پاکستان، از بحرانی به بحرانی دیگر.
پاکستان، از بحرانی به بحرانی دیگر.
در پاکستان، جنگ قدرت بین دولت و دادگاه عالی در گرفته است
نوشته توماس برگر
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته

آیا پاکستان به بحران دیگری نیاز دارد؟ این کشور به اندازه کافی با بازسازی پس از فاجعه سیل سال قبل، با حملات طالبان محلی (TTP) و آخرین اما نه کماهمیت با مشکلات اقتصادی، درگیر است.
علاوه بر این، رویارویی بین ائتلاف حاکمیت فعلی و نخست وزیر سابق عمران خان هم به آن افزوده شده که سال گذشته با رای عدم اعتماد برکنار شد.
اما اکنون یک بحران قانون اساسی بوجود آمده. سؤالات اصلی عبارتند از: دیوان عالی (SC) مجاز به انجام چه کاری هست و رئیس قوه قضائیه چه اختیاراتی دارد؟
در چند روز اخیر اختلافات به ابعادی رسیده است که سیاستمداران و بالاترین مسئولین قوه قضائیه کشور در کشمکش آشکار با یکدیگر قرار گرفتهاند.
شورای امنیت ملی پاکستان روز پنجشنبه کشمکش ها و درگیری ها را وارد مرحله بعدی کرد و تنشها دامن زد آنها سعی کردند در یک نشست هشت عضو این شورا طرح اولیه لایحهای را بر خلاف قانون اساسی اعلام و آنرا باطل کرد. هدف از ارائه پیشونیس این لایحه این بود که حکومت فعلی می خواست اختیارات قاضی القضات را توسط تصویب آن محدود کند.
در حالی که هر دو مجلس پاکستان تا آنجا پیش رفتند که برای بار دوم در این هفته به بررسی این لایحه پرداخته و آن را تصویب کردند.با این حال، رئیس جمهور عارف علوی از تایید نهایی این سند خودداری می کند. حزب تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمران خان به تصویب این لایحه ها اعتراض تشدیدی کرده بود
در مرکز این جنجال، قاضی ارشد عمرعطا باندیال قرار دارد که مخالفانش او را به خود بزرگ بینی و حزب گرایی متهم می کنند.
در واقع، با نگاهی به چند ماه گذشته، کمی هم عجیب به نظر میرسد زیرا که باندیال برای تصمیم گیری های خود اغلب نشستهای سه نفره داشت، اکثراً هم با همان گروه قضات وفادار به خود او، در مورد سؤالاتی تصمیم میگرفتند که در واقع باید این موضوعات توسط یک هیئت بزرگتر قضاوت میشد.
برای حفاظت از نهاد قانون اساسی، معمولاً در شورای عالی رسیدگی به شکایات اختلافنظرها علنی منتشر نمی شود.
این واقعیت که قاضی فائز عیسی، جانشین منتخب باندیال، آشکارا با قاضی ارشد فعلی در جشن های پنجاهمین سالگرد مخالفت می کند، تازگی دارد و جدی بودن وضعیت را نشان می دهد.
عیسی که بیشتر به دولت فعلی نزدیک است، قرار است در ماه سپتامبر به عنوان قاضی القضات جدید منصوب شود.
او و یک تیم سه نفره در این هفته حکمی را صادر کردند که بر اساس آن باندیال از حق انتصابات اتاق به شیوه ای استبدادی و ارجاع مسائل حقوقی به دادگاه بدون شکایت خارجی محروم شد.
نواز شریف، برادر بزرگتر شهباز شریف، نخستوزیر امروز، نیز در این مناقشه درگیر شده است.
نواز که در سال ۲۰۱۷ پس از افشاگری در اسناد پاناما با کمک شورای عالی امنیت خلع شد و به اتهام فساد مالی به چندین سال زندان محکوم شد، در تبعید در لندن زندگی می کند.
او از لندن علیه قاضی القضات فعلی باندیال نظرات انتقادی در مورد طایفه شریف داده بود سمپاشی کرد.
از سوی دیگر، عمران خان، که از یک سوء قصد در نوامبر جان سالم به در برد، بار دیگر در مصاحبه اخیر خود با اشپیگل، نخست وزیر شهباز شریف را متهم به برنامه ریزی برای ترور دیگری علیه خود کرد.
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…
در اوکراین چیزی بنام دولت اوکراین وجود ندارد. این زلنسکی یک دلقک تلویزیونهای خصوصی حتی یک روز هم سابقه کار…
آیا تمام کتاب به فارسی ترجمه شده است ؟
این امر روشنی بود که الیگارش های روسی که سیاست را در روسیه دیکته میکنند از پیروزی روسیه بر آمریکا…