تهدید کتاب مقدسی آرژانتین توسط آمریکا!

تهدید کتاب مقدسی آرژانتین توسط آمریکا!
به خاطر چین: قانونگذار آمریکایی آرژانتین را به «عواقب مشابه داستانهای کتاب مقدس» تهدید کرد
ماریا الویرا سالازار، نماینده جمهوری خواه کنگره آمریکا، دولت آرژانتین را به دلیل توافق ادعایی با چین برای ساخت جت های جنگنده به «عواقبی معادل ابعاد کتاب مقدس» تهدید کرده است.
نوشته ماریا مولر
ترجمه مجله هفته
ماریا الویرا سالازار، نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا، دولت آرژانتین را تهدید کرد که در صورت اعمال حقوق حاکمیتی خود، منتظر «عواقبی در ابعاد کتاب مقدس» باید باشد.
این سیاستمدار به شبهاتی که در چند هفته گذشته در رسانههای ایالات متحده آمریکا منعکس شده است عکس العمل نشان می دهد. گفته می شود، آرژانتین می خواهد کارخانه ای در خاک خود برای ساخت جت های جنگنده JF-17 چینی بسازد. با اشاره به این موضوع، آن بانوی عالیقدر در جلسه استماع کمیته روابط خارجی کنگره در اوایل ماه مارس به این نتیجه رسید که آرژانتینی را به علت به کار بردن سیاست مستقل و اتکا به خود یک گوشمالی جدی بدهد:
«من آن را به اسپانیایی می گویم تا دوستان آرژانتینی ام بتوانند مرا به وضوح درک کنند. رئیس جمهور [منظور معاون رئیس جمهور کریستینا فرناندز دی کرشنر است] و رئیس جمهور او [آلبرتو فرناندز] !!! در حال بستن پیمانی با شیطان هستند که می تواند پیامدهایی در ابعاد کتاب مقدس برای آنها داشته باشد. «
و در ادامه:
«ایالات متحده بیکار نخواهد نشست. ما نمیتوانیم متحدی داشته باشیم که هواپیماهای نظامی چینی بسازد و به همسایگانش بفروشد. اگر آنها تصمیم بگیرند که یک کارخانه هواپیماسازی برای هواپیماهای جنگی چینی بسازند، این یک ایده بسیار بد برای خودشان و برای روابط آنها با ایالات متحده خواهد بود.»
این نماینده کنگره در وب سایت رسمی خود خاطرنشان کرد که منافع نظامی آرژانتین از روند معاملات مشابهی پیروی می کند که چین با ونزوئلا و بولیوی منعقد کرده است. سالازار در توییتر نوشت:
«دو دنیا وجود دارد: جهان آزاد و جهان بردگان. امیدوارم آرژانتینی ها در دنیای آزاد بمانند.»
روابط اقتصادی گسترده با چین
سیاست تهاجمی فزاینده واشنگتن در قبال چین تنها در حد کلماتی بی رنگ و لعاب و بدون تاثیر جدی باقی می ماند فراتر از این جهان بینی سادهانگارانه که خانم سخنور به زبان رانده است نمی رود.
روابط فشرده اقتصادی بین بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین و غول آسیایی (۲۵ کشور از ۳۱ کشور) و برخی پروژه های زیربنایی مهم به عنوان بخشی از مسیر تجاری جهانی «جاده ابریشم» توسط ایالات متحده به عنوان یک مشکل امنیتی طبقه بندی می شود.
با این حال، هیچ کشور آمریکای لاتین هرگز به ایالات متحده حمله نظامی نکرده است. برعکس، نمونه های متعددی در طول تاریخ وجود دارد.
خط قرمز واشنگتن در آمریکای جنوبی
سالازار نماینده ایالات متحده به طور خلاصه بیان کرد: خطر اینکه آرژانتین و همسایگان آمریکای جنوبی ممکن است خود را به سلاح های جنگی متعارف، از جمله جت های جنگنده، در برابر تهدید نظامی نهفته ایالات متحده مسلح کنند، خط قرمزی برای واشنگتن است.
زیرا بهره برداری مطمئن در آینده از منابع عظیم طبیعی قاره جنوبی یکی از راهبردهای بقای آمریکا است – که در صورت لزوم با «عملیات ویژه» نظامی اجرا خواهد شد.
اگر آمریکای لاتین بخواهد فرودستی نظامی خود را تغییر دهد، پنتاگون می تواند این نیات را در نطفه خفه کند.
اشاره به «پیامدهای مشابه کتاب مقدس» به چه معناست؟ این یک تهدید شدید، همچنین تهدیدی علیه مردم غیرنظامی است.
سختترین تحریمهای اقتصادی – یا احتمالاً حمله با استفاده از موشک های بالستیک قاره پیما؟
به هر حال، آرژانتین و همسایگانش بین ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ کیلومتر با ایالات متحده فاصله دارند.
به هر حال: فاصله بین کیف و مسکو ۷۰۰ کیلومتر است. با این حال، این با وجود این که روسیه همسایه اوکراین است نباید اوکراین برای روسیه یک مسئله امنیتی باشد. اما آرژانتین با هفت هزار کیلومتر فاصله برای امپریالیسم آمریکا یک مسئله امنیتی است! عجبا چه تفاوت هایی!
به نظر نمی رسد که ابعاد تهدیدی که آمریکا مطرح می کند از سوی دولتمردان قاره جنوبی چندان جدی گرفته شود و برای آنها مطرح باشد و یا باید فعلاً آن را نادیده بگیرید، زیرا افزایش نظامی در شرایط اقتصادی حاکم به سادگی غیر واقعی است.
به گزارش روزنامه بوئنوس آیرس کلارین، خورخه آرگوئلو، سفیر آرژانتین در ایالات متحده، در نامه ای به سالازار، «دیپلماتیک» واکنش نشان داد.
او فقط از لحن «توهین آمیز و آزاردهنده» او نسبت به بالاترین مقامات در کشوری که از سال ۱۸۱۰ آزاد و مستقل بوده شکایت کرد. آرژانتین دوست ایالات متحده است.
حضور نظامی خارجی در آرژانتین وجود ندارد
علاوه بر این، آرگولو اظهار داشت که «هیچ زیرساختی یا حضور نظامی هیچ قدرت فرامنطقهای در آرژانتین وجود ندارد، به استثنای اشغال غیرقانونی جزایر مالویناس [جزایر فالکلند] توسط بریتانیا».
سفیر آرژانتین همچنین افزود: من میخواهم شک شما را در مورد پروژه ادعایی برای ساخت هواپیماهای چینی در خاک آرژانتین برای صادرات به منطقه برطرف کنم.
این فقط یک شایعه ساختگی و پوچ است که هرگز وجود نداشته است. از سوی دیگر، اما باید این را اضافه کنم، آرژانتین به ارزیابی همه گزینه ها در مورد خرید جنگنده ادامه می دهد. فعلا خرید برنامه ریزی شده جت های جنگنده لغو شده است.
آرژانتین برای خرید ۱۲ هواپیمای مافوق صوت JF-17 Thunder Block III ساخت چین، مبلغ ۶۶۴ میلیون دلاری را در بودجه سال ۲۰۲۲ خود گنجانده بود، اما این خرید هرگز محقق نشد.
در اواخر سال گذشته، رئیس جمهور آلبرتو فرناندز گفت که کشور «نیاز دارد از منابع خود برای کارهای مهمتر از خرید هواپیماهای نظامی امروزی استفاده کند.»
به گزارش خبرگزاری تلم آرژانتین، سابینو واکا ناروجا، سفیر آرژانتین در پکن، نوامبر گذشته با شرکت فناوری هوافضای دولتی چین، شرکت ملی واردات و صادرات هوافضای چین (CATIC) دیدار کرد تا در مورد پیشرفت … پروژه خرید احتمالی جت های جنگنده JF-17 گفتگو کند. با این حال، طرح ایجاد کارخانه ای برای ساخت چنین هواپیماهایی در آرژانتین هرگز برنامه ریزی نشده بود.
رصد فضایی چین و اروپا
سالازار نماینده کنگره همچنین در مقابل کمیته روابط خارجی کنگره از رصدخانه فضایی چین در جنوب آرژانتین شکایت کرد.
آرژانتین به چین اجازه «کنترل کامل بر عملکرد یک ایستگاه فضایی با اندازه حدود ۴۰۰ زمین فوتبال، واقع در وسط صحرای پاتاگونیا» را داده است.
دولت آرژانتین بر فعالیت های «واقعی» این پایگاه نظارت ندارد. در ایالات متحده، مردم!!! فکر می کنند که این جاسوسی است.
سفیر در پاسخ نامه خود به این جیغهای خانم سالازار نیز اشاره می کند. نتیجه:
این ایستگاه دقیقاً همان ویژگی های آژانس فضایی اروپا (ESA) را دارد که در فاصله کمتر از ۳۰۰ مایل (حدود ۴۸۳ کیلومتر) از ایستگاه چینی اداره می شود.
آرژانتین همچنین دارای یک سنت طولانی در توسعه علمی و فناوری رصد فضایی است که شایستگی های خود را از جمله در دو ایستگاه آژانس فضایی آرژانتین (CONAE) به دست آورده، نشان داده و توسعه داده است.
من منحیث یکی از علاقمندان مجله هفته از افغانستان، از شنیدن این خبر خیلی متاسف شدم، چراغ مجله هفته در…
با تشکر از همه ی مقالات و زحمات شما، دوباره خواهش میکنم، لینک های مستقیم مقالات رو در انتهای اونها…
با درود، گمان دارم مستقیم و متمرکز باید به پدیده تحریم یا تحریم های آمریکا پرداخت و بدون عمیق شدن…
مقاله بسیار جالب و خواندنی بود. با تشکر از رفیق شیری و ترجمه دقیق و حرفه ای ایشان و سپاس…
دوست گرامی من عضوی از نویسندگان و مترجمان مجله هفته نیستم اما از همکاران آن هستم و گاهی مطالبی را…