پرش به محتوا

مکرون: اروپا باید وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد.

ترجمه مجله هفته

مکرون پس از سفر خود به چین، استقلال استراتژیک اروپا و کاهش وابستگی به ایالات متحده را خواستار شد.
این بدان معناست که درگیری های جدیدی در اتحادیه اروپا اجتناب ناپذیر خواهد بود، زیرا هم بروکسل و هم برلین در حال هماهنگ کردن سیاست ضد چینی خود با خواسته ها و الزامات ایالات متحده هستند.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه پس از گفتگوی شش ساعته با شی جین پینگ، رهبر چین، با روزنامه پولیتیکو مصاحبه کرد.
مکرون از اروپا خواست وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد و از کشاندن به رویارویی چین و آمریکا اجتناب کند. او به روزنامه گفت:
«خطر بزرگ این است که به بحران‌هایی کشیده شویم که مال ما نیستند و این ما را از ایجاد یک خودمختاری راهبردی باز می‌دارند.»
هم شی و هم حزب کمونیست چین قبلاً از مفهوم استقلال استراتژیک اروپا توسط مکرون استقبال کرده بودند. مکرون توضیح داد:
«سوالی که اروپایی‌ها باید به آن پاسخ دهند این است که آیا دامن زدن به بحران در تایوان به نفع ماست؟ خیر بدترین چیز این است که ما اروپایی ها معتقد باشیم که باید به آمریکا اجازه دهیم کلمات کلیدی در این مورد را دیکته کند.»
تنها چند ساعت پس از سفر مکرون به چین، ارتش چین در واکنش به سفر تسای اینگ ون، رئیس جمهور تایوان به ایالات متحده، مانورهای گسترده ای را در خارج از تایوان آغاز کرد.
چین بنابر اسناد و مدارک غیر قابل انکار تاریخی راهبری تایوان را کشوری مجزا نمی داند. تاکنون نیز اصل سیاست چین واحد در سطح بین المللی حتی از سوی غرب هم تایید و اعمال شده است.
به دنبال قطعنامه سازمان ملل در سال ۱۹۷۱، جامعه بین المللی تایوان را از نظر سیاست خارجی خودمختار نمی داند. تایوان توسط جمهوری خلق چین در سیاست خارجی نمایندگی می شود.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا به طور فزاینده ای این اصل را زیرپا میگذارند و در نتیجه تنش های فزاینده ای ایجاد می کنند.
هیأت‌های بلندپایه سیاسی از آلمان نیز در ماه‌های اخیر از تایوان دیدن کرده‌اند و این تصور را ایجاد کرده‌اند که آلمان سیاست چین واحد را که در قوانین بین‌المللی ذکر شده است، نقض می‌کند.
اخیرا، وزیر آموزش بتینا استارک واتزینگر (لیبرال) با سفر خود به تایوان در پایان ماه مارس باعث اعتراض چینی ها شد.این دیدار به عنوان یک اقدام تحریک آمیز از سوی آلمان تلقی شد. مکرون و شی به طور مفصل درباره موضوع تایوان گفتگو کردند. مکرون در این رابطه به پولیتیکو گفت:

اروپایی‌ها نمی‌توانند بحران اوکراین را حل کنند. چگونه می‌توانیم با اعتبار به تایوان بگوییم: «مراقب باش، اگر در آنجا کار اشتباهی انجام دادی، ما آنجا خواهیم بود؟»
اگر می‌خواهید تنش‌ها را کاهش دهید، این راه حل است.
برخلاف رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، فون در لاین، که می خواهد موضع سخت تری در قبال چین اتخاذ کند و بیشتر به سمت دستورالعمل های ایالات متحده گرایش دارد، مکرون به دنبال نزدیکی دیپلماتیک با چین است.
نه تنها در درگیری فرانسه با بروکسل، بلکه با آلمان، پتانسیل زیادی برای درگیری در این زمینه وجود دارد.
سیاست خارجی آلمان نیز به طور فزاینده ای به دنبال رویارویی با چین است و مهار چین را یک وظیفه سیاسی فرابخشی می داند.
از جمله، قرار است وابستگی تکنولوژیک آلمان به چین کاهش یابد و تصاحب شرکت های آلمانی توسط سرمایه گذاران چینی دشوارتر شود.
این امر احتمالاً آلمان را به وابستگی عمیق تر به ایالات متحده سوق می دهد.
علاوه بر این، آلمان از تحریم‌های چین به دلیل نقض ادعایی حقوق بشر علیه اقلیت مسلمان اویغور حمایت می‌کند. و نسبت به ارسال تسلیحات به روسیه در ارتباط با درگیری اوکراین هشدار می دهد.
برای جوزپ بورل ، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا با گرایات نژادپرستی نیز، اگر چین به روسیه تسلیحات دهد، از «خط قرمز» عبور خواهد کرد.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: