توطئه های جدید آمریکا و اسرائیل علیه ایران و سوریه.
توطئه های جدید آمریکا و اسرائیل علیه ایران و سوریه.
آمریکا میخواهد در عراق و سوریه حضور نظامیاش را تشدید کند.
با وجود نیاز فوری به کمک رسانی به زلزله زدگان: موشک ها فرودگاه حلب را تعطیل کردند. دمشق اسرائیل را مقصر می داند
نوشته کارین لوکفلد
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته
کمکهای به زلزله زدگان در سوریه باز هم کاهش خواهد یافت. وزارت دفاع سوریه بامداد سه شنبه اعلام کرد که راکت هایی در ساعات اولیه بامداد به سمت غرب لاذقیه از سوی دریای مدیترانه شلیک شده است که در ساعت ۲:۰۷ بامداد به فرودگاه بین المللی حلب اصابت کردهاند.
بنابر ادعای سوریه دیگری از این موشک ها توسط پدافند هوایی سوریه رهگیری شد. به کسی آسیب نرسید، اما خسارت مالی قابل توجهی به فرودگاه وارد شده است، بنابراین فرودگاه مجبور به توقف عملیات کمک رسانی به زلزله زدگان شده.
دمشق اسرائیل را مسئول این حمله دانست. اسرائیل در قبال این اتهامات سکوت میکند. با این حال، مقامات ارشد نظامی اسرائیل پیشتر اعلام کرده بودند که در سال های اخیر صدها حمله به سوریه انجام داده اند.
از آنجایی که این حملات بدون تحریک سوریه انجام می شود، برخلاف قوانین بین المللی است.
در برنامه خبر کانال اول تلویزیون حکومتی آلمان گفته شده است که اسرائیل می خواهد از «حضور نظامی دائمی ایران در سوریه» جلوگیری کند. تهران از مسیرهای هوایی «برای تحویل سلاح به متحدان در سوریه و لبنان» استفاده می کند. البته تابحال هیچ مدرکی برای اثبات این موضوع وجود ندارد.
ایران که از بشار اسد، رئیسجمهور سوریه حمایت میکند، در سالهای اخیر حضور نظامی خود را در سوریه گسترش داده و گروههای شبهنظامی محلی را در اکثر مناطق تحت کنترل دولت تحت فرمان خود دارد.
این کشور به همراه عراق و لبنان یکی از اولین کشورهایی بود که پس از زلزله ویرانگر ۱۵ بهمن به سوریه کمک ارسال کرد.
به دلیل آسیب دیدن باندها، عملیات فرودگاه حلب به حالت تعلیق درآمد. این امر کمک های بین المللی به زلزله زدگان حلب و مناطق اطراف آن را متوقف می کند.
به گفته وزارت حمل و نقل سوریه، از زمان وقوع زمین لرزه تاکنون ۹۰ هواپیما با کمک کشورهای عربی و آسیایی در فرودگاه حلب به زمین نشسته اند.
بیشتر ماشینها از امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) و عربستان سعودی وارد شدهاند.
سالها پس از شروع جنگ در سوریه در سال ۲۰۲۱ کشورهای عربی خلیج فارس از پول و سلاح برای دامن زدن به سقوط دولت سوریه استفاده کردند.
اکنون کشورهای ثروتمند خلیج فارس نوعی «دیپلماسی زلزله» را آغاز کرده اند.
آنها از وضعیت اسفبار مردم به عنوان فرصتی برای کمک کردن استفاده می کنند و در عین حال علاقه خود را به عادی سازی مجدد تماس ها با دمشق نشان می دهند.
اگرچه ایالات متحده و اتحادیه اروپا بخشی از تحریمهای خود را برای تسهیل کمکهای زلزلهزده به مدت شش ماه به حالت تعلیق درآوردهاند، اما همچنان در مسیر مقابله با دمشق هستند.
ژنرال مارک میلی، فرمانده کل ارتش آمریکا روز یکشنبه از یک پایگاه نظامی آمریکا در شمال شرق سوریه بازدید کرد. ایالات متحده رسماً ۹۰۰ سرباز آمریکایی در سوریه دارد که قرار است به عنوان محافظت در برابر شبه نظامیان جهادی «دولت اسلامی» خدمت کنند.
برای دولت دمشق، اشغال کشورشان که شکاف را عمیق تر می کند و مانعی برای رسیدن توافق داخلی سوریه محسوب می شود. وزارت خارجه سوریه به حضور میلی در پایگاه نظامی آمریکا در شمال شرق سوریه که آن را «غیرقانونی» میداند، واکنش تندی نشان داد.
در این بیانیه آمده است که این «نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه» است.
ایالات متحده باید فورا به «نقض سیستماتیک قوانین بین المللی» پایان دهد. میلی پیش از این از اسرائیل دیدن کرده بود و به گفته سخنگوی وی، با سپهبد هرزی هالوی، رئیس نیروهای دفاعی اسرائیل درباره مسائل امنیتی منطقه و «هماهنگی در مقابله با تهدیدات ایران» گفتگو کرده بود.
ژنرال از پایگاه نظامی آمریکا به بغداد رفت و به محمد شیعه السودانی نخست وزیر عراق پیشنهاد ادامه ماموریت و افزایش نیروهای آمریکایی را داد.
من منحیث یکی از علاقمندان مجله هفته از افغانستان، از شنیدن این خبر خیلی متاسف شدم، چراغ مجله هفته در…
با تشکر از همه ی مقالات و زحمات شما، دوباره خواهش میکنم، لینک های مستقیم مقالات رو در انتهای اونها…
با درود، گمان دارم مستقیم و متمرکز باید به پدیده تحریم یا تحریم های آمریکا پرداخت و بدون عمیق شدن…
مقاله بسیار جالب و خواندنی بود. با تشکر از رفیق شیری و ترجمه دقیق و حرفه ای ایشان و سپاس…
دوست گرامی من عضوی از نویسندگان و مترجمان مجله هفته نیستم اما از همکاران آن هستم و گاهی مطالبی را…