
شایعه سازی انگلیس یا واقعیت؟
فایننشالتایمز مدعی شد که غرب نگاه ویژه ای به روابط نظامی ایران و روسیه انداخته است.
به گزارش روزنامه فایننشال تایمز قبل از حالی که روابط نظامی بین ایران و روسیه را زیر ذره بین خود قرار داده است اما از همکاری های احتمالی این کشور با هم دارد فایننشال تایمز به نقل از منابع «آگاه» غربی مدعی شد: روسیه که قصد داشت از ایران موشکهای مافوق صوت ایرانی خریداری کند اما به خاطر تلافی احتمالی تحویل موشک های مافوق صوت غربی به اوکراین از خرید این موشک ها صرف نظر کرده است.
خبرگزاری های داخلی ایران نیز گزارش کردند که این روزنامه انگلیسی مدعی شده: با وجود فشار بر زرادخانه روسیه، این کشور تاکنون از خرید موشک های بالستیک دوربرد مافوق صوت ایران، خودداری کرده است.
بر اساس ارزیابی های کشورهای عضو ناتو، یکی از عوامل مهم در این تصمیم مسکو، تهدید آمریکا در مورد صدور سامانه موشکی “اتکمز Atacms” است که اوکراین بشدت خواستار آنها است و برد ۳۰۰ کیلومتری آن میتواند اعماق خاک روسیه را هدف قرار دهد.
در ادامه این گزارش فایننشالتایمز مدعی شده است: یک مقام آگاه گفت که ارتش روسیه در تنگنا قرار داشته و نگران توانایی خود در تداوم جنگ است، زیرا مهمات هدایت شونده موشکی و توپخانه ای آن به نصف مقدار سال گذشته کاهش یافته است. یک مقام اروپایی نیز گفت: آنها به موشک نیاز دارند.
رسانه های داخلی ایران سپس ادامه دادند، به نوشته این روزنامه اقتصادی انگلیسی، ایران بزرگترین زرادخانه موشکهای بالستیک خاورمیانه را در اختیار دارد و پنتاگون در سال ۲۰۱۹ موشک های ایرانی را “دقیق” و “پیشرفته” توصیف کرده بود. موشکهای بالستیک فاتح-۳۱۳ و ذوالفقار ایران به ترتیب ۵۰۰ و ۷۰۰ کیلومتر برد دارند و حتی اگر توانمندی های پیشرفته ای نیز نداشته باشند، از لحاظ کمّی ذخایر رو به اتمام موشک های روس را بهبود می بخشند.
این گزارش فایننشالتایمز در حالی منتشر شده است که پیشتر وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان هر گونه کمک تسلیحاتی به روسیه را رد کرده و گفته بود: ما در جنگ اوکراین و روسیه به هیچ طرفی سلاحی ندادیم. ما مخالف جنگ در اوکراین هستیم و به هیچ طرفی سلاحی را ارسال نکردیم. از ابتدای جنگ هم تلاش کردیم تا جنگ متوقف شود و طرفین بر گفتگو و راه حل سیاسی متمرکز شوند، یعنی همان سیاستی که در مورد یمن، افغانستان و دیگر کشورهای بحرانی اتخاذ کردیم.
حسین امیرعبداللهیان افزود: اتهاماتی که در مورد پهپاد به ایران وارد می شود، اتهامات نادرستی است. ما از گذشته با روسیه همکاری دفاعی داشتیم و این همکاری ها همچنان ادامه دارد. اما هیچ سلاحی برای استفاده در جنگ علیه اوکراین به روسیه ندادیم.
راشاتودی: پوتین و رئیسی تلفنی گفتوگو کردند
خبرگزاری های داخلی ایران گزارش میدهند، شبکه راشاتودی لحظاتی قبل از گفتگوی تلفنی رئیسان جمهور ایران و روسیه و رایزنی در مورد توسعه روابط دوجانبه خبر داد.
در این گفتوگو، مسائل مرتبط با همکاری های دوجانبه در حوزههای گوناگون مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کرملین نیز در مورد این گفتگو عنوان کرد: طرفین ضمن تاکید بر تداوم تماس ها، مسائل مرتبط با همکاری های دوجانبه در حوزههای گوناگون و اجرای پروژه های زیرساختی مشترک را بررسی کردند.
خبرگزاری تاس نیز در این رابطه گزارش داد: این سومین گفتوگوی تلفنی سران ایران و روسیه در ماه های اخیر است.
تاس در مورد موضوع پروژههای مشترک دو کشور نوشت: یکی از پروژه های زیرساختی ایران و روسیه، مسیر ترانزیتی شمال – جنوب است که در سال ۲۰۰۰ دولتهای ایران، هند و روسیه توافقنامه آن را امضا کردند. سال های بعد، مشارکت کنندگان در این پروژه به ۱۴ کشور افزایش یافت. هدف از احداث این کریدور، انتقال کالا از هند، ایران و خلیج فارس از طریق روسیه به اروپاست. مسیر زمینی در مقایسه با مسیر دریایی و گذر از کانال سوئز، ۵۰ درصد کوتاهتر بوده و موجب کاهش زمان و هزینه حملونقل میشود.
رئیسان جمهوری ایران و روسیه ۲۹ دی نیز برای بررسی گسترش همکاریها در عرصه انرژی و ترانزیت و روند آستانه تلفنی گفتوگو کرده بودند.
رئیس جمهوری ایران در پاسخ به تماس پوتین، توافقات ایران و روسیه برای گسترش همکاریها در عرصه انرژی و ترانزیت را سازنده و مثبت توصیف و بر لزوم افزایش همکاری و هماهنگیهای فیمابین تاکید کرد.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز در گفتوگوی تلفنی قبلی از آمادگی و علاقمندی کشورش برای ارتقای همکاریها با جمهوری اسلامی ایران در زمینه انرژی و نیز گسترش همکاریها در عرصه حمل و نقل و ترانزیت خبر داده بود.
برچسبها