سفر مهم لولا
سفر مهم لولا
لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل با سفر خود به چین، چندجانبه گرایی و انتخاب جایگزینی برای نهادهای غربی را تقویت می کند.
فولکر هرمزدورف
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل، در آخرین روز از سفر رسمی خود به جمهوری خلق چین، جمعه این هفته در پکن با همتای خود شی جین پینگ دیدار خواهد کرد.
یک روز قبل، لولا در مراسم تحلیف دیلما روسف، رئیس دولت و دولت سابق برزیل به عنوان رئیس بانک توسعه نوین (NEB) در شانگهای شرکت کرده بود. هر دو موقعیت نشان دهنده اولویتی است که دولت لولا به کشورهای بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) می دهد.
با این سفر، بزرگترین قدرت اقتصادی آمریکای لاتین که یکی از ده اقتصاد بزرگ جهان است، تاکید کرد که میخواهد مشارکت راهبردی خود را با چین و سایر کشورهای این بلوک گسترش دهد و چندجانبهگرایی را ترویج کند.
یکی از ابزارهای این امر بانک توسعه نوین است که به عنوان جایگزینی برای بانک جهانی در آینده در نظر گرفته می شود.
هنگامی که روسف روز پنجشنبه سوگند یاد میکرد، بر اهمیت این نهاد که در اصل تنها توسط پنج کشور بریکس حمایت میشد، برای تامین مالی پروژههای توسعه در کشورهای عضو تاکید کرد.
بنگلادش، مصر، امارات متحده عربی و اروگوئه هم اکنون به آن ملحق شده اند. سایر بازارهای نوظهور در مرحله آغازین قرار دارند.
رئیس جدید بانک توسعه تصریح کرد: بانک توسعه با ارزهای مختلف در بازار جهانی منابع مالی را تامین میکند، اما تلاش میکند تا پروژهها را با ارزهای داخلی تامین مالی کند تا به نفع بازارهای داخلی باشد و از ضرر و زیان ناشی از نوسانات نرخ ارز جلوگیری کند.
لولا داسیلوا در سخنرانی افتتاحیه خود به نقش منفی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول اشاره کرد.
او گفت که بانک جدید از این جهت مهم است که یک موسسه جهانی است که در آن کشور های صنعتی و توسعه یافته (منظور از کشورهای غربی می باشد) حضور ندارند.
لولا با اشاره به تجربه کشور همسایه آرژانتین با صندوق بین المللی پول گفت: «هیچ دولتی نمی تواند با چاقو روی گلویش کار کند زیرا همیشه بدهکار میماند.»
نظرات لولا در سفر چهار روزه دولتی با استقبال میزبانان مواجه شد.
چین و برزیل سیاست های خارجی مستقلی را دنبال می کنند و هر دو برای توسعه پایدار تلاش می کنند.
روزنامه چاینا دیلی روز چهارشنبه نوشت: هیچ چیز نمیتواند به اندازه سفر لولا که میتواند به ایجاد یک سری مشارکتهای چین و برزیل به نفع هر دو کشور و فراتر از آن کمک کند، خوشایند باشد.
گلوبال تایمز خاطرنشان کرد که سفر لولا همچنین باعث ارتقای چندجانبه گرایی و همکاری در پلتفرم های مختلف چندجانبه می شود، «بویژه پس از یک سری دیدارهای سطح بالا توسط سران کشورهای خارجی در هفته های اخیر».
این روزنامه تاکید کرد که توقف وی در شانگهای، مرکز اقتصادی چین و بازدید وی از شرکت های فناوری در این شهر نشان داد که برزیل نیز در تلاش برای افزایش همکاری در زمینه علم و فناوری است.
در این سفر که لولا را هفت وزیر، پنج فرماندار، رئیس مجلس سنا و بیش از ۲۰۰ سرمایهدار و مدیر عمدتاً از بخش کشاورزی همراهی میکنند، انتظار می رود حدود ۲۰ موافقت نامه امضا شود.
روزنامه اینترنتی برزیلی منتقد دولت G1 اظهار داشت که به گفته بسیاری از ناظران، سیاست خارجی لولا همچنان در تلاش برای «موازنه منفی از قدرت های بزرگ ایالات متحده آمریکا و چین» است.
پورتال خبری در عین حال اذعان داشت: «جمهوری خلق چین بالاترین مصرف کننده محصولات برزیلی در جهان است، این باید اهمیت این سفر را برای ما گوشزد کند!»
…آمریکا جنگ اوکراین رو یک نعمت استراتژیک میداند تا قدرت روانی مردم روسیه را با ادامه اقدامهای پهبادی به مراکز…
۱- هرتزوک در سفر آذربایجان غلط خیلی بزرگتر از دهان خودش کرد. او گفت: پرچم اسرائیل، پرچم آذربایجان است و…
جناب محترم مددوف میفرمایید: «امروز بریتانیا به عنوان متحد اوکراین عمل می کند و به این کشور کمک های نظامی…
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…