
نیویورک تایمز: فینال اوکراین نزدیک است!
نیویورک تایمز: دیدار شولتس به گمانه زنی ها در مورد “فینال” در اوکراین دامن می زند
در ایالات متحده نیز گمانه زنی هایی در مورد دلیل سفر صدراعظم شولتس وجود دارد. شرایط این دیدار عجیب به نظر میرسد و در روال عادی بازدیدهای دولتی نمی گنجد. آیا زمان فینال در اوکراین رسیده است؟
سفر صدراعظم شولتس به واشنگتن نه تنها در آلمان بلکه در ایالات متحده نیز گمانه زنی هایی را برانگیخته است.
شرایط این سفر برای خبرنگاران و اهل فن هم عجیب بنظر میرسد ، در مورد این بازدید یک اطلاعیه بسیار کوتاه منتشر شد و در آن هیچ چیز قابل استفادهای ارائه نشد.
در عین حال شولتس یکباره بدون هیئت های همراه معمولی که در قالب هیئت های تجاری او را در سفرهای خارجیاش همراهی میکنند به واشنگتن رفت و از همه مهم تر صدراعظم بدون خبرنگاران یا همان دلقک های دربارش که به کیف کشانی تسلیم میمانند برای دستبوسی روان شد حتی اینبار برای نوکران خاص مطبوعاتی هم تکه استخوان خبری نباید پرتاب میشد.
نکته بعدی حتی مصاحبه با بایدن حتی بدون مترجم انجام می شود، نه به این خاطر که شولتس انگلیس میداند، چرا که برای سیاستمدارانی که از کشورهایی میآیند که زبان رسمیشان انگلیسی نیست حضور مترجم برای رفع سوتفاهم های احتمالی زبانی اجباری است، خود این عدم حضور مترجم به شایعات دامن زد که ماجرا آنقدر سری است که به مترجم معتمد هم اعتماد نبود!
در این زمینه، نیویورک تایمز (NYT) نیز در مورد این دیدار گمانه زنی می کند و حدس می زند که ممکن است این دیدار بخاطر رسیدن به مرحله یا مرحله ای پایانی در جنگ اوکراین باشد.
ماهیت این دیدار – بدون حضور هیچ رسانهای، بدون کنفرانس مطبوعاتی و حتی بدون انتشار بیانیه ای در مورد برنامه های آن برای مجلس آلمان بوندستاگ آلمان قبل از سفر – باعث شده است که برخی از محافل سیاست خارجی برلین به این فکر کنند که آیا این بیانگر رشد فزاینده نقش آلمان است یا برعکس.
در آلمان هم روی احتمال «اقدام فوری در هر دو طرف اقیانوس اطلس برای یافتن یک نقشه راه جدید برای پایان دادن به درگیری در اوکراین.» گمانه زنی میشود.
در ضمن نیویورک تایمز گمانه زنی میکند که گفتگوی بین بایدن و شولتس، میتواند در مورد حمایت مجدد از اوکراین بوده است.
به نظر می رسد حمایت «بی قید و شرط» قبلی به پایان رسیده است.مذاکرات برای آمریکا ضروری بنظر میرسد، زیرا آمریکا حریف بزرگ خود را در روسیه نمی بیند، بلکه در جمهوری خلق چین می بیند.
ادامه تعهد دائمی نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا و ناتو در این مناقشه به اوکراین به نفع ایالات متحده نیست.
علیرغم بیانیه های عمومی پر سر و صدا مبنی بر اینکه “تا زمانی که لازم باشد” – به قول شولتس – از کی یف حمایت خواهیم کرد، گمانه زنی ها در اروپا و واشنگتن در حال افزایش است که برخی از رهبران غربی اخیراً شروع به ابراز نگرانی در مورد زمان و قدرت این جبهه متحد کردهاند.
سیاست حمایت بی قید و شرط از چند جهت زیر فشار است.
در اتحادیه اروپا و همچنین در آلمان، اعتراضات علیه تحویل تسلیحات در حال افزایش است، زیرا بدیهی است که این امر فقط باعث طولانی شدن جنگ و افزایش تعداد قربانیان می شود.
سیاستمداران به خوبی می دانند، به کسانی که برای صلح و مذاکره تلاش میکنند نمی توان تا ابد برچسب «راستگرایی» زد.