عصبانیت رییسجمهور مکزیک از آمریکا.
عملیات آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده باعث انتقاد شدید از ایالات متحده در مکزیک شد
مارتا آندییو
آمریکا ۲۱
ترجمه مجله هفته
رئیس جمهور آندرس مانوئل لوپز اوبرادور (آملو) از اقدامات آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده (DEA) بشدت انتقاد کرده است.
آنها در مکزیک بدون هیچ گونه مجوزی از دولت مکزیک دست به عملیات میزنند.
دلیل این اختلافات اعلام کیفرخواست علیه ۲۸ عضو کارتل سینالوآ است که گفته می شود بر اساس نفوذ عوامل آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده به این کارتل قدرتمند مواد مخدر صورت گرفته است.
آملو در کنفرانس مطبوعاتی صبح خود در کاخ ملی، آمریکا را به جاسوسی از مقامات مکزیکی در جریان عملیات آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده متهم کرد. اطلاعات به دست آمده از این طریق به آنها منتقل شده.
به همین دلیل او خواستار از سرگیری مذاکرات برای بررسی شرایط همکاری دو کشور در زمینه مسائل امنیتی شد.
آملو ابراز ناراحتی کرد: «شما حق ندارید از ما جاسوسی کنید تا متوجه شوید که نهادهای امنیتی ما چه می کنند.»
وی افزود: به نظر می رسد که آمریکایی ها بخود حق میدهند در امور کشور ما یا هر کشور دیگری مداخله کنند و باید این وضعیت را تغییر داد و با آن به مخالفت کرد.
درگیری پس از یک نشست دوجانبه برای توافق بر سر اقدام علیه فنتانیل در ایالات متحده شعله ور شد.
فنتانیل یک ماده افیونی ساخته مصنوعی است که قدرت تاثیر گذاری آن ۱۰۰ برابر قوی تر از مورفین گزارش شده است. در ایالات متحده، این دارو به یک مشکل به سرعت در حال رشد تبدیل شده است.
آملو اذعان کرد که کارتل سینالوآ یکی از صادرکنندگان اصلی فنتانیل به ایالات متحده است، اما گفت که باندهای مواد مخدر در داخل ایالات متحده نیز همین کار را انجام می دهند.
به گفته رئیس جمهور مکزیک، حضور مقامات امنیتی آمریکا در مکزیک و همکاری باید ادامه یابد. اما یک توافق ضروری است زیرا «اینطور نیست که آنها هر کاری خواستند انجام دهند و مانند گذشته وارد و خارج شوند.»
به نظر او، نمی توان کورکورانه به ماموران آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده اعتماد کرد، زیرا برخی از آنها با عوامل با جنایتکار و قاچاقچیان ارتباط داشته یا داشته اند.
پس از اظهارات آملو، کن سالازار سفیر آمریکا در مکزیک برای دیدار یک ساعته با رئیس جمهور مکزیک به کاخ ملی رفت. سالازار متعاقباً پس از پایان این گفتگو در این مورد هیچ اظهارنظری نکرد.
استفاده از آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده در چندین کشور آمریکای لاتین تاکنون مورد انتقاد بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین قرار گرفته و به موضوعی به شدت بحث برانگیز تبدیل شده است.
در سال ۲۰۰۸، بولیوی، اکوادور و ونزوئلا آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده را از این کشور اخراج کردند. مقامات آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده در این کشورها به دست داشتن در جاسوسی سیاسی و بی ثباتی متهم شده اند.
نه سال بعد، دولت بولیوی توانست موفقیت های فزاینده ای را علیه کارتل ها گزارش کند.
از زمانی که آژانس مواد مخدر ایالات متحده آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده از این کشور اخراج شد، مبارزه با قاچاق مواد مخدر در بولیوی بشدت بهبود یافته است که این موفقیت ها توسط سازمان ملل و اتحادیه اروپا نیز تایید شده است.
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…
در اوکراین چیزی بنام دولت اوکراین وجود ندارد. این زلنسکی یک دلقک تلویزیونهای خصوصی حتی یک روز هم سابقه کار…
آیا تمام کتاب به فارسی ترجمه شده است ؟
این امر روشنی بود که الیگارش های روسی که سیاست را در روسیه دیکته میکنند از پیروزی روسیه بر آمریکا…