کنفرانس عادی سازی روابط آمریکا و کوبا در نیویورک

کنفرانس عادی سازی روابط آمریکا و کوبا در نیویورک

نوشته ادگار گوئل
آمریکا ۲۱
ترجمه مجله هفته

“کنفرانس بین المللی عادی سازی روابط بین ایالات متحده و کوبا” آخر هفته در نیویورک، ایالات متحده آمریکا برگزار شد.

بیش از صد سازمان از کنفرانس در دانشگاه فوردهام در منهتن حمایت کردند.

علاوه بر سخنرانی‌های عمومی، کارگاه‌های آموزشی، گروه‌های گفتگو، نمایشگاهی از هنر کوبا و جشنواره فیلم کوتاه برگزار شد. مستند برنده جایزه “کوبا در آفریقا” نیز در آنجا به نمایش درآمد.

افراد جنبش همبستگی، روشنفکران و هنرمندان، به ویژه از ایالات متحده آمریکا، کانادا، کوبا، جامائیکا، هیسپانیولا و پورتوریکو، از جمله تعداد قابل توجهی از جوانان، مشارکت فعال داشتند.

درخواست‌های متفق القول برای رفع محاصره‌ای که دولت‌های متوالی ایالات متحده برای بیش از ۶۰ سال بر کوبا تحمیل کرده‌اند و همچنین لغو تمامی محدودیت‌های مالی و مسافرتی در این کنفرانس مطرح شده است.
سخنرانان موافقت کردند که کوبا باید از فهرست «دولت های حامی تروریسم» ایالات متحده حذف شود.
جیمز مک گاورن، نماینده کنگره ماساچوست، از هموطنان خود خواست تا برای مقابله با محاصره کوبا، ابتکاراتی خود را توسعه دهند.
او بر اساس تجربیات شخصی خود در محاصره، علت تمام مشکلاتی را که مردم کوبا به دلیل باید متحمل شوند را احساس میکند و توضیح داد:
«این کنفرانس مهم است. اقداماتی که ما انجام می دهیم می تواند تغییرات و تحولاتی ایجاد کند و الهام بخش افراد بیشتری برای مشارکت باشد.»
در میان سخنرانان متعدد، رهبر جنبش همبستگی Bridges of Love، کارلوس لازو، بود که اقدامات پرشور خود را برای رفع محاصره ایالات متحده و ترویج اقدامات همبستگی بیان کرد.

ویلیام لئوگراند، استاد دانشگاه در یک سخنرانی به حقایق تاریخی اشاره کرد که باید منجر به برداشتن گام بعدی دولت ایالات متحده و حذف کوبا از فهرست یک طرفه واشنگتن از “دولت های حامی تروریسم” بشود.
آلیسون بودین، یکی از هماهنگ‌کنندگان کنفرانس گفت: کوبا با محدودیت‌های فزاینده‌ای در تجارت در بازار جهانی مواجه است و واردات غذا، سوخت، دارو و سایر ملزومات ضروری را به طور فزاینده‌ای دشوار می‌کند.
علاوه بر این، رئیس اتحادیه کارگران آمازون، کریس اسمالز، آزار و شکنجه اقتصادی کوبا را غیرقانونی توصیف کرد و یادآور شد که تقریباً همه کشورهای جهان بارها آن را در سازمان ملل متحد محکوم کرده اند.
در همین حال، روز دوشنبه، کنفرانس اسقفان کلیسای انجیلی لوتری (LCA) نیز خواستار رفع فوری محاصره شد. او در این نامه شکایت کرد که تنها محدودیتی که کلیسای لوتری برای کار در کوبا با آن روبروست «از سوی دولت خودمان (دولت آمریکا) اعمال میشود» و نه دولت کوبا.