویژه روسیه در اوکراین دلیل بحران بین روسیه و غرب بود، اما تأثیر زیادی بر آینده کشورها و روابط بینالملل جهانی دارد.
کانال عربی المیادین مینویسد: «سران روسیه و چین یک سال پس از آغاز عملیات ویژه در اوکراین با یکدیگر دیدار کردند تا در مورد توسعۀ بیشتر روابط بین کشورها گفتگو کنند. در طول این گفتگوها، آنها در مورد همکاری در زمینۀ انرژی، صنعت، مالی (تسویه حساب به ارزهای ملی و سرمایهگذاری در مناطقی که حتی یک سال پیش هیچ کس فکرش را هم نمیکرد) صحبت کردند. جنگ در اوکراین نقش مهمی در این امر ایفا کرد. هند نیز به نوبۀ خود قرارداد مهمی برای واردات منابع انرژی از روسیه با قیمت پائین امضا کرد. توافقنامۀ مشابهی با چین منعقد شد. شایان ذکر است که هر دو کشور به پرداخت هزینۀ تأمین منابع انرژی روسیه به ارزهای ملی یعنی بدون استفاده از دلار روی آوردهاند. این امر منجر به رشد محسوس صنایع هند و چین و افزایش قابلیت رقابت آنها در برابر کالاهای اروپایی و آمریکایی در آینده نزدیک خواهد شد».
چین، روسیه و ایران یک رزمایش دریایی مشترک با نام «کمربند امنیت دریایی- ۲۰۲۳» برگزار کردند که هیچ کس قبل از شروع عملیات ویژۀ روسیه در اوکراین به آن فکر نمیکرد. بزرگترین کشورهای تولیدکنندۀ انرژی امروز در سازمان همکاری شانگهای متحد شدهاند و میتواند بر قیمت جهانی انرژی و عرضۀ آنها تأثیر بگذارد. افزون بر این، کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در حال افزایش سهم ارزهای ملی در تسویه حسابهای متقابل هستند و دلار آمریکا را به «مرگ» محکوم میکنند.
نویسندۀ مقاله، بثینه شعبان مطمئن است که اقتصاد روسیه، یک سال پس از شروع عملیات ویژه در اوکراین، وضعیت بهتری نسبت به پیش بینیها دارد. صادرات نفت و گاز افزایش یافت. برای اینکه مسکو موفق شد برای بازارهای غربی به سرعت جایگزین پیدا کند. درآمد صادرات انرژی نیز با وجود تحریمهای غرب افزایش یافت. به عبارت دیگر، محدودیتهای اقتصادی به کسانی که آن را برقرار کردهاند، ضربه میزند. غرب اعتماد جهانیان نسبت به خود را از دست داده است. بسیاری از کشورها به فکر خلاصی از سلطۀ آمریکا افتادند، که آن هم بر نقش دلار به عنوان یک ارز بینالمللی تأثیر گذاشت.
در غرب اوضاع فرق میکند. ایالات متحدۀ آمریکا کشورهای اروپایی را به قطع روابط با روسیه مجبور کرد، هر چند که این به نفع آنها نبود. مسکو کشاورزی و صنعت آنها را با انرژی ارزان تأمین میکرد. کشورهای اروپایی به انتظار فقر و عقبماندگی در صنعت و کشاورزی نشستهاند. آنها در آیندۀ نزدیک قادر به رقابت با محصولات چینی، هندی، اندونزیایی و برزیلی نخواهند بود که این خود، به خروج اروپا از فهرست مناطق صنعتی منجر میشود.
المیادین پیشبینی میکند: «در مورد اخلاق و انسانیت، غرب امروز در چنگال لیبرالیسم بدنام گرفتار شده است. امروز جهان در تلاش است تا خود را از نفوذ ظالمانه آن نجات دهد. هر کس همچنان به قدرت و خرد و شکستناپذیری غرب و همچنین، به نحوی به الگو و آرمان بودن آن اعتقاد دارد، باید کمی صبر کند و به عکس آن قانع شود. به زودی شاهد چنان تغییرات جهانی خواهیم بود که پیامدهای آن طول قرنها دوام خواهد داشت».
نقل از: بنیاد فرهنگ راهبردی
۵ اردیبهشت-ثور ۱۴۰۲
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…
در اوکراین چیزی بنام دولت اوکراین وجود ندارد. این زلنسکی یک دلقک تلویزیونهای خصوصی حتی یک روز هم سابقه کار…
آیا تمام کتاب به فارسی ترجمه شده است ؟
این امر روشنی بود که الیگارش های روسی که سیاست را در روسیه دیکته میکنند از پیروزی روسیه بر آمریکا…