پرش به محتوا

خاکسپاری مشترک هژمونی آمریکا در مسکو. – پپه اسکوبار

خاکسپاری مشترک هژمونی آمریکا در مسکو.

شی جین پینگ و ولادیمیر پوتین به طور مشترک «صلح» آمریکایی را در مسکو بخاک سپردند.

هفته گذشته در مسکو، روسای جمهور چین و روسیه تعهد مشترک خود را برای تغییر نظم جهانی اعلام کردند – تصمیمی که «در ۱۰۰ سال گذشته بی سابقه است». 

نوشته پپه اسکوبار

ترجمه و تفسیر از میرفخرایی

آنچه هفته گذشته در مسکو رخ داد چیزی جز تکرار کنفرانس یالتا در فوریه ۱۹۴۵ در کریمه در آن مکان به یاد ماندنی نبود. اما برخلاف دیدار مهم فرانکلین روزولت، رئیس‌جمهور آمریکا و وینستون چرچیل، نخست‌وزیر بریتانیا با جوزف استالین، رهبر شوروی، این اولین بار در طی پنج قرن گذشته است که هیچ یک از رهبران سیاسی غربی در این دیدار که دستورکار (آگندا) جهانی را تعیین میکند حضور نداشتند یا بهتر بگوییم دعوت نشده بودند. 

در عوض، امروز شی جین پینگ، رئیس جمهور چین و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هستند که  ارائه کنندگان چشم انداز چندجانبه و چند قطبی برای جهان و بخصوص جنوب جهانی هستند. 

«اربابان» غربی می توانند هر چقدر که میخواهند به آه و ناله بپردازند و سعی در دستکاری وقایع کنند: هیچ چیز جلوه های بصری و جوهر زیربنایی این نظم نوین جهانی در حال ظهور را تغییر نخواهد داد، به ویژه برای جنوب جهانی. 

آنچه شی و پوتین قصد انجام آن را دارند پیش از اجلاس سران در دو مقاله نوشته شده توسط خود رؤسای جمهور به تفصیل توضیح داده شد. 

روزنامه پیپلز دیلی در چین با توصیف چشم انداز پوتین به عنوان یک باله کامل روسی، که بر «مشارکت آینده محور» تمرکز دارد به این مطلب اشاره کرد، در حالی که از دید روزنامه روسی و وب سایت ریانووستی چشم انداز شی جین پینگ بر تمرکز بر فصل جدیدی از همکاری و توسعه مشترک استوار است. 

درست در ابتدای اجلاس،‌در هنگام سخنرانی های شی و پوتین، اوباش در ناتو سعی کردند با طوفان رسانه‌ای جنون‌آمیز و هیستریک به خشم و حسادت دامن بزنند: ماریا زاخارووا،سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، بخوبی این تصویر را ترسیم کرد زمانی که گفت که غرب «دهانش از خشم کف کرده». 

صفحه اول نیخه روز دوشنبه گازته روسیه استعاره زیبایی را منتشر کرده است:

پوتین ها از ماریوپل آزاد شده از دارودیته های نئونازی بازدید می کند و با ساکنان شهر گپ می زند، در حالی که در کنار این گزارش، مقاله دیدگاه‌های شی جین پینگ هم منتشر شده است. 

این پاسخ فشرده و خشک مسکو به شاهکارهای اخیر هواپیمای بدون سرنشین MQ-9 Reaper واشنگتن و شوخی  دادگاه بین المللی کیفری (ICC) بود. 

ت آنجا که جا دارید کف کنید – ناتو در اوکراین کاملاً تحقیر شده است. 

در اولین «دیدار غیررسمی» شی و پوتین کمتر از چهار ساعت و نیم صحبت کردند. در پایان پوتین شخصا رئیس دولت چین را تا لیموزین وی همراهی کرد. 

این گفتگو به موضوع اصلی جلسه پرداخت: تشریح اصول چندقطبی – که با راه حلی برای اوکراین آغاز می شود. 

همانگونه که قابل پیش بینی بود، اطلاعات بسیار کمی در مورد این نشست وجود دارد، به جز نشت نسبتاً قابل توجهی در مورد «مبادلات نظری عمیق» در مورد اوکراین. 

پوتین مؤدبانه تاکید کرد که به موضع چین احترام می گذارد – که در طرح حل مناقشه ۱۲ ماده ای پکن بیان شده طرحی که از سوی واشنگتن دی سی کاملا رد شده است.

اما موضع روسیه همچنان مبهم است: غیرنظامی شدن اوکراین، بی طرفی نظامی اوکراین و ایجاد واقعیت های جدید در میدان جنگ. 

به موازات آن، وزارت خارجه روسیه به طور کامل هرگونه نقش ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان در مذاکرات آتی اوکراین را رد کرد: آنها دیگر میانجی بی طرفی محسوب نمی شوند. 

یک فرش چند تکه دو قطبی

همه‌ مباحثات روز دوم این نشست درباره تجارت بود: از انرژی گرفته تا همکاری «نظامی-فنی» تا بهبود کارایی کریدورهای تجاری و اقتصادی از طریق اوراسیا. 

روسیه در حال حاضر رتبه اول  تامین کننده گاز طبیعی  چین را در اختیار خود گرفته است – جلوتر از ترکمنستان و قطر – به لطف خط لوله ۳۰۰۰ کیلومتری سیلا سیبری (قدرت سیبری)  که از سیبری تا استان هیلونگ جیانگ در شمال شرق چین کشیده شده و در دسامبر ۲۰۱۹ راه اندازی شد.  

مذاکرات در مورد خط لوله «سیلا سیبیری ۲» که قرار است از مغولستان عبور کند، به سرعت در حال پیشرفت است. همکاری فناوری پیشرفته چین و روسیه قرار است از در بالاترین سطوح ادامه یابد. 

در مجموع ۷۹ پروژه به ارزش بیش از ۱۶۵ میلیارد دلار که شامل گاز طبیعی مایع (LNG)، ساخت هواپیما، ساخت ابزارآلات، اکتشاف فضا، تجارت کشاورزی و کریدورهای اقتصادی مدرن است. 

رئیس جمهور چین به صراحت تاکید کرد که می خواهد پروژه های جاده ابریشم جدید (ابتکار کمربند و جاده) را با اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) ترکیب کند. 

 ترکیب این هر دو ابتکار بعث یک پیشرفت طبیعی خواهد شد. چین قبلاً یک توافقنامه همکاری اقتصادی با EAEU امضا کرده است. 

ایده های سرگئی گلازیف، ابراستراتژیست اقتصاد کلان روسی، سرانجام به ثمر نشست. و در نهایت، روند جدیدی بین آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین به سمت تسویه حساب های متقابل به ارزهای ملی وجود خواهد داشت. 

به دلایل عملی، پوتین از نقش یوان چین به عنوان ارز تجاری منتخب جدید حمایت کرد، در حالی که بحث های پیچیده در مورد ارز ذخیره جدید با حمایت طلا و/یا کالاها ادامه دارد. 

این حمله مشترک اقتصادی و تجاری به دنبال تهاجم دیپلماتیک هماهنگ بین روسیه و چین برای تغییر شکل بخش‌های وسیعی از غرب آسیا و آفریقا صورت می‌گیرد. 

دیپلماسی چین در ارائه پیام های ظریف مانند ماتریوشکای محبوب روسی عمل می کند. تصادفی نیست که سفر شی جین پینگ به مسکو دقیقاً همزمان با بیستمین سالگرد استفاده ارتش آمریکا از تاکتیک های «شوک و تری» در حمله غیرقانونی، اشغال و تخریب عراق بود. 

به موازات آن، بیش از ۴۰ هیئت از آفریقا یک روز قبل از سفر شی جین پینگ برای شرکت در کنفرانس پارلمانی «روسیه-آفریقا در جهان چندقطبی» به منظور آماده سازی برای دومین نشست روسیه-آفریقا در جولای آینده وارد مسکو شدند. 

اطراف دومای دولتی روسیه مانند دوران جنبش عدم تعهد بود، زمانی که بیشتر آفریقا روابط بسیار نزدیک ضد امپریالیستی با اتحاد جماهیر شوروی داشت. و پوتین این دیدار را برای بخشش بیش از ۲۰ میلیارد دلار از بدهی آفریقا انتخاب کرد. 

در غرب آسیا، روسیه و چین کاملاً هماهنگ عمل می کنند. نزدیکی اخیر بین عربستان و ایران در ابتدا توسط روسیه در بغداد و عمان تقویت شد: این مذاکرات بود که منجر به امضای توافقنامه در پکن شد. در همین حال، مسکو نیز در حال هماهنگی مذاکرات نزدیکی بین سوریه و ترکیه است. 

دیپلماسی روسیه با ایران – که اکنون در سطح یک مشارکت استراتژیک است – در یک خط جداگانه دنبال می شود. 

منابع دیپلماتیک تأیید می‌کنند که بر اساس اطلاعات چین، که از طریق تحقیقات منابع اطلاعاتی خود جمهوری خلق بدست آمده، چینی ها اکنون کاملاً از محبوبیت بسیار بالای پوتین در سراسر روسیه و حتی در میان نخبگان سیاسی این کشور مطلعند و در این زمینه متقاعد شده‌اند.

 این بدان معناست که توطئه های از نوع تغییر رژیم از سوی غربی ها چندان مطرح نیست. 

این برای تصمیم شی و رهبری ارشد چین در ژونگ‌نانهای برای «شرط بندی» روی پوتین به عنوان یک شریک مورد اعتماد در سال‌های آتی، با توجه به اینکه او نامزد خواهد شد و احتمالاً در انتخابات ریاست جمهوری آینده پیروز خواهد شد، امری اساسی بود. چین همیشه به دنبال ثبات و تداوم شرکایش بوده است. 

بنابراین، نشست شی جین پینگ و ولادیمیر پوتین سرانجام شراکت راهبردی، جامع و بلندمدت چین و روسیه را مهر و موم کرد. شراکتی که خود را متعهد به رقابت جدی ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی با هژمونی غرب رو به زوال میکند. 

این دنیای جدیدی است که هفته گذشته در مسکو متولد شد. پوتین قبلاً این را به عنوان یک سیاست جدید ضد استعماری تعریف کرده بود. این در حال حاضر به عنوان یک شبکه چند قطبی طراحی شده است. 

اکنون راه دیگری بجز به زانو درآوردن بقایای به اصطلاح «نظم صلح» «Pax Americana»، که توسط ایالات متحده آمریکا برای  جهان دیکته شده است، نمانده. 

تغییراتی که در ۱۰۰ سال گذشته هرگز وجود نداشته.

۰۰۰۰۰

دو رئيس جمهور به شكلي صمیمی و پرحرارت از يكديگر خداحافظي كردند:

شی جین پینگ: «اکنون تغییراتی به وجود آمده که در ۱۰۰ سال گذشته بی سابقه بوده است. تا زمانی که با هم بمانیم، میتوانیم این تغییرات را هدایت کنیم.»

ولادیمیر پوتین: موافقم. 

شی جین پینگ: دوست عزیزم مواظب خودت باش. 

ولادیمیر پوتین: سفر خوبی داشته باشید. 

روز جدیدی در اینجا طلوع می کند، از سرزمین های طلوع خورشید تا استپ های اوراسیا. 

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: