
مجازات دسته جمعی
اظهارات نژادپرستانه وزیر دارایی اسرائیل پس از کشتار در حواره. وزارت خارجه آمریکا مجبور شد ممنوعیت سفر وی را بررسی می کند.
نوشته گریت هوکمن
یونگه ولت
ترجمه حمید علوی
در آخر هفته گذشته مغازه داران در حواره توانستند برای اولین بار مغازه های خود را بازگشایی کنند. ارتش اسرائیل آنها را مجبور کرده بود به بهانه جلوگیری از درگیری بین آنها و شهرک نشین های افراطی و یهودی های محلی مغازه های خود را یک هفته تعطیل کنند.
گزارشگر روزنامه اینترنتی تایمز اسرائیل روز یکشنبه از این منطقه گزارش داد که تصمیم ارتش اسرائیل برای کاسبان این منطقه بیشتر شبیه یک مجازات دسته جمعی بوده است.
در شامگاه ۲۶ فوریه، حدود ۴۰۰ شهرک نشین ,افراطی یهودی شهر را غارت کردند و اتومبیل ها، خانه ها و مغازه ها را ویران کردند.
بیش از صد فلسطینی مجروح شدند و یک مرد به ضرب گلوله کشته شد. خشونت بیش از حد به کار برده شده توسط شهرکنشینان بر علیه فلسطینی ها باعث وحشت در اسرائیل و سراسر جهان شد. شهرک نشینان ظاهران می خواستند انتقام مرگ دو جوان یهودی از محله یهودی نشین مجاور را بگیرند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده چند ساعت قبل از این ماجرا در یک جاده روستایی در نزدیکی همین دهکده توسط یک فلسطینی در اتومبیل شان به گلوله بسته شدن
گروه حقوق بشر اسرائیلی B’Tselem روز جمعه در توییتی نوشت:ما می دانیم که قتل عام چیست، یهودیان سال ها قربانی قتل عام شده اند. پس از یکشنبه شب، صدها شهرک نشین آماده اند تا نشان دهند که آنها از همه چیز اطلاع دارند و می داند چه کسی باعث بانی این جنایات است.
به گزارش روز پنجشنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس، سرلشکر یهودا فوکس، عالیرتبهترین افسر ارتش اسرائیل در کرانه باختری نیز این شورشها را «حرکتی که توسط قانونشکنان صورت گرفته است» خواند.
در این نکته شکی نیست که خشونت و خرابکاری شهرکنشینان با حمایت و پشتیبانی کامل مقامات اسرائیل اتفاق می افتد.
خبرگزاری وفا به نقل از گروه B’Tselem میگوید: «گاهی سربازان در حمله شرکت میکنند و گاهی در کنار شهر شهرک نشینان یهودی ایستادهاند و ناظر حملات هستند».
فعالان اسرائیلی گفتند که پلیس تلاش چندانی برای تحقیق در مورد این حوادث انجام نمی دهد و هیچ تلاشی برای جلوگیری یا توقف آنها نمیکند.
روزنامه تایمز اسرائیل روز دوشنبه گزارش داد که ۱۶ شهرک نشین در حواره دستگیر شدند و همه آنها به جز دو نفر آزاد شده اند.
در هر صورت شهرکنشینان یهودی معتقدند که بلایی که بر سر شهر حواره آورده اند یک مجازات عادلانه بوده است که حق فلسطینی هاست.
اما این برای وزیر دارایی اسرائیل بزالل اسموتریچ کافی نبود:
او از مقامات ایالتی خواست که حواره را از نقشه کره خاکی «محو» کنند. اسموتریچ رهبر حزب HaTzionut HaDatit (صهیونیسم مذهبی) است که از اواخر سال گذشته بخشی از ائتلاف حکومتی بنیامین نتانیاهو بوده است.
اسموتریچ با سرزمین های اشغالی آشنایی زیادی دارد. او بیشتر عمرش را در آن زندگی کرده است. او در سال ۱۹۸۰ در یک موشاو در جولان سوریه به دنیا آمد.
اسرائیل در سال ۱۹۶۷ این خط الراس را در جنگ شش روزه فتح کرد و در سال ۱۹۸۱ با نقض قوانین بین المللی آن را ضمیمه خود کرد. با این حال، اسموتریچ در کرانه باختری، در شهرک یهودیان بت ال بزرگ شد.
نیازی به گفتن نیست که تأسیس آن بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی بود. بت ال پایگاه جنبش فرا پارلمانی گوش ائمونیم بود که بر این باور بود که «اسرائیل بزرگ» حق یهودیان است که از نیل تا فرات امتداد دارد.
بین سالهای ۱۹۷۹ و ۱۹۸۴، اعضای جنبش به شهرداران فلسطینی و یک مدرسه اسلامی در الخلیل (الخلیل) حمله کردند.
وزارت امور خارجه آمریکا به طور غیرعادی با بیانیه تندی علیه اظهارات اسموتریچ واکنش نشان داد.
سخنگوی ند پرایس آنها را «منزجر کننده» خواند. اسموتریچ قرار است چند روز دیگر در کنفرانسی که توسط سازمان اوراق قرضه اسرائیل در ایالات متحده برگزار میشود شرکت کند.
به گزارش پایگاه خبری اکسیوس، وزارت خارجه آمریکا در حال بررسی این موضوع است که آیا اصلاً برای وی ویزای دیپلماتیک صادر کند یا خیر.
سازمان چپ لیبرال یهودی-آمریکایی T’ruah خواستار رد ویزای وی شده است.
اگر به وزیر دارایی اسرائیل اجازه ورود به آمریکا داده نشود، اقدامی بی سابقه در روابط دوجانبه خواهد بود.
روز شنبه، اسموتریچ در توییتر گفت که نمیخواسته خواستار آسیب رساندن به غیرنظامیان بیگناه شود.
او مدعی شد« آدم ها گاهی اوقات از کلمات تندی استفاده می کنند که واقعا به معنای آنها اعتقاد ندارند (…). به گزارش آکسیوس، او گفت که این مسائل برای همه اتفاق می افتد. اما هیچ عذرخواهی از فلسطینی از طرف وزیر اسرائیلی مطرح نشد.اما نشانه هایی از آشتی نیز وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک کمپین سرمایه گذاری جمعی که در روز دوشنبه قبل از گذشته در اسرائیل راه اندازی شد، تا پنج شنبه حدود ۴۳۶ هزار یورو برای افراد آسیب دیده در حواره جمع آوری کرد. حدود ۱۲ هزار اسرائیلی توانستند این مبلغ را جمع آوری کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس، یایا فینک، مبتکر کمپین گفت: «وقتی صدها یهودی مذهبی را دیدم که سعی در سوزاندن حواره داشتند، احساسات بسیار بدی به من دست داد. ». به او به دلیل این اظهارات برچسب خیانت خورد.