انتخابات کوبا: پاسخ مردم به امپریالیسم!
انتخابات کوبا: پاسخ مردم به امپریالیسم!
کوبایی ها مجلس ملی جدید را انتخاب کردند. مشارکت بالا علیرغم تلاش های مخالفان برای ایجاد اختلال
اثر فولکر هرمزدورف
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته
مخالفان مدل اجتماعی کوبا احتمالاً سرخورده خواهند شد: امیدواری آنها مبنی بر اینکه ناامیدی بسیاری از مردم بخاطر عواقب محاصره و سایر مشکلات منجر به مشارکت کم مردم در انتخابات شود، برآورده نشده است.
تقریباً ۶.۲ از ۸.۱ میلیون واجد شرایط رای دادن در آخر هفته برای انتخاب ۴۷۰ نماینده مجلس ملی قدرت خلق (ANPP)، بالاترین نهاد قانونگذاری کشور کارائیب، برای پنج سال آینده در انتخابات شرکت کرده و رای دادند.
همانطور که رئیس شورای ملی انتخابات (CNE)، آلینا بالسیرو، بعد از ظهر دوشنبه (به وقت محلی) اعلام کرد، مشارکت رای دهندگان بر اساس نتیجه نهایی موقت ۷۵.۹۲ درصد بود، که نسبت به انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸ (۷۸.۵۷ درصد) تا حدودی کمتر بود، اما با توجه به مشکلات اقتصادی کشور ناشی از تحریم ها و وضعیت بین المللی و بیماری همه گیر کووید ۱۹ بالاتر از حد انتظار همگان بود.
آبل پریتو، نویسنده و رئیس مؤسسه فرهنگی کاسا دلاس آمریکا، شامگاه یکشنبه گفت: با توجه به نتایجی که تاکنون در دسترس است، میتوان گفت که درخواست دشمنان ما برای امتناع و بایکوت انتخابات در شبکهها و رسانههای دیجیتال شکست خورده است.
بالسیرو تاکید کرد که مشارکت رای دهندگان نسبت به انتخابات گذشته بازهم افزایش یافته است، ۱.۸ درصد بیشتر از همه پرسی در مورد قوانین خانواده جدید در سپتامبر سال گذشته و ۷.۳۶ درصد بیشتر از انتخابات شهرداری در نوامبر ۲۰۲۲.
آژانس اسپانیایی افه اظهار نظر کرد که مشارکت امسال در کوبا «در مقایسه با همه کشورهای نیمکره غربی و بسیاری از دموکراسیهای لیبرال» بالا تر بوده است. افه اما ادعا کرد که با این حال، انتخابات کوبا را نمی توان با انتخابات در این کشورها مقایسه کرد زیرا «نظام سیاسی در کوبا تا حدی از بالا عمل میکند.»
اما این آژانس خاطرنشان کرد که ساکنان جزیره کارائیب – بر خلاف دموکراسی های نماینده غرب – در مورد مسائل مهم سیاسی مستقیماً در تصمیم گیری ها شرکت می کنند.
برونو رودریگز وزیر امور خارجه در حالی که رای خود را در مدرسه ای در هاوانا به صندوق انداخت به خبرنگاران گفت: روند انتخابات کوبا «تا حد زیادی دموکراتیک» است و «پیدا کردن سیستم های مشابه که در آن نامزدها باید بیش از نیمی از آرای واقعی را کسب کنند تا انتخاب شوند، دشوار است».
رودریگز تاکید کرد که روند دموکراتیک با نامزدی آزاد داوطلبان نمایندگی آغاز می شود و با «مشارکت موثر و پایدار شهروندان در تصمیم گیری های اساسی کشور» ادامه می یابد.
رودریگز با اشاره به تأثیر مشکلات اقتصادی بر خلق و خوی کشور اذعان کرد که «زمان تغییر کرده و جهان در حال گذر از یک بحران سیستماتیک است». وی ادامه داد: «شرایط متشنج است، ما این را می دانیم. ۲۴۳ اقدام تحریمی اعمال شده توسط رئیس جمهور سابق آمریکا دونالد ترامپ و دولت فعلی جوزف بایدن تقریباً بدون تغییر باقی مانده است. محاصره اقتصادی، تجاری و مالی علیه کشورمان را به سطحی بیسابقه در بیش از شش دهه گذشته رساندهاند.»
روزنامه گرانما روز چهارشنبه پیش از انتخابات نیز از تشدید تحریم ها به عنوان یکی از عوامل بحران یاد کرد.
همانطور که در حال حاضر مرسوم است، تلاش هایی نیز برای مداخله در این انتخابات توسط بازیگران خارجی، بیش از همه از ایالات متحده، صورت گرفت.
سیاستمدارانی مانند معاون وزارت امور خارجه برایان ا. نیکولز و سناتور راست افراطی مارکو روبیو قبلاً روند انتخابات را به عنوان یک «مضحکه» محکوم کردند.
اپوزیسیون دستراستی خارج از جزیره فرمولبندیهای آنها را پذیرفتند و کمپین تحریم انتخاباتی را راهاندازی کردند، که احتمالاً بیشتر هدف آن رسانهها و افکار عمومی خارج از کشور بود تا رأیدهندگان در کوبا.
روزنامه آنلاین «دیاریو د کوبا» که توسط بنیاد حامی دولت ایالات متحده «بنیاد دموکراسی» (NED) تامین مالی می شود و توسط مخالفان این سیستم در مادرید منتشر می شود، مقاله ای را روز جمعه منتشر کرد. در آن روحانی کاتولیک آلبرتو ریس پیاس اعلام کرد که هرکسی که به پای صندوق های رای می رود «یک نظام سیاسی را تایید می کند». در اوایل آگوست سال گذشته، ریس در پورتال آنلاین کوبانت، که همچنین آنهم توسط NED تأمین مالی می شود و در میامی مستقر است، به درگاه خداوند شکایت برد و نشان داد که منظورش از ابراز این ادعاها چیست. این کشیش ضد کمونیست ابراز تاسف کرد: «چرا خدا اجازه داد کمونیسم به کوبا بیاید؟ چرا خدا میدهد این دیکتاتوری بیش از ۶۳ سال طول بکشد؟»
سپس، در صبح روز انتخابات، پورتال تبلیغاتی دولتی ایالات متحده رادیو و تلویزیون مارتی «فهرست دلایل عدم رای دادن»برای شهروندان کوبایی را منتشر کرد. (البته تمام اینها اسمش دموکراسی است و به معنی دخالت در امور دیگر کشورهای جهان محسوب نمی شود- مترجم)
در همین پست، سازمان ضد کمونیست و ضد کوبایی «کوبالکس» – حتی قبل از باز شدن شعب اخذ رای – اعلام کرد که میخواهند «فهرستی از اقدامات سرکوبگرانه» را که ظاهراً انتظار دارند یا امید میرفت در روز دوشنبه اتفاق بیفتد را منتشر کند.
در همان زمان، اخبار جعلی در اینترنت منتشر شد مبنی بر اینکه کوباییهایی که از حق رای خود استفاده میکنند، با این کار حق خود برای دریافت «معافیت بشردوستانه» دولت بایدن برای مهاجرت به ایالات متحده از دست میدهند.
پرنسا لاتینا در مورد هدف انتشار چنین اخبار کاملا جعلی را چنین اعلام می کند: «ماشینهای نفرت پراکنی و پخش اطلاعات نادرست سعی میکنند شهروندان کوبایی را دستکاری کنند تا در انتخابات شرکت نکنند و رای ندهند.»
آنچه در پس انتقاد از انتخابات در کوبا نهفته است، توسط سازمان «انتخاب شفاف» که متعلق به ضد کمونیست های آمریکایی، کوبایی و ونزوئلایی است افشا شد.
به گزارش رادیو و تلویزیون مارتی رادیو تلویزیون حکومتی ایالات متحده، «انتخابات شفاف» آن است که منجر به «نابودی سیستم سوسیالیستی حاکم بر جزیره شود».
جناب محترم مددوف میفرمایید: «امروز بریتانیا به عنوان متحد اوکراین عمل می کند و به این کشور کمک های نظامی…
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…
در اوکراین چیزی بنام دولت اوکراین وجود ندارد. این زلنسکی یک دلقک تلویزیونهای خصوصی حتی یک روز هم سابقه کار…
آیا تمام کتاب به فارسی ترجمه شده است ؟