خشم اسرائیل از توافق ایران و عربستان!

خشم اسرائیل از توافق ایران و عربستان!

ترجمه مجله هفته

در حالی که جهان عرب از آشتی ایران و عربستان سعودی استقبال می کند، این توافق سیاستمداران اسرائیلی را به جان هم انداخته است.

در حالی که رهبران کشورهای خاورمیانه در سراسر غرب آسیا این از این خبر استقبال کردند، دولت فعلی اسرائیل دلیل این توافق تلخ را «ضعف» مقامات سابق این کشور و دولت فعلی ایالات متحده دانست.

کشورهای سراسر جهان عرب از احیای روابط دیپلماتیک بین ایران و عربستان سعودی پس از هفت سال تنش استقبال می کنند.

پس از چندین دور مذاکرات به میزبانی عراق، عمان و چین در ۱۰
مارس، مقامات دو قدرت غرب آسیا موافقت کردند که سفارت‌ها و نمایندگی‌های خود را ظرف دو ماه آینده بازگشایی کنند.

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در پیامی توئیتری نوشت: «کشورهای منطقه تنها یک سرنوشت دارند و وجوه مشترکی که ما را ملزم به پیوستن به یکدیگر برای ساختن الگویی از رفاه و ثبات برای مردمانمان می‌کند.»
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران روز جمعه در توئیتی با تاکید بر سیاست نگاه به شرق ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران، گفت: بازگشت روابط عادی ایران و عربستان ظرفیت های بزرگی را برای دو کشور، منطقه و جهان اسلام فراهم می کند. سیاست همسایگی دولت سیزدهم به شدت در حال حرکت در مسیر درست است.»
وزارت امور خارجه سوریه با استقبال از این توافق، آن را گامی مهم خواند که به تقویت امنیت و ثبات در منطقه و همکاری های منطقه‌ای منجر خواهد شد که به طور مثبت بر منافع مشترک مردم دو کشور به ویژه و مردمان منطقه به طور کلی اثر خواهد شد.»

انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک محمد بن زاید، رهبر امارات متحده عربی، در صفحه توئیتر خود از صفحه جدید روابط ایران و عربستان سعودی استقبال کرد و گفت: «ابوظبی به اهمیت ارتباط و گفت‌وگوی مثبت میان کشورهای منطقه در راستای تحقق مفاهیم حسن همجواری اعتقاد دارد.»

واکنش‌های مشابهی از سوی عراق، عمان، قطر، بحرین، ترکیه و مصر صورت گرفت و مقامات این کشورها همگی ابراز امیدواری کردند که این اقدام به کاهش تنش در منطقه کمک کند.

بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان گفت: «این یک توافق برد برد برای همه است و به نفع امنیت منطقه ای و جهانی خواهد بود».
وی افزود: «ما امیدواریم در درازمدت پتانسیل افزایش منافع اقتصادی برای همه وجود داشته باشد.»

رهبران محور مقاومت نیز از این اقدام استقبال کردند. حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان روز جمعه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «این یک تحول مهم است و اگر در مسیر طبیعی خود پیش برود، می‌تواند افق‌های جدیدی را برای منطقه و لبنان بگشاید.»

محمد عبدالسلام، مذاکره کننده ارشد جنبش مقاومت انصارالله یمن، گفت که روابط دیپلماتیک بین کشورهای غرب آسیا ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه بازیگران خارجی از اختلافات موجود در منطقه سواستفاده کرده و از آن برای دامن زدن به درگیری ها استفاده کرده اند، گفت: «منطقه نیازمند به از سرگیری روابط عادی بین کشورهای خود است تا امت اسلامی بتواند امنیت از دست رفته خود را به دلیل دخالت های خارجی بازیابد.»
گروه مقاومت فلسطینی حماس نیز در پی این بیانیه روز جمعه با صدور بیانیه ای، احیای روابط ایران و عربستان را «گامی مهم در مسیر وحدت صفوف [منطقه]، تقویت امنیت… و دستیابی به ثبات در منطقه خواند».
تشکیلات خودگردان فلسطین نیز بیانیه مشابهی صادر کرد و بر نقش مثبت چین در کمک به دستیابی به توافق تاکید کرد.

اسرائیل تنها کشوری در غرب آسیا بود که از این اعلامیه ابراز خشم و نارضایتی کرد.
یک مقام ارشد در دولت راست افراطی بنیامین نتانیاهو، عامل توافق تهران و ریاض را ترکیب سیاست ضعیف دولت قبلی اسرائیل و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را دانست.
این مقام ارشد اسرائیلی که نامش فاش نشد به خبرنگارانی که با نتانیاهو در ایتالیا سفر می کردند، گفت: « عربستان از رفتار و سیاست های آمریکا و اسرائیل ناتوانی را احساس کردند، بنابراین سعودی‌ها به کانال های دیگر روی آورند. »
همین مقام همچنین مدعی شد که تلاش اسرائیل برای عادی سازی روابط با عربستان سعودی با وجود احیای روابط ایران و عربستان سعودی «آسیبی نخواهد دید».

به گزارش شبکه تلویزیونی عمومی اسرائیل Kan and Reset 13 News، او گفت: «آنچه در سطح دیپلماتیک اتفاق می‌افتد، آن چیزی نیست که واقعا در نهان اجرا میشود».

در همین حال، یائیر لاپید، نخست‌وزیر سابق اسرائیل – که در اعتراضات ضد دولتی در هفته‌های اخیر شرکت داشته است – تقصیر این توافق را به گردن نتانیاهو انداخت. لاپید گفت: توافق بین عربستان سعودی و ایران منعکس کننده شکست کامل و خطرناک سیاست خارجی دولت فعلی اسرائیل است.

این دولت راست افراطی نه بر ایران، نه به حملات تروریستی، نه بر اقتصاد و نه به هزینه زندگی تمرکز و توجهی دارد.
تنها چیزی که آنها به آن اهمیت می دهند تخریب دموکراسی و تکه تکه کردن مردم است. اوه، فراموش نشود، گذراندن تعطیلات آخر هفته در رم!
به همین ترتیب، نفتالی بنت، سلف لاپید، این خبر را «تحول جدی و خطرناک برای اسرائیل» و «پیروزی سیاسی برای ایران» خواند.
بنت گفت: «این ضربه مهلکی به تلاش‌ها برای ایجاد ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران وارد می‌کند».

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

این سایت برای کاهش هرزنامه‌ها از ضدهرزنامه استفاده می‌کند. در مورد نحوه پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.