
بایدن نورد استریم را منفجر کرد زیرا به آلمان اعتماد نداشت
ترجمه مجله هفته
سیمور هرش جزئیات بیشتری در مورد حملات نورد استریم منتشر کرده است.
جو بایدن تصمیم گرفت خطوط لوله را منفجر کند و «بگذارد تا اروپا یخ بزند» زیرا او مطمئن نبود آلمان به حمایت از ایالات متحده در جنگ اوکراین ادامه خواهد داد یا خیر.
سیمور هرش، روزنامه نگار آمریکایی، یک هفته پس از انتشار مقاله خود در مورد انفجار خط لوله نورد استریم، جزئیات بیشتری درباره این حمله منتشر کرده است.
او در مقاله خود نوشت که خطوط لوله نورد استریم توسط دولت آمریکا با حمایت نروژ منفجر شده است.
این گزارش توجه بسیاری را به خود جلب کرد و سؤالات دیگری را برانگیخت که وی در مصاحبه با برلینر سایتونگ به برخی از آنها پاسخ داد.
در ابتدای مصاحبه، هرش به طور خلاصه بیان کرد که چه کسانی در حمله نورد استریم دست داشته اند و انگیزه آنها چه بوده است. بنابراین این روزنامه نگار دو واقعیت را با هم عرضه میکند.
اولاً، خط لوله نورد استریم ۱ سالها گاز طبیعی بسیار ارزان را به آلمان و دیگر کشورهای اروپایی عرضه کرده است.
ثانیاً، وی یادآور شد که در سال ۲۰۲۲، حدود دو هفته قبل از آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در یک کنفرانس مطبوعاتی با اولاف شولز، صدراعظم آلمان در کاخ سفید، وعده داده بود که به پروژه نورد استریم-۲ – پایان خواهد داد.
علاوه بر این، نروژ به چند دلیل نقش مهمی در حمله نورد استریم داشت.
نخست، نروژ منابع انرژی خود را دارد، بنابراین ممکن است علاقه مند به افزایش عرضه گاز طبیعی خود به اروپای غربی و آلمان بوده باشد.
علاوه بر این، به گفته هرش، در نروژ «خصومت آشکاری با روسیه» وجود دارد.
به گفته این روزنامه نگار، واشنگتن در ابتدا قصد داشت خطوط لوله نورد استریم را در تابستان ۲۰۲۲ به عنوان بخشی از تمرین ویژه ناتو منفجر کند، اما کاخ سفید در آخرین لحظه از آن عقب نشینی کرد.
بایدن دستور تازهای داد که محتوایش این بود که میتوان بمبها را در هر زمانی از راه دور منفجر کرد.
در ماه سپتامبر، شش بمب خط لوله گاز نورد استریم را در نزدیکی جزیره بورنهولم در دریای بالتیک منفجر کرد.
دو بمب دیگر منفجر نشدند زیرا مدت زیادی در آب مانده بودند. هرش همچنین انگیزه های ایالات متحده را به تفصیل شرح داده است.
گفته می شود که ایالات متحده با تخریب خطوط لوله نورد استریم قصد داشته از روسیه این فرصت را بگیرد که در اروپا نفوذ کند و مانع حمایت آمریکا در جنگ اوکراین توسط کشورهای اروپایی شود، کشورهایی که گاز ارزان و بی دردسر دریافت کنند به آسانی از آن بخاطر اوکراین دل نمی کنند اما اگر گازی در کار نباشد این تصمیم گیری بسیار آسانتر است.
ترس بایدن و آمریکا این بود که اروپای غربی در این مورد «دیگر همکاری نکند». هرش گفت:
من فکر می کنم دلیل این تصمیم این بود که جنگ برای غرب خوب پیش نمی رفت و آنها از نزدیک شدن زمستان می ترسیدند. نگرانی اصلی واشنگتن این بود که آلمان و اروپای غربی ارسال تسلیحات به اوکراین را متوقف کنند و در زمستان بخاطر سرما تحریم ها لغو شوند.
این روزنامه نگار توضیح داد که همچنین نگرانی هایی وجود داشت که صدراعظم آلمان بتواند این خط لوله را دوباره به بهره برداری برساند. هرش همچنین به انگیزه های احتمالی مانند تمایل برخی مقامات آمریکایی برای فروش گاز مایع با سود بسیار بالا و رونق بلندمدت به اقتصاد آمریکا اشاره کرد.
اما دلیل اصلی در کاخ سفید این بود که آنها به انتخاب مجدد فکر می کردند و پیروزی در جنگ را مهمترین ابزار برای انجام این کار می دانستند. هرش کلمه به کلمه:
«من فکر می کنم ما در چیزی گرفتار شدیم که راه بیرون رفت از آن نداریم. این جنگ برای این دولت بایدن عاقبت خوبی نخواهد داشت.»
وقتی از او پرسیده شد که جنگ در اوکراین چگونه می تواند پایان یابد، او پاسخ داد:
«آنچه من می دانم این است که هیچ راهی وجود ندارد که این جنگ آنطور که ما می خواهیم به پایان برسد. و من نمی دانم وقتی به آینده نگاه میکنیم، قرار است چه اتفاقی خواهد افتاد و ما چه خواهیم کرد. این من را می ترساند که رئیس جمهور آمریکا مایل به انجام چنین کاری است. و کارشناسانی که آن مأموریت را جلو بردند معتقد بودند که رئیس جمهور از آنچه با مردم آلمان می کند آگاه است و آنها را به خاطر جنگی که خوب پیش نمیرود مجازات می کند.»
دخالت فعال ایالات متحده در جنگ نه تنها در درازمدت به اعتبار جو بایدن به عنوان رئیس جمهور لطمه می زند، بلکه از نظر سیاسی نیز صدمات زیادی را به آمریکا خواهد زد. این وضعیت در حال تبدیل شدن به یک ننگ برای ایالات متحده است. هرش توضیح داد:
«نکته این است که بایدن آگاهانه تصمیم میگیرد اجازه دهد آلمانیها در این زمستان یخ بزنند. این یعنی رئیسجمهور ایالات متحده ترجیح میدهد آلمان از سرما بلرزد اما مانع کمک به اوکراین نشود و این از دید من برای کاخ سفید ویرانکننده است.»
هرش گفت، انفجار نورد استریم را نه تنها می توان به عنوان یک اقدام جنگی علیه روسیه، بلکه علیه متحدان غربی، به ویژه آلمان، تلقی کرد.
او اضافه کرد: «به سادگی می گویم. افراد درگیر در این عملیات دیدند که رئیس جمهور آمریکا می خواهد آلمان را برای اهداف کوتاه مدت سیاسی خود منجمد کند و این آنها را وحشت زده کرد. هرش فکر می کند بایدن برای حمایت از جنگی که در آن پیروز نخواهد شد، اروپا را در معرض سرما قرار داد. »
روزنامه نگار آمریکایی این تصمیم را ناپسند توصیف کرد.