پرش به محتوا

لندن جنگ را هسته ای میکند!

لندن جنگ را هسته ای میکند!

بریتانیا از ارسال مهمات اورانیوم ضعیف شده به اوکراین خبر داده است. مقامات دولتی روسیه این پروژه را به شدت محکوم می کنند. چرا لندن تصمیم گرفت تسلیحاتی را که قبلاً توسط ناتو در یوگسلاوی استفاده شده و امتحان خود را پس داده اند، به اوکراین تحویل دهد؟

نوشته یوری سایناشف
ترجمه مجله هفته



به موازات شرکت تانک‌های اصلی رزمی چلنجر ۲، بریتانیا نیز مهمات از جمله گلوله‌های ضدتانک با اورانیوم ضعیف شده را به اوکراین ارسال خواهد کرد. این را بارونس آنابل گلدی، معاون وزیر دفاع بریتانیا گزارش داد.
او در پاسخ کتبی به سوال ریموند جولیف مجلس اعیان گفت: «چنین گلوله هایی در برابر تانک‌های مدرن بسیار مؤثر هستند». کمک نظامی بریتانیا به اوکراین در سال گذشته حدود ۲.۳ میلیارد پوند بود.
به طور خاص، بیش از ده هزار کیت موشکی ضد تانک از نوع NLAW، بیش از دویست خودروی زرهی، راکت‌اندازهای متعدد M270 و موشک‌های بریمستون با دقت بالا ارسال شد.
علاوه بر این، مربیان بریتانیایی بیش از ده هزار پرسنل نظامی اوکراینی را در دوره های مقدماتی آموزش دادند. پادشاهی بریتانیا همچنین ۱.۵ میلیارد پوند کمک های بشردوستانه به اوکراین ارائه کرد. در سال جاری، لندن قصد دارد حداقل ۲.۳ میلیارد دلار کمک نظامی دیگر هم به اوکراین اختصاص دهد.
بیانیه بارونس بریتانیا باعث شور و شوق فاشیست‌های اوکراینی شد.
پورتال خبری اوکراین.رو به نقل از یوگنی کاراس، رهبر گروه نئونازی اس ۱۴ و نیروهای ویژه اوکراینی، گفت:
«بعد از اینکه بریتانیا خم اره ها و گلوله‌های اورانیوم ضعیف‌شده‌ای را به ما تحویل بدهد و ما با آن گلوله باران را در اینجا انجام بدهیم، تهدید رادیواکتیو زیادی محسوب نمی‌شوند و اگر تشعشعات با اشعه میکرو ایکس افزایش یابد، بی خیال. خب بسیاری از این گلوله ها شلیک می شوند، که چی؟ اما نکته اصلی این است که این گلوله نفوذ بسیار بالایی دارند و از بدنه تانک ها عبور میکنند.»

در مقابل، این خبر باعث ایجاد حیرت در یوگسلاوی سابق شد. استفاده از مهمات اورانیوم ضعیف شده در جریان تجاوز ناتو باعث کشته شدن غیرنظامیان و حتی سربازان خود ناتو شد که در عملیات شرکت داشتند.
رهبر حزب رادیکال صربستان، وویسلاو شسلی، این را یادآور شد و افزود:
«بریتانیا با سرنوشت خود بازی می کند، هر روز آشکارتر وارد جنگ علیه روسیه می شود.»
همانطور که خبرگزاری تاس یادآوری کرد، در جریان حمله به صربستان در سال ۱۹۹۹، حدود پانزده تن اورانیوم ضعیف شده به صورت پرتابه به این کشور ریخته شد.
پس از آن، صربستان رتبه اول بیماری های سرطانی را در اروپا به خود اختصاص داد. در طول ده سال اول پس از بمباران، حدود ۳۰ هزار نفر از ساکنان این کشور به سرطان مبتلا شدند که از این تعداد ده هزار تا ۱۸ هزار نفر جان خود را از دست دادند.

در ژانویه ۲۰۲۰، اولین شکایت علیه ناتو به دلیل استفاده از اورانیوم ضعیف شده در صربستان مطرح شد.
دعاوی صرب ها مشابه ۵۰۰ شکایتی بود که سربازان ایتالیایی مستقر در کوزوو اشغالی در سال ۱۹۹۹ ارائه کردند. حدود ۲۰۰ مورد از آنها به دادگاه رفت – وزارت دفاع ایتالیا مجبور شد خسارت آنها را جبران کند.
دفتر وکیل صرب، سرجان الکسیچ در حال آماده شدن برای طرح بیش از ۲۵۰۰ شکایت دیگر توسط افسران ارتش و پلیس محلی است. الکسیچ پیش بینی کرد:
«استفاده از گلوله و خمپاره های اورانیوم ضعیف شده باعث ایجاد غبار اورانیوم می شود که در سراسر اروپا پخش می شود و منجر به شیوع سرطان می شود.»

