پرش به محتوا

احتمال بازداشت پوتین در نشست بریکس در آفریقای جنوبی

آفریقای جنوبی: حکم دستگیری پوتین می تواند نشست بریکس را مختل کند.

سخنگوی رئیس جمهور آفریقای جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد
، حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) می‌تواند نشست آتی بریکس در آگوست در آفریقای جنوبی را به خطر بیندازد.
آفریقای جنوبی به عنوان یکی از امضاکنندگان اساسنامه سال ۲۰۰۲ رم، موظف است حکم بازداشت دیوان بین المللی کیفری برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را اجرا کند.
با این حال، این کشور همچنین میزبان اجلاس سران بریکس امسال است که رهبران بزرگ ترین اقتصادهای نوظهور جهان، برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی را گرد هم می آورد. وینسنت ماگونیا، سخنگوی رئیس جمهور آفریقای جنوبی گفت: «انتظار می رود همه سران کشورها در این نشست شرکت کنند. اما اکنون حکم بازداشت دادگاه کیفری بین المللی برنامه های ما را دچار اختلال میکند.»
«این بدان معناست که باید گفتگوهای بیشتری در مورد نحوه رسیدگی به این موضوع انجام شود و این گفتگوها ادامه دارد.پس از تکمیل شدن بحث و گفتگوها، اطلاعیه های لازم صادر خواهد شد.»
دولت رامافوزا از زمان صدور حکم از معضل حول و حوش آن آگاه بوده است، اگرچه ماگونیا ماه گذشته از بیان اینکه آیا آفریقای جنوبی آن را اجرا خواهد کرد یا خیر، خودداری کرد.
سیریل رامافوزا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی روز سه‌شنبه اعلام کرد که فرستاده‌ای را به واشنگتن می‌فرستد تا موضع «بی طرفانه» خود در قبال اوکراین را شفاف سازی کند.
آفریقای جنوبی و روسیه از زمانی که اتحاد جماهیر شوروی از کنگره ملی آفریقا که اکنون توسط رامافوزا رهبری می شود، حمایت کرد، شرکای نزدیکی بودند.
تحت رهبری او، آفریقای جنوبی از محکوم کردن عملیات نظامی روسیه در اوکراین یا اعمال تحریم‌ها علیه مسکو خودداری کرده است، در حالی که ارتش آفریقای جنوبی در تمرینات مشترک با نیروهای روسیه و چین در اوایل سال جاری شرکت کرده است.
پرتوریا مشکلات خاص خود را با دیوان کیفری بین‌المللی دارد و در سال ۲۰۱۷ توسط این دادگاه به دلیل ناکامی در دستگیری عمر البشیر، رئیس جمهور سابق سودان، در اجلاس سران آفریقا در سال ۲۰۱۵ توبیخ شد.
در پی این حادثه مقامات آفریقای جنوبی خواستار خروج این کشور از دادگاه کیفری بین‌المللی شدند.
این تصمیم بعداً توسط دادگاه عالی آفریقای جنوبی لغو شد زیرا مغایر با قانون اساسی تشخیص داده شد.
در حکم بازداشت پوتین، دادگاه رئیس دولت و کمیسر حقوق کودکان روسیه ماریا لووا-بلوا را به «اخراج غیرقانونی» کودکان از «سرزمین های اشغالی اوکراین» متهم کرد.
این اتهامات مربوط به تلاش های روسیه برای تخلیه غیرنظامیان از مناطقی است که توسط ارتش اوکراین گلوله باران شده است، که عمدتاً شامل منطقه دونباس میشود که عمدتاً روسی تبار و روسی زبان هستند.
روسیه که مانند ایالات متحده، چین و هند صلاحیت دادگاه را به رسمیت نمی شناسد، حکم بازداشت را «از نظر قانونی باطل و بی اعتبار» خوانده است.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: