متن طرح ۱۲ مادهای چین برای بحران اوکراین

موضع چین در مورد راه حل سیاسی برای بحران اوکراین
وزارت امور خارجه چین روز جمعه ۲۴ فوریه سند «موضع چین در مورد راه حل سیاسی برای بحران اوکراین» را منتشر کرد. متن کامل به شرح زیر است:
۱. حاکمیت همه کشورها باید مورد احترام قرار بگیرد. قوانین بین المللی به رسمیت شناخته شده شامل اصول و اساسنامه منشور ملل متحد، باید به شدت رعایت شود و حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی همه کشورها باید به طور موثر تضمین شود. همه کشورها صرف نظر از بزرگ و کوچک، قوی یا ضعیف، فقیر یا ثروتمند برابرند. همه طرف ها باید به طور مشترک از هنجارهای اساسی حاکم بر روابط بین الملل حفاظت و از برابری و عدالت بین المللی دفاع کنند. قوانین بین المللی باید به طور برابر و یکسان اعمال شود و نباید استانداردهای دوگانه اتخاذ شود.
۲، ذهنیت جنگ سرد باید کنار گذاشته شود. امنیت یک کشور نمی تواند به بهای آسیب رسانی به امنیت سایر کشورها تضمین شود و امنیت منطقه ای را نمی توان با تقویت یا حتی گسترش بلوک های نظامی برقرار کرد. منافع و نگرانی های امنیتی مشروع همه کشورها باید جدی و به درستی مورد توجه قرار گیرد. مسائل پیچیده راه حل ساده ای ندارند. باید با اصرار بر دیدگاه امینتی مشترک، جامع، همکاری و نگرش به برقراری ثبات بلندمدت جهان، به ایجاد یک چارچوب امنیت اروپایی متوازن، موثر و پایدار کمک کرده و با استقرار امنیت خود برپایه ناامنی سایر کشورها مخالفت کرده و ضمن جلوگیری از شکل گیری درگیری های اردوگاهی مشترکا از صلح و ثبات قاره اوراسیا محافظت کرد.
۳. با برقراری آتش بس، جنگ باید پایان یابد. در درگیری ها برنده ای وجود ندارد. همه طرفها باید عقلانیت و خویشتنداری خود را حفظ کنند، آتش را شعله ورتر نسازند، درگیریها را تشدید نکنند، از تشدید یا حتی خارج شدن بحران اوکراین از کنترل جلوگیری کنند، از تلاشهای مشترک روسیه و اوکراین حمایت داشته باشند تا گفتوگوهای مستقیم هرچه زودتر از سر گرفته شود تا به این ترتیب اوضاع به تدریج آرام شده و نهایتا آتش بس کامل تحقق یابد.
۴، گفتوگوهای صلح باید راه اندازی شود. گفتوگو و مذاکره تنها راه برای حل بحران اوکراین است. تمام تلاش ها برای حل مسالمت آمیز بحران باید مورد تشویق و حمایت قرار گیرد.
۵. بحران انسانی باید حل شود. همه اقداماتی که برای کاهش بحران های انسانی مفید است باید مورد تشویق و حمایت قرار گیرد. اقدامات بشردوستانه باید اصول بی طرفانه و عادلانه را رعایت کرده و از سیاسی شدن مسائل بشردوستانه جلوگیری کند. ضمن حفاظت مؤثر از ایمنی غیرنظامیان، کریدورهای بشردوستانه برای تخلیه غیرنظامیان از مناطق جنگی باید ایجاد شود. نیز، ضمن افزایش کمکهای بشردوستانه به مناطق مربوط، بهبود شرایط بشردوستانه، ارائه دسترسی سریع، ایمن و بدون مانع به کمکهای بشردوستانه از بروز بحرانهای انسانی در مقیاس بزرگ تر جلوگیری شود و از نقش هماهنگ کننده سازمان ملل در کمک های بشردوستانه به مناطق درگیری حمایت شود.
۶. غیرنظامیان و اسیران جنگی باید مورد دفاع قرار گیرند . طرفهای درگیر باید قوانین بشردوستانه بینالمللی را به شدت رعایت کنند، از حمله به غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی خودداری کنند، از زنان، کودکان و سایر قربانیان درگیری محافظت کنند و به حقوق اولیه اسیران جنگی احترام بگذارند. چین از تبادل اسیران جنگی بین روسیه و اوکراین حمایت می کند و همه طرف ها باید شرایط مساعدتری را برای این امر ایجاد کنند.
