پرش به محتوا

ضعف و اختلاف آشکار در بیانیه جی۷.

ضعف و اختلاف آشکار در بیانیه جی۷.

چین بیانیه مشترک نشست وزرای خارجه جی۷ را قاطعانه رد می کند

«واگرایی» آشکار در داخل بلوک: اظهارات ماکرون باعث واکنش در غرب شد.

نوشته چن چینگ کینگ
گلوبال تایمز
ترجمه مجله هفته

وزارت خارجه چین روز سه‌شنبه در واکنش به این سند که «نگرانی‌ها» در مورد روسیه و چین را برجسته می‌کند،اعلام کرد، آخرین بیانیه مشترک جی۷ منعکس کننده غرور، تعصب و تمایل آگاهانه این گروه برای بستن راه رشد و مهار چین است.
نشست سه روزه وزرای خارجه گروه هفت در کارویزاوا، استان ناگانو برگزار شد و روز سه شنبه به پایان رسید.
کارشناسان چینی آمریکا را به سوء استفاده از پلت فرم چندجانبه با تبدیل آن به ابزاری برای حفظ هژمونی خود متهم کردند.
برخی از کارشناسان چینی می گویند که اختلافات آشکاری در داخل بلوک بر سر لفاظی تایوان وجود دارد، به ویژه پس از آن که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه خواستار استقلال استراتژیک اروپا شد و اعلام کرد که تمایلی به مداخله در مسئله تایوان که در غرب در آن خود را درگیر کرده است ندارد. این اظهارات بحث و تأمل زیادی را برانگیخت.
در بیانیه مشترک گروه ۷ ابتدا به تهدید روسیه برای استقرار تسلیحات هسته ای در بلاروس اشاره شد و اعلام شد که گروه ۷ شامل آمریکا، ژاپن، آلمان، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و کانادا به تشدید استفاده تحریم ها علیه روسیه متعهد هستند.
دیپلمات های گروه ۷ اطمینان دادند که استفاده از سلاح های شیمیایی، بیولوژیکی یا هسته ای «عواقب جدی» برای روسیه خواهد داشت.
در مقایسه با بیانیه مشترک جی۷ در سال ۲۰۲۲، سند امسال موضوعات مرتبط با چین را در رتبه سوم اهمیت قرار می دهد که برخی رسانه ها گزارش داده اند که «مستقیماً این کشور را هدف قرار داده است.»
این سند فعالیت های به اصطلاح «نظامی سازی» در دریای چین جنوبی میپردازد و آن را مورد توجه قرار می دهد و ظاهرا بر اهمیت صلح و ثبات در تنگه تایوان تاکید میکند.
همچنین در این سند در مورد مسائل مناطق چینی مربوط به سین کیانگ، ژیزانگ و هنگ کنگ نیز ابراز «نگرانی» شده.
تایوان بخشی از سرزمین چین است. اصل چین واحد اساس صلح و ثبات در تنگه تایوان است.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری گفت: برای تضمین صلح واقعی در سراسر تنگه تایوان، کاملاً ضروری است که صریحاً علیه هرگونه اقدام «استقلال تایوان» صحبت کنیم و آن را متوقف کنیم. هنگ کنگ، سین کیانگ و تبت منحصراً امور داخلی چین هستند.
وانگ گفت که هیچ نیروی خارجی اجازه ندارد به هیچ وجه یا به هر بهانه ای در این امور دخالت کند.
وضعیت در دریای چین شرقی و دریای چین جنوبی به طور کلی پایدار است. کشورهای مربوطه باید به تلاش های کشورهای منطقه برای صلح و ثبات احترام بگذارند.
سخنگو وزارت امور خارجه چین گفت که آنها باید از تفرقه افکنی و ایجاد درگیری بین اردوگاه ها دست بردارند.
لو شیانگ، محقق آکادمی علوم اجتماعی چین، روز سه شنبه به گلوبال تایمز گفت که بیانیه مشترک گروه ۷ نشان می دهد که غرب به رهبری ایالات متحده به طور فزاینده ای نگران بحران جاری اوکراین به دلیل عدم اعتماد به نبرد با روسیه در مورد کمبود تامین تسلیحات است.
لو که به این موضوع مشکوک است، که مبادلات پشت پرده در این گروه صورت گرفته باشد: «در مورد موضوع تایوان، اظهارات اخیر وزرای خارجه گروه ۷ لفاظی کلی است و به نظر می رسد کشورهایی مانند فرانسه و آلمان اقدامات محتاطانه تری انجام داده اند.»

برخی از رسانه های غربی مانند سی ان ان و بلومبرگ خاطرنشان کردند که اظهارات در مورد چین در این بیانیه بسیار ملایم تر از لفاظی های داغی است که اغلب در واشنگتن شنیده می شود، زیرا گروه ۷ تلاش می کند تصویری از «وحدت» ارائه دهد.

لی هایدونگ، استاد انستیتوی روابط بین‌الملل در دانشگاه امور خارجه چین، روز سه‌شنبه به گلوبال تایمز گفت، در مقایسه با بیانیه های مشترک قبلی، نشست وزرای خارجه جی۷ امسال بیشتر بر روی موضوعات خاص مرتبط با چین متمرکز بود اما با اختلافات فزاینده اعضا.

لی گفت: در جی۷، کشورهایی مانند فرانسه و آلمان به دنبال گفتگو با چین هستند، در حالی که کشورهایی مانند ایالات متحده و ژاپن به دنبال رویارویی هستند.
این کارشناس درباره خطر سوء استفاده آمریکا از جی۷ به عنوان یک پلتفرم چندجانبه به عنوان ابزاری برای مقابله با روسیه و چین و حفظ هژمونی آنها هشدار داد.
لی گفت: «برخی نیروهای سازنده و مثبت در جی۷ باید نقش بیشتر و مهم‌تری را ایفا کنند. »

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: