پرش به محتوا

دست در دست آمریکا و در خدمت روسیه؟

دست در دست آمریکا و در خدمت روسیه؟

درز اطلاعاتی پنتاگون درآمریکا: ادعا می شود رئیس جمهور مصر دستور صادرات تسلیحات به روسیه را صادر کرده است.

نوشته یاکوب ریمان
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته



گزارش ها حاکی از آن است که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر دستور تولید ۴۰ هزار موشک برای ارتش روسیه را صادر کرده است. این از اسناد فاش شده از دستگاه اطلاعاتی ایالات متحده که توسط روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در اوایل این هفته گزارش شد، به دست آمده است.

این اسناد مربوط به فوریه سال جاری است و خلاصه ای از گفتگوهای بین السیسی و پرسنل عالی رتبه ارتش مصر است.
در آنها نه تنها در مورد ۴۰ هزار موشک بحث شد، بلکه در مورد برنامه هایی برای تامین گلوله های توپخانه و گوگرد برای روسیه نیز گفتگو شده.
بر اساس این اسناد، السیسی به مقامات دستور داده است که تولید و تحویل این موشک ها را «برای جلوگیری از بروز مشکل با غرب» مخفی نگه دارند. به کارگران کارخانه باید گفت که این سلاح ها برای ارتش مصر در نظر گرفته شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، مقامات ایالات متحده از واقعا این طرح اجرایی شده یا نه اطلاعی ندارند، اما اسناد فاش شده «به گفته مقامات آمریکایی معتبر است».
مصر بزرگترین واردکننده غلات در جهان است که بیش از ۸۰ درصد از واردات خود را از روسیه و اوکراین دریافت می کند.
بر اساس اسناد فاش شده ظاهراً وزیر دولت مصر تولیدات نظامی ذکر شده در این مدارک را نوعی بازپرداخت کمک های قبلی روسیه ارزیابی کرده است.
حمایت اقتصادی روسیه از مصر در ماه‌های اخیر به‌ویژه در زمینه زیرساخت‌ها و تامین مواد غذایی به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
شرکت دولتی روسی روس اتم همچنین ساخت اولین نیروگاه هسته ای مصر را در اواسط سال ۲۰۲۲ به ارزش حدود ۲۵ میلیارد یورو با وام های روسیه آغاز کرد.
دویچه وله به نقل از الکسی لیچاتچو، مدیرعامل روس اتم، گفت که نیروگاه جدید «بزرگترین پروژه همکاری روسیه و مصر» از اوایل دهه ۱۹۵۰ است.
مصر با حدود ۱۱۰ میلیون نفر جمعیت، پرجمعیت ترین کشور جهان عرب، سومین اقتصاد بزرگ و مرکز فرهنگی کل منطقه است.
همچنین به دلیل اهمیت برجسته ژئوپلیتیکی مصر، ایالات متحده به طور سنتی همکاری نظامی و سیاسی نزدیکی را پرورش می دهد.
به گفته وزارت خارجه آمریکا، دو کشور «بیش از یک قرن همکاری دیپلماتیک و دوستی مشترک دارند».
واشنگتن تاکید می کند صرف نظر از تشدید نقش مصر در جنگ لیبی، همکاری قاهره با ارتش اسرائیل در محاصره نوار غزه، و نقش رهبری نیروی دریایی مصر در محاصره دریایی علیه یمن: «شراکت دفاعی بین دو کشور در چندین دهه سنگ بنای ثبات منطقه است.»
وابسته نگه داشتن ارتش های خارجی با پرداخت «کمک نظامی» به آنها به طور سنتی ستون اصلی سیاست خارجی و امنیتی ایالات متحده بوده است.
طبق آمار دولت ایالات متحده، از سال ۱۹۴۷، این پرداخت ها به حدود ۱ تریلیون دلار می رسد که بر اساس تورم تنظیم شده است.
بر اساس آخرین داده های موجود، در سال ۲۰۲۰، نیروهای مسلح ۱۵۷ کشور حدود ۱۲ میلیارد دلار یارانه دریافت کردند.مصر سومین دریافت کننده بزرگ کمک های نظامی ایالات متحده پس از اسرائیل و افغانستان بوده است.
در مجموع، ارتش مصر از سال ۱۹۷۸ با بیش از ۵۰ میلیارد دلار کمک مالی آمریکا سرپا نگه داشته شده است که می تواند به عنوان وفاداری قاهره به غرب تعبیر شود.
بر اساس داده های پایگاه موسسه صلح استکهلم SIPRI میتوان محاسبه کرد که در طول جنگ سرد، مصر متحد نزدیک اتحاد جماهیر شوروی بود.
از سال ۱۹۵۰، بیشترین تسلیحات وارداتی از قاهره (حدود ۳۹ درصد) از اتحاد جماهیر شوروی یا روسیه و پس از آن ۳۵ درصد از ایالات متحده بوده است،
از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، مصر همراه با عربستان سعودی و اسرائیل یکی از مهم ترین متحدان آمریکا در منطقه مهم استراتژیک غرب آسیا و شمال آفریقا بوده است.
بنابراین، برنامه‌ریزی‌ تولید و ارسال موشک‌ها به روسیه احتمالاً بیانگر تغییر ساختارها و وفاداری‌های در این اتحادها است.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: