ونزوئلا در حال تعمیق روابط تجاری و فناوری خود با روسیه و چین است.
ونزوئلا در حال تعمیق روابط تجاری و فناوری خود با روسیه و چین است.
نوشته خوزه لوئیس گرانادوس سخا، ریکاردو واز
ترجمه: ویلما گوزمان
ونزوئلا آنالیسیس، آمریکا ۲۱

رومن فرولنکو، رئیس اتاق بازرگانی روسیه و ونزوئلا به پورتال خبری اسپوتنیک اعلام کرد: ونزوئلا و روسیه خواهان ایجاد یک مسیر کشتیرانی جدید برای تعمیق روابط تجاری بین دو کشور هستند.
فرولنکو گفت: «بر اساس محاسبه ما تجارت بدون نفت بین دو کشور می تواند حدود ۳۰۰ میلیون دلار در ماه باشد یعنی بیش ۳ میلیارد و نیم دلار در سال.»
به عنوان بخشی از تلاشها این کشور آمریکای لاتین برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود، انتظار میرود صادرات کالاهای غیرنفتی و یا غیر مرتبط با صنعت نفت را که به طور سنتی یکی از منابع اصلی تامین ارز خارجی است، افزایش دهد.
قهوه، میوه و گوشت بخشی از بخش هایی هستند که کاراکاس می خواهد به وسیل صدور آنها حضور خود را در بازارهای بین المللی افزایش دهد.
پورتو کابلو مهم ترین بندر ونزوئلا با زیرساخت های گسترده است.
دولت همچنین ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در این شهر ساحلی را برای تقویت تولید ملی و ایجاد منابع جدید سرمایه گذاری خارجی فراتر از صادرات نفت ترویج و تشویق کرده است.
ونزوئلا و روسیه در ۲۰ سال گذشته روابط نزدیکی برقرار کرده اند.
این نیز به این دلیل است که دولتهای فرمانده هوگو چاوز رئیسجمهور فقید و جانشین او نیکلاس مادورو تلاش کردند تا خود را از وابستگی اقتصادی به ایالات متحده رها کنند.
تحریم های ایالات متحده علیه ونزوئلا و روسیه که موانع تجاری ایجاد می کند و لجستیک بین المللی را پیچیده می کند، بر گسترش این روابط تأثیر گذاشته است.
به ویژه با توجه به تلاشهای ایالات متحده و متحدانش برای منزوی کردن هر دو کشور آنها به دلایل ژئوپلیتیکی، به همدیگر نزدیکتر شدن شدهتند و این روند را تسریع کرده.
در سال ۲۰۲۱، آنها یک برنامه ده ساله برای ایجاد همکاری های بلندمدت در زمینه های مختلف امضا کردند.
مادورو علناً تلاشها برای منزوی کردن روسیه را محکوم کرده و گفته است که این یک استراتژی با هدف نابودی این کشور برای جلوگیری از توسعه یک جهان با نظمی«چند قطبی» است.
ونزوئلا همچنین مشتاق گسترش روابط فناوری خود با روسیه و چین است و اخیراً برای شرکت در پروژه مشترک ایستگاه تحقیقاتی بینالمللی قمری دعوت شده است.
مارگلاد بنکومو، مدیر اجرایی آژانس بولیواری برای فعالیتهای فضایی (Abae)، اخیراً از آزمایشگاه اکتشاف فضای عمیق چین در دانشگاه نانجینگ بازدید کرد.
انتظار می رود که ونزوئلا به زودی یادداشت تفاهمی با اداره ملی فضایی چین امضا کند تا این همکاری رسمی شود.
ساخت ایستگاه بین المللی تحقیقات قمری قرار است در اوایل دهه ۲۰۳۰ آغاز شود. چین قبلا با Abae برای ساخت و پرتاب ماهواره های ونزوئلا همکاری کرده است.
در جریان سفر مادورو به چین در سال ۲۰۱۸، جایی که وی با رئیس جمهور شی جین پینگ دیدار کرد، دو کشور ۲۸ توافقنامه جامع را امضا کردند که شامل برنامه های مشترک برای ماهواره چهارم بود.
ونزوئلا تاکنون ماهواره های بولیوار (۲۰۰۸)، میراندا (۲۰۱۲) و سوکره (۲۰۱۷) را به فضا پرتاب کرده است.
تلاشهای واشنگتن و بروکسل برای منزوی کردن دولت مادورو از نظر اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک تا حد زیادی شکست خورده است.
ونزوئلا روابط خود را با اکثریت قریب به اتفاق کشورهای منطقه از سر گرفته و در عین حال روابط خود را با متحدان قدیمی مانند روسیه و چین تقویت کرده است.
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…
در اوکراین چیزی بنام دولت اوکراین وجود ندارد. این زلنسکی یک دلقک تلویزیونهای خصوصی حتی یک روز هم سابقه کار…
آیا تمام کتاب به فارسی ترجمه شده است ؟
این امر روشنی بود که الیگارش های روسی که سیاست را در روسیه دیکته میکنند از پیروزی روسیه بر آمریکا…