کلمبیا و برزیل امنیت جهانی را جور دیگری میبیند!
کنفرانس امنیتی مونیخ: کلمبیا و برزیل امنیت جهانی را نوع دیگری تعریف می کنند
فرانسیا مارکز: «دستورالعمل های قدیمی برای نظامی کردن زندگی» با نیازهای جهان مطابقت ندارد.
برزیل برای راه حلی صلح آمیز در جنگ اوکراین
نوشته هانس وبر
آمریکا ۲۱
در کنفرانس امنیتی مونیخ (MSC)، فرانسیا مارکز، معاون رئیسجمهور کلمبیا، از موضع عمومی نظامیسازی مداوم جنگ اوکراین فاصله گرفت. او خواستار رویکرد غیرنظامی به مسائل امنیتی شد.
مائورو ویرا، وزیر خارجه برزیل، بار دیگر بر تمایل کشورش برای کمک به دستیابی به یک راه حل صلح آمیز بر پایه مذاکره در جنگ اوکراین تاکید کرد.
مارکز در یک میزگرد با موضوع «دفاع از منشور سازمان ملل متحد و نظم بین المللی مبتنی بر قوانین» گفت:
«این خوب نیست که مدام در مورد اینکه چه کسی در جنگ می بازد و چه کسی برنده است بحث کنیم. همه ما شکست خوردیم و اینکه چه کسی در جنگ واقعا بازنده است این انسانیت است.»
معاون رئیس جمهور کلمبیا گفت: «بخش بزرگی از جهان امروز احساس ناامنی می کند. اما من فکر می کنم ما باید بیشتر به فکر باشیم. زیرا امنیت با سلاح حل نمی شود.
باید راههای دیگری پیدا کرد، زیرا «دستورالعملهای قدیمی برای نظامیسازی زندگی» که تاکنون به اجرا گذاشته شده است، با نیازهای کنونی جهان تناسبی ندارد. آنها مانند «شوک» هستند.
مارکز خواستار «نظم جهانی نوینی شد که زندگی انسانی را در مرکز خود قرار دهد و نه نظامی سازی».
این به معنی قرار گرفتن در کنار یکی از جناح های متخاصم نیست، این قطعا به معنی شکست خوردن روسیه یا اوکراین نیست.
او گفت: «ما مخالف جنگ هستیم زیرا جنگ همیشه انسانها را نابود کرده است.»
به گفته مارکز، جهان باید توجه خود را به سایر عوامل ایجاد ناامنی معطوف کند. اینها بحران مهاجرت، نابرابری اجتماعی و جنسیتی، گرسنگی و فلاکت و فقدان حاکمیت غذایی است.
این سیاستمدار ۴۲ ساله به ویژه به بحران آب و هوا به عنوان عاملی در عدم تعادل و امنیت جهانی اشاره کرد. کلمبیا از اروپا و از جهان انتظار عدالت اقلیمی دارد. تنها دریافت بودجه از اروپا کافی نیست.
مهم است که جهان واقعاً از بحران آب و هوا مراقبت کند. دولت کلمبیا از جمله کشورهایی در جهان است که مسئول انتشار زیاد CO2 نیست، اما همچنان متحمل خسارات و آسیب های ناشی از بحران آب و هوا است.
در این زمینه، وی بر تلاش های مشترک فعلی کشورهای آمریکای جنوبی از جمله برزیل برای حفاظت از جنگل های بارانی آمازون تاکید کرد.
مارکز همچنین در مورد پروژه صلح دولت کلمبیا که آن را «صلح کامل» می نامد، صحبت کرد. جنگ داخلی چند دهه ای میلیون ها قربانی به بار آورد. قربانیان در مرکز «صلح کامل» قرار دارند. دولت با توجه به گفتگوهای صلح جاری با گروه های مسلح با آنها تبادل نظر می کند.
کلمبیا می خواهد جنگ را پشت سر بگذارد و فصل جدیدی را آغاز کند.
معاون رئیس جمهور از این موضوع به عنوان نمونه ای برای سایر درگیری ها در جهان یاد کرد. سایر شرکتکنندگان در میزگرد با رویکرد صلحطلبانه مارکز موافق بودند.
مائورو ویرا، وزیر امور خارجه برزیل، حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرد، اما از راهحلی مسالمتآمیز برای درگیریها حمایت کرد.
«ما نمی توانیم فقط درباره جنگ صحبت کنیم.» باید گام به گام به دنبال امکان تفاهم و مذاکره بود.
ویرا در رویداد عمومی «در کانون توجه: برزیل» بیشتر توضیح داد.
رئیس جمهور لولا داسیلوا تجاوز و تهاجم را محکوم می کند که خلاف قوانین بین المللی است. او اتفاقات رخ داده را محکوم میکند.
از سوی دیگر برزیل در تحریم ها علیه روسیه شرکت نخواهد کرد.
به گفته وزیر امور خارجه، تحریم هایی که در شورای امنیت سازمان ملل متحد تصمیم گیری و تصویب نمی شود غیرقانونی هستند. دولت او پیشنهاد می کند که تعدادی از کشورها را برای کمک به مذاکرات صلح گرد هم بیاورد.
برزیل این راهکار را به شرکت در جنگ ترجیح می دهد.
علاوه بر مارکز، آلوارو لیوا، وزیر امور خارجه کلمبیا نیز به این کنفرانس دعوت شده بود.
لیوا به دویچه وله گفت: «البته ما تهاجمات را رد می کنیم و به قوانین بین المللی احترام می گذاریم. با این حال، کلمبیا طرفدار یک راه حل مسالمت آمیز برای مناقشه اوکراین و روسیه است و نه برای «ادامه ابدی جنگ سرد».
مشارکت های مارکز و لیوا در کنفرانس امنیتی مونیخ به ویژه با توجه به این که کلمبیا تنها کشور در آمریکای جنوبی است که موقعیت یک کشور تحت عنوان «شریک جهانی ناتو» را با خود یدک میکشد، قابل توجه است.
با این حال، نظرات آنها و همچنین اظهارات وزیر خارجه برزیل در رسانه های آلمانی زبان ذکر نشد.
متن اصلی در بخش کوچکی به دیدار نمایندگان این کشورها با وزرای آلمانی اختصاص داشت که به دلیل بی اهمیت بودن موضوع توسط مترجم حذف شد.