نسیم تازه در ژئوپلیتیک

نسیم تازه در ژئوپلیتیک

سازماندهی مجدد روابط هند و چین از مسیر موضع گیری در مورد جنگ اوکراین.

نوشته یورگ کرونائر

یونگه ولت

ترجمه مجله هفته

هند پس از تصویب آخرین قطعنامه در سازمان ملل در مورد جنگ اوکراین در روز پنجشنبه (به وقت محلی) بار دیگر به این قطعنامه رای ممتنع داد.

۱۴۱ کشور از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل به خروج روسیه از اوکراین و رسیدن به یک راه حل صلح آمیز بر اساس رعایت حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها رای دادند. 

برخلاف آنچه در مقاله دوازده ماده ای جدید چین ارائه شده است، قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، حاوی پیشنهادهایی برای راه حل سیاسی برای درگیری های زیربنایی جنگ نیست. 

بر این اساس، روچیرا کامبوج، سفیر هند در سازمان ملل متحد، اعلام کرد که کشورش به طور طبیعی به اصول منشور سازمان ملل متحد پایبند است. اما باید پرسید: «آیا هر فرآیندی که هیچ یک از طرفین را متعهد نمی‌کند، می‌تواند به راه‌حلی معتبر و معنادار منجر شود؟» احتمالاً اینطور نیست.

 روچیرا کامبوج گفت: «ما همیشه خواستار گفتگو و دیپلماسی به عنوان تنها راه نجات خواهیم بود. و به همین دلیل است که هند با جدیدترین قطعنامه سازمان ملل که توسط اوکراین و اتحادیه اروپا تدوین شده است، موافقت نمی‌کند، چرا که «محدودیت‌های روشنی برای دستیابی به هدف مورد نظر ما برای صلح پایدار» را نشان نمی‌دهد. 

اینکه آیا هند تا چه اندازه از طرح دوازده ماده ای چین حمایت خواهد کرد، باید منتظر ماند و دید. 

درست است که هر دو کشور رقابت سنتی خود را در سال گذشته متوقف کردند تا با فشار غرب برای منزوی کردن روسیه مقابله کنند. 

اما این رقابت دود نشده و به هوا نرفته است. دهلی نو همچنین در تلاش برای میانجیگری بین مسکو و کیف است. اخیراً آجیت دوال مشاور امنیت ملی هند در پایتخت روسیه مذاکراتی را انجام داد. 

روز چهارشنبه، روزنامه ایندین اکسپرس مطلبی از کارشناس سیاست خارجی سی راجا موهان را منتشر کرد که در آن به سفر اولاف شولز، صدراعظم فدرال در این آخر هفته، سفر جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا که مدت کوتاهی پس از آن برنامه ریزی شده است و نشست وزرای خارجه گروه ۲۰ در آغاز ماه مارس، صورت میگیرد  اشاره کرد، نویسنده این دیدارها را فرصت های خوبی برای نخست وزیر هند نارندرا مودی ارزیابی میکند که

با جستجوی راه حلی برای جنگ در اوکراین، بتواند خود را از نظر دیپلماتیک از دیگر رهبران مهم جهان متمایز کند. 

متمایز کردن؟ همانطور که راجا موهان نیز اشاره کرد، برای مودی و همچنین برای شی جین پینگ، رئیس دولت چین، تعهد به پایان جنگ فرصتی را برای «تعدیل مجدد روابط بین قدرت های بزرگ» و «سازماندهی مجدد» جهان فراهم می کند.

بنابراین هم برای هند و هم برای چین  مسئله قدرت سیاسی مطرح است.