۷. باید از ایمنی نیروگاه های هسته ای دفاع کرد. با حملات مسلحانه به تاسیسات هسته ای صلح آمیز مانند نیروگاه های هسته ای مخالفت می کند. از همه طرفها درخواست می کنیم که به کنوانسیونهای ایمنی هستهای و سایر قوانین بینالمللی پایبند باشند و قاطعانه از بروز حوادث هستهای مصنوعی اجتناب کنند. از نقش سازنده آژانس بین المللی انرژی اتمی در ارتقای ایمنی و امنیت تاسیسات هسته ای صلح آمیز حمایت شود.
۸. ریسک های استراتژیک باید کاهش یابد. سلاح های هسته ای نباید مورد استفاده قرار گیرد و جنگ هسته ای نیز نباید برپا شود. باید با استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح های هسته ای مخالفت کرد. باید از گسترش سلاح های هسته ای و بروز بحران هسته ای جلوگیری کنیم. ما با توسعه و استفاده از سلاح های بیولوژیکی و شیمیایی توسط هر کشوری در هر شرایطی مخالفیم.
۹. تضمین صادرات غلات. همه طرف ها باید توافق نامه حمل و نقل غلات دریای سیاه را که توسط روسیه، ترکیه، اوکراین و سازمان ملل امضا شده، به طور متوازن، جامع و موثر اجرا کنند و از سازمان ملل در ایفای نقش مهم در این زمینه حمایت داشته باشند. ابتکار همکاری بین المللی امنیت غذایی پیشنهاد شده توسط چین یک راه حل عملی برای بحران جهانی غذا ارائه می دهد.
۱۰. تحریم های یک جانبه باید متوقف شود. تحریم های یک جانبه و فشار حداکثری نه تنها مشکلات را حل نمی کند، بلکه مشکلات جدیدی ایجاد خواهد کرد. با هرگونه تحریم یک جانبه که بدون کسب اختیار شورای امنیت صادر شود، مخالفت می کنیم. کشورهای مربوط باید از سوء استفاده از تحریم های یک جانبه و «دخالت درازدستانه» علیه سایر کشورها دست بردارند، در کاهش بحران اوکراین نقش داشته باشند و شرایطی را برای کشورهای در حال توسعه ایجاد کنند تا اقتصاد خود را توسعه دهند و معیشت مردم را بهبود بخشند.
۱۱. ثبات زنجیره های صنعتی و عرضه باید تضمین شود. همه طرف ها باید با جدیت از نظام اقتصادی موجود جهانی محافظت کنند و با سیاسیسازی، ابزاریسازی و تسلحیاتی سازی اقتصاد جهانی مخالفت کنند. به طور مشترک اثرات سرریز بحران را کاهش داده و از ایجاد مانع تراشی برای همکاری های بین المللی انرژی، مالی، تجارت غلات، حمل و نقل و سایر همکاری ها جلوگیری کنند تا به بهبود اقتصاد جهانی آسیب نرسد.
۱۲. ترویج به بازسازی پس از جنگ. جامعه بین المللی باید اقداماتی را برای حمایت از بازسازی پس از جنگ در مناطق درگیری اتخاذ کند. چین مایل به ارائه کمک و ایفای نقش سازنده در این زمینه است.
من منحیث یکی از علاقمندان مجله هفته از افغانستان، از شنیدن این خبر خیلی متاسف شدم، چراغ مجله هفته در…
با تشکر از همه ی مقالات و زحمات شما، دوباره خواهش میکنم، لینک های مستقیم مقالات رو در انتهای اونها…
با درود، گمان دارم مستقیم و متمرکز باید به پدیده تحریم یا تحریم های آمریکا پرداخت و بدون عمیق شدن…
مقاله بسیار جالب و خواندنی بود. با تشکر از رفیق شیری و ترجمه دقیق و حرفه ای ایشان و سپاس…
دوست گرامی من عضوی از نویسندگان و مترجمان مجله هفته نیستم اما از همکاران آن هستم و گاهی مطالبی را…