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت:
«این موشک‌ها نه تنها باعث مرگ می‌شوند، بلکه محیط‌زیست را نیز آلوده می‌کنند و باعث سرطان در مردم این کشور می‌شوند.»
در یوگسلاوی، عمدتاً سربازان ناتو، به ویژه ایتالیایی ها بودند که آسیب دیدند. پس از آن، آنها برای مدت طولانی تلاش کردند تا برای جبران خسارت سلامتی از دست رفته از ناتو شکایت کنند… اوکراین کی بیدار می شود؟»

رئیس سابق بخش معاهدات بین المللی وزارت دفاع روسیه، ژنرال الف. دی. یوگنی بوشینسکی به روزنامه وزگلیاد گفت:

«جنگ در یوگسلاوی قبلاً ثابت کرده است که چنین موشک هایی هم برای کسانی که از آنها استفاده می کنند و هم برای کسانی که علیه آنها استفاده می شود خطرناک است. آلودگی رادیواکتیو محیط زیست همچنان وجود دارد، حتی اگر اندک باشد.»
ایلیا کرامنیک، محقق انستیتوی اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل آکادمی علوم روسیه، توضیح داد که بزرگترین خطر اورانیوم ضعیف شده فقط رادیواکتیویته نیست، بلکه سمی بودن آن است.
«گرد و غبار ایجاد شده در اثر برخورد چنین پرتابه هایی سمی است و می تواند تعدادی از عوارض جدی را بر بدن ایجاد کند. اتفاقاً مردم ما در ابتدا اورانیوم ضعیف شده را نیز برای سرپوش گلوله آزمایش کردند، اما بعداً آن را به نفع «کاربید تنگستن» رها کردند.»
در هر صورت، به گفته کرامنیک، عرضه چنین مهمات به ارتش اوکراین تغییری در توازن قوا در جبهه ایجاد نخواهد کرد.

این که این گلوله‌ها چقدر در زره‌های نافذ مؤثرتر هستند، در کتاب راهنمای «ارتش روسیه در مقایسه» که توسط وزارت دفاع روسیه در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، نشان داده شده است.
بر این اساس، سیستم تثبیت و شارژر تانک T-80BVM برای مهمات 3BM59 «Swinets-1» و 3BM60 «Swinets-2» از نوع مدرن سازی شده است.
دینامومتر «Swinez-1» دارای یک هسته کاربید تنگستن و «Swinez-2» یک هسته آلیاژ اورانیوم خواهد بود.
در حالی که اولی قادر است به زره تانک ۷۰۰-۷۴۰ میلی متر از فاصله دو کیلومتری نفوذ کند، این مقدار برای دومی ۸۰۰-۸۳۰ میلی متر است.
وادیم کوزولین، رئیس مرکز انستیتوی مشکلات بین‌المللی کنونی آکادمی دیپلماتیک وزارت خارجه روسیه، یکی از کارشناسانی است که آسیب‌های زیست‌محیطی ناشی از استفاده از مهمات اورانیوم را زیر سوال می‌برد. او گفت:

«این گروه‌ها دارای پوسته اورانیوم ای هستند که بسیار سنگین است و هرچه هم اورانیوم سنگین تر باشد نفوذ آن در بدنه تانک ها آسانتر است در آن دوران شک در این مورد وجود داشت برای استفاده از این گلوله های اورانیوم می تواند به انسان ها و محیط زیست آسیب بزند؟ اما از نظر تئوری می‌توان به این نتیجه رسید که بله چنین است.»

این کارشناس اذعان داشت که در هر صورت، این سلاح باعث ایجاد تداعی منفی در افکار عمومی روسیه و غرب می شود. کوسجولین گفت:

«محیط بانان محلی محیط زیست به ویژه خشمگین هستند. چرا لندن همچنان تصمیم گرفت چنین موشک هایی را به کیف تحویل دهد؟
ممکن است مهمات آنها تمام شده باشد، انبارها در حال خالی شدن هستند و انگلیس این گلوله ها را می فرستد».
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد که تحویل مهمات با اورانیوم ضعیف شده برای لندن پایان بدی خواهد داشت.
به نظر او، بریتانیا تمایل خود را «نه تنها برای ریسک کردن، بلکه برای پذیرش نقض قوانین بین المللی بشردوستانه» نشان می دهد. وزیر اظهار داشت:

«این اتفاق در سال ۱۹۹۹ در یوگسلاوی نیز رخ داد و بسیاری از کارهای دیگری که آنها به خود اجازه انجام دادند، از جمله جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت.»
سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه گفت، تصمیم لندن به این معنی است که جهان یک قدم به یک درگیری هسته‌ای نزدیک‌تر شده است و «تنها چند گام‌ تا آن زمان باقی مانده است». او گفت:
«این امر ما را وادار می کند که سیر بعدی رویدادها و نحوه واکنش به آنها را به طور جدی بررسی کنیم.»
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت: «طرح های بریتانیا گواه بر تمایل غرب برای جنگ تا آخرین اوکراینی نه تنها در کلام بلکه در عمل است.»

وی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای چینی خود شی جین پینگ هشدار داد:
«در این رابطه، می‌خواهم متذکر شوم که اگر این اتفاق بیفتد، روسیه مجبور می‌شود پاسخی متناسب با آن بدهد، با در نظر گرفتن اینکه غرب هم‌اکنون از تسلیحات هسته‌ای استفاده می‌کند.»
بلافاصله پس از این بیانیه مسکو، واشنگتن اطمینان داد که قصد ندارد کار مشابه انگلیس انجام بدهد و از ارسال گلوله های اورانیومی پرهیز می‌کند. پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، فرماندهی آمریکا گفت ما چنین برنامه‌ای نداریم.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: