پرش به محتوا

صلح؟ نخواستیم!

صلح؟ نخواستیم!

اولین سالگرد حمله روسیه به اوکراین: غرب از ارسال تسلیحات جدید به کیف خبر داد.
چین پیشنهاداتش برای مذاکره را منتشر کرد.

نوشته آرنولد شولتسل
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته

روز جمعه، کشورهای متعددی آغاز عملیات نظامی روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ در اوکراین را – به شیوه ای متناقض – به یاد آوردند. غرب با رفتار و گرفتارش تأیید کرد که می خواهد جنگ را طولانی کند.
چین «پیشنهاداتی را در مورد حل و فصل سیاسی بحران اوکراین» ارائه کرد که «احترام به حاکمیت همه کشورها» را در راس آنها قرار دارد و خواستار مذاکره و آتش بس بین طرفین درگیر شده است.
عصر پنجشنبه به وقت آلمان فدرال، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن از «تجاوز» روسیه ابراز «تاسف» می‌شود.
این سند ۱۱ ماده‌ای از مسکو می‌خواهد نیروهای خود را از اوکراین خارج کند و مانند پیشنهادات ارائه شده توسط پکن، از کشورهای عضو و سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهد حمایت خود را از تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی به یک توافق جامع و عادلانه و صلح پایدار در اوکراین مطابق با منشور سازمان ملل اعلام کنند. ».
از مجموع ۱۹۳ کشور عضو، ۱۴۱ کشور به این بیانیه رای مثبت دادند، هفت کشور با آن مخالفت کردند (بلاروس، کره شمالی، اریتره، مالی، نیکاراگوئه، روسیه و سوریه). ۳۲ کشور رای ممتنع دادند از جمله چین، کوبا، هند، پاکستان، ارمنستان، جمهوری‌های آسیای مرکزی و چندین جمهوری آفریقایی . ۱۳ کشور در رای گیری شرکت نکردند.
واشنگتن، لندن، ورشو و کیف به ویژه تلاش های دیپلماتیک درخواست شده توسط سازمان ملل و چین را رد کردند. دیگر شرکای غربی مانند دولت آلمان فدرال محتاطانه واکنش نشان دادند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین از این قطعنامه به‌عنوان «سیگنال قوی از حمایت جهانی تزلزل‌ناپذیر» از کشورش استقبال کرد، اما پیش از این هر گونه گفتگو با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را در مصاحبه با بی‌بی‌سی روز پنجشنبه رد کرده بود.
او مدعی شد که اگر «در(مورد) دونباس، یا در کریمه یا در جنوب سرزمین‌های ما سازش‌هایی صورت بگیرد»، این مانند «بمبی میماند که در وسط کشور ما و یا در وسط اروپا منتظر انفجار است».
واشنگتن روز جمعه وعده کمک نظامی جدید به کیف را به مبلغ دو میلیارد دلار داد.
پنتاگون ارسال مهمات اضافی را برای موشک‌اندازهای چندگانه هیمارس، پهپادهای سوویچبلاد و تجهیزات مین‌زدایی را اعلام کرد که همگی آنها مستقیماً به صنایع دفاعی سفارش داده شده‌اند و قرار نیست از از انبارهای ارتش ارسال شوند. پاسخ‌های ناروشن و طفره‌آمیزی هم برای تحویل جت‌های جنگنده «اف-۱۶» مورد درخواست کی‌یف مطرح شد.
لندن بار دیگر در مورد وعده های دامن زدن و تشدید تنش پیشتاز بود. بن والاس، وزیر دفاع، روز جمعه به رادیو تایمز گفت که بریتانیا در ازای تحویل هواپیماهای ساخت شوروی به کی‌یف، جت‌های جنگنده را به کشورهای اروپای مرکزی و شرقی عرضه خواهد کرد.
روزنامه انگلیسی دیلی میرور در همان روز تیتر زد: «بگذارید چغندر بخورند».
منظور او وزیر کشاورزی بریتانیا، ترز کافی بود که روز قبل با توجه به قفسه‌های خالی سبزیجات در سوپرمارکت‌های بریتانیا، با خوشحالی اظهار داشت: «این روزها خیلی ها چغندر می خورند.»
انگلیس نیز مانند آمریکا روز جمعه تحریم های جدیدی را علیه روسیه وضع کرد. برنامه ریزی های اتحادیه اروپا برای تحریم ها ابتدا به ساکن به دلیل مخالفت لهستان شکست خورد.
Mateusz Morawiecki نخست وزیر لهستان در کیف توضیح داد که بسته های تحریمی «بیش از حد سبک و بسیار ضعیف» هستند. او این همه راه را رفته بود تا از تحویل ۴ تانک اول لئوپارد ۲ به کشور همسایه خبر دهد.
حداقل ورشو در حال حاضر، در زیر پا نهادن قطعنامه سازمان ملل پیشرو تر از دیگران است.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: