جنگ داخلی بر سر قدرت در سودان
درگیری بین ارتش و شبه نظامیان در سودان همچنان ادامه دارد. تعداد قربانیان به سرعت در حال افزایش است. امید به برقراری آتش بس احتمالی در آینده نزدیک.
نوشته اینا سمبدنر
یونگه ولت
ترجمه حمید علوی

کشتار در سودان همچنان ادامه دارد. به گفته تدروس ادهانوم قبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در ژنو، تا بعد از ظهر روز سهشنبه، ۲۷۰ غیرنظامی رسما کشته و حدود ۲۶۰۰ نفر زخمی شدند.
قبریسوس گفت: «گزارشهای نگرانکنندهای از غارت برخی از مراکز بهداشتی و استفاده از برخی دیگر برای مقاصد نظامی وجود دارد.»
روز شنبه، نیروهای موسوم به نیروهای واکنش سریع (RSF) به رهبری محمد حمدان دقلو با نیروهای دولت نظامی موقت دست به مخالفت زدند.
پس زمینه این درگیری تصمیم دولت مبنی بر ادغام نیروهای واکنش سریع در ارتش عادی است. دقلو اما دلیل شورش نیروهای واکنش سریع علیه دولت را مبارزه برای دموکراسی و «کودتای اسلامی» ژنرال عبدالفتاح البرهان اعلام میکند.
ژنرال عبدالفتاح البرهان با همکاری دقلو، دولت انتقالی ترکیبی نظامی و غیر نظامی سودان را در اکتبر ۲۰۲۱ سرنگون کرد.
در خیابانهای خارطوم تانکها و نیروهای شبه نظامی با یکدیگر مشغول جنگیدن میباشند و دود بر فراز شهر مشاهده میشود.
دالیا محمد عبدالمونم یکی از ساکنان این شهر به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما چهار روز است که نخوابیده ایم.»
با وجود کاهش ذخایر مواد غذایی، بسیاری از مردم دیگر جرات ترک خانه های خود را ندارند، در حالی که برخی دیگر از وقفه ها در درگیریها استفاده کرده و سعی می کنند از شهر فرار کنند.
از شمال دارفور، «پزشکان بدون مرز» گزارش داد که مجبوریم همه بیمارستان را تعطیل کنیم «زیرا آنها در مجاورت و نزدیکی درگیری قرار دارند یا کارکنان نمی توانند به دلیل درگیری ها وارد محل کار خود شوند».
فرید عبدالقادر، رئیس فدراسیون صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر سودان گفت: انجمن های صلیب سرخ سودان و بسیاری از کشورهای دیگر با هزاران امدادگر در محل آماده کمکرسانی هستند.
او گفت که آب و غذا برای توزیع وجود دارد، اما وضعیت امنیتی به امدادگران و خطرات ناشی از درگیرها اجازه کار به آنها را نمی دهد.
نیروهای نیروهای واکنش سریع به ویژه در رسانه های محلی به غارت، جنگ در مناطق مسکونی و استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی متهم شده اند.
آنها در گذشته هم بدنام بودند و اعتباری در بین مردم ندارند:
در سوم ژوئن ۲۰۱۹، در جریان تظاهرات برای برقراری یک حکومت غیرنظامی در کشور، شبه نظامیان واکنش سریع حداقل ۱۲۰ نفر را که برای یک اعتراض مسالمت آمیز تجمع کرده بودند، کشتند یا بهتر بگویم قتل عام کردند.
آنها در کشتارهای دسته جمعی در منطقه دارفور در اوایل دهه ۲۰۰۰ در حالیکه نام جَنجَوید را با خود حمل می کردند نقش اساسی داشتند. البرهان نیز در آن زمان مسئول این کشتارها بود.
روز سه شنبه درخواست های بین المللی برای آتش بس فوری ظاهرا بالستقبال روبرو شد.
پس از تماس آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا با البرهان و داقلو، ابتدا گفته شد که آتش بس ۲۴ ساعته از ساعت ۶ بعد از ظهر (CET) اعمال خواهد شد.
ژنرال شمس الدین کباشی از شورای نظامی حاکم در شبکه تلویزیونی العربیه اعتراف کرد که تمدید آتش بس در نظر گرفته نشده و برنامه ریزی نشده است، اما همزمان ارتش در فیس بوک اعلام کرد که از مذاکرات درباره آتش بس اطلاعی ندارد.
ارتش شبهنظامیها را متهم کرد که میخواهند «شکست سختی را که ظرف چند ساعت متحمل خواهند شد، پنهان کنند».
با توجه به ادامه جنگ قدرت بین نظامیان، کمیته مقاومت غیرنظامی در خارطوم درخواست دیرینه خود را تکرار کرد و خواستار «بازگشت نیروهای مسلح به پادگان های خود و انحلال نیروهای واکنش سریع» شد.
…آمریکا جنگ اوکراین رو یک نعمت استراتژیک میداند تا قدرت روانی مردم روسیه را با ادامه اقدامهای پهبادی به مراکز…
۱- هرتزوک در سفر آذربایجان غلط خیلی بزرگتر از دهان خودش کرد. او گفت: پرچم اسرائیل، پرچم آذربایجان است و…
جناب محترم مددوف میفرمایید: «امروز بریتانیا به عنوان متحد اوکراین عمل می کند و به این کشور کمک های نظامی…
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…