محدودیت های بی سابقه ای آمریکا علیه چین.
پولیتیکو: ایالات متحده در نظر دارد محدودیت های بی سابقه ای را برای سرمایه گذاری در چین اعمال کند.
ترجمه مجله هفته

به گزارش پولیتیکو، ایالات متحده می خواهد سرمایه گذاری در چین را محدود کند و تجارت با این کشور در بخش های حیاتی را ممنوع کند. این روزنامه خاطرنشان می کند که این در یک «لحظه حساس» رخ می دهد که دو اقتصاد در آستانه رکود هستند. (البته این ادعای پولیتیکو نادرست است چراکه چین در ۳ ماهه اول امسال رشد اقتصادی نزدیک به چهار و نیم درصد را به ثبت رسانده است و از رکود در آنجا خبری نیست)
دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، در حال تدارک «اقدامات بی سابقه ای برای محدود کردن سرمایه گذاری های ایالات متحده در چین» با هدف کاهش سرعت توسعه فناوری و نظامی پکن است.
این مطلب را روزنامه پولیتیکو به نقل از منابع کارشناسی گزارش داده است. بر این اساس، اقدامات جدید می تواند از اواخر ماه آوریل توسط مقامات آمریکایی اعلام شود.
به گزارش این رسانه سیاستمداران آمریکایی خواستار آن هستند که شرکتهای آمریکایی دولت را در مورد سرمایهگذاریهای جدید در چین مطلع کنند و شرکتهای فناوری از معاملات خاصی با جمهوری خلق چین در «بخشهای حیاتی» منع شوند. این باید بر خرید ریزتراشه ها نیز تأثیر بگذارد.
پولیتیکو ادعا میکند که تصمیم برای اعمال محدودیتهای جدید در «زمان حساسی» برای دولت بایدن گرفته میشود، که تلاش میکند تنشها را کاهش دهد و روابط تجاری با پکن را حفظ کند، زیرا هر دو اقتصاد در آستانه سقوط هستند.
این روزنامه به نقل از یک مقام ارشد در نهاد ریاست جمهوری آمریکا می گوید:
«ما می خواهیم مطمئن شویم که این روند به درستی صورت میگیرد،
ابتدا با متحدان و صنایع مشورت خواهیم کرد، و سپس مراحل عادی ایجاد ممنوعیت و محدودیت معاملات با چین بر طبق قانون به اجرا گذاشته می شود.»
مقامات ایالات متحده بارها محدودیت هایی را با هدف جلوگیری از توسعه فناوری پیشرفته چین اعمال کرده اند.
واشنگتن متقاعد شده است که اقدامات پکن امنیت ملی ایالات متحده را تهدید می کند.
اکتبر گذشته، ایالات متحده صادرات تراشه های خاصی را که برای تقویت هوش مصنوعی و ابررایانه هایی که از وزارت بازرگانی ایالات متحده مجوز ندارند، ممنوع کرد.
در اوایل ماه مارس، بلومبرگ از تهیه پیش نویس فرمانی خبر داد که سرمایه گذاری ایالات متحده در بخش فناوری چین را محدود می کند.
به گفته این خبرگزاری، هدف از این محدودیت ها مانع توسعه فناوری های پیشرفته ای است که توانایی های نظامی و اطلاعاتی چین را تقویت می کند.
در واکنش به محدودیت های ایالات متحده و با توجه به فروش تسلیحات نظامی ساخت ایالات متحده به تایوان، چین نیز معاملات واردات و صادرات به تولیدکنندگان تسلیحاتی آمریکایی از جمله لاکهید مارتین و سازندگان موشک های ریتون را ممنوع اعلام کرد.
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…
در اوکراین چیزی بنام دولت اوکراین وجود ندارد. این زلنسکی یک دلقک تلویزیونهای خصوصی حتی یک روز هم سابقه کار…
آیا تمام کتاب به فارسی ترجمه شده است ؟
این امر روشنی بود که الیگارش های روسی که سیاست را در روسیه دیکته میکنند از پیروزی روسیه بر آمریکا…