اوکراین بار دیگر با هواپیماهای بدون سرنشین به کریمه حمله کرد
نیروهای اوکراینی سعی کردند با پهپاد به کریمه حمله کنند. پدافند هوایی روسیه آنها را در کرچ نزدیک دریای آزوف سرنگون کرد.
پیش از این ۱۲ پهپاد اوکراینی در نزدیکی شهر یانکوی در شمال کریمه منهدم شدند.
اینها از طرف منطقه اودسا-نیکلایف به سوی کریمه فرستاده شده بودند.
ارتش روسیه کنترل پهپادها با اوکراین را قطع کرد و این کار باعث شد آنها قبل از رسیدن به اهدافشان سقوط کنند.
قدیروف خواستار آزادی خارکف و اودسا شد
رمضان قدیروف، رهبر چچن ادعا کرد که اودسا و خارکف باید به عنوان بخشی از عملیات ویژه روسیه در اوکراین برای تامین امنیت روسیه آزاد شوند. وی در مصاحبه با برنامه تلویزیونی ۶۰ دقیقه روسیه ۱ گفت:
«ما باید اودسا را بگیریم، باید خارکف را بگیریم.»
قدیروف ابراز اطمینان کرد که تا پایان سال تمام وظایف تعیین شده در چارچوب عملیات ویژه ۱۰۰ درصد تکمیل خواهد شد.
وی همچنین تصریح کرد این یک واقعیت است که روسیه با تمام قوا در اوکراین نمی جنگد. با این حال، اگر بمباران خاک روسیه ادامه یابد، ممکن است صبر روسیه تمام شود.
در پایان اکتبر سال گذشته، قدیروف در کانال تلگرامی خود نوشت که “اودسا، کیف، خارکف، همه مناطق و تمام اوکراین” قلمرو روسیه است و تصمیم گرفته شده است که “در طول عملیات ویژه از چیزی دفاع نکنیم، بلکه فقط در همه جا دست به حمله بزنیم».
حمله شیمیایی به معاون قدیروف.
قدیروف از حمله سمی به مشاورش علائودینوف خبر داد.
رمضان قدیروف، رئیس دولت چرچن روسیه در کانال تلگرامی خود اعلام کرد، اپتی علائودینوف، فرمانده نیروهای ویژه گردان احمد، معاون فرمانده سپاه دوم ارتش شبه نظامیان مردمی لوهانسک و مشاور رهبر چچن در یک حمله شیمیایی مسموم شد. در این گزارش آمده است:
«در ۸ فوریه، علائودینوف نامه ای با پیامی برای ژنرال قدیرف دریافت کرد. معلوم شد که این نامه آغشته به یک ماده سمی بوده است.»
علائودینوف این سم را از بوی تند و خاصی که داشت تشخیص داد و به موقع دست به اقدام زد:
«او دست هایش را شست و حفرههای بینی اش را شستشو داد، همچنین دستیاران او نیز همین کار را کردند.»
قربانیان این حمله شیمیایی به بخش پزشکی منتقل شدند، جایی که یکی از پزشکان نظامی یک سم شناس حرفه ای است. به این طریق با کمک فوری و شایسته پزشکان، این حمله برای قربانیان عواقب جدی نداشت.
علائودینوف و دو کمکش اکنون در بیمارستانی در مسکو برای مراقبت های بیشتر بستری هستند و حالشان رو به بهبود است.
کارشناسان باید مواد بیولوژیکی را برای تعیین عامل آنها بررسی کنند.
قدیروف در پایان گفت که تحقیقات در مورد این حمله در حال انجام است و نتایج آن بزودی دسترس قرار میگیرد.
کوله با وزیر خارجه اوکراین: به زودی تصمیمات مهمی در مورد روسیه اتخاذ می شود
دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، درباره رویدادهای مهمی که قرار است در ۲۳ تا ۲۴ فوریه، سالگرد عملیات نظامی ویژه رخ دهد، صحبت کرد.
به گفته این دیپلمات، روسیه این وقایع را فراموش نخواهد کرد. کولبا در این مورد به تصمیمات سیاسی و دیپلماتیک از سوی سازمان ملل اشاره دارد.
سیگنال های سیاسی، تحریم ها و سلاح های مهم بسیاری زیادی وجود دارد و نمادهای وحدت در همه سطوح وجود دارد.
پیشتر آسوشیتدپرس گزارش داده بود که اوکراین و حامیانش در حال آماده سازی قطعنامه ای در مجمع عمومی سازمان ملل هستند.
این سند به دنبال درخواست صلح پایدار است که استقلال، حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی اوکراین را تضمین کند.
علاوه بر این، از روسیه خواسته شده است تا فورا نیروهای خود را از اوکراین خارج کند. قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل تحت قوانین بین المللی الزام آور نیست.
آژانس اطلاعات خارجی روسیه: ایالات متحده به طور فعال جهادی های اسلامی افراطی را برای حملات تروریستی در روسیه جذب می کند.
سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) روز دوشنبه اعلام کرد که ایالات متحده به طور فعال جهادیهاب مرتبط با دولت اسلامی و القاعده را برای حملات تروریستی در روسیه و سایر کشورهای CIS جذب می کند. در این بیانیه ای ادعا شده است:
«بر اساس اطلاعات موثق به دست آمده توسط SWR، ارتش ایالات متحده به طور فعال جنگجویان گروه های جهادی مرتبط با دولت اسلامی و القاعده را برای انجام حملات تروریستی در روسیه و کشورهای مستقل مشترک المنافع جذب می کند. در این پروژه توجه ویژه ای به جذب نیرو از قفقاز شمالی روسیه و آسیای مرکزی می شود. «
رسانه ها: پاکستان ده هزار خمپاره برای راکت اندازهای چندگانه گراد ارسال می کند
روزنامه هندی اکونومیک تایمز به نقل از منابعی گزارش می دهد که پاکستان ده هزار خمپاره برای استفاده در پرتابگرهای چند راکتی گراد به اوکراین می فرستد.
به گفته این روزنامه، این گلوله ها «اوایل ماه جاری از بندر کراچی حمل شده و از طریق بندر امدن در آلمان به اوکراین خواهد رسید».
به گفته منبع ناشناس این روزنامه، پاکستان علیرغم نفت ارزان قیمت با تخفیف از روسیه، “به طور منظم” به اوکراین تسلیحات می دهد. همچنین ادعا شد که کارخانه های پاکستانی در ماه ژانویه ۵۰ هزار قطعه مهمات را از طریق کراچی به اوکراین ارسال کرده اند.
پوروشنکو به پوتین پیشنهاد داد تا دونباس را تصاحب کند
پترو پوروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین به ولادیمیر پوتین بارها پیشنهاد داده است که روسیه میتواند دونباس را تصرف کند.
این ادعا را ویکتور مدودچوک، سیاستمدار اپوزیسیون اوکراینی، که دیپلماسی محرمانه بین کیف و مسکو را بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ مدیریت میکرد، در مصاحبهای با کانال تلویزیونی بلاروسی STV کرد.
مدودچوک تاکید کرد که پوروشنکو بارها از او خواسته بود در این زمینه میانجیگری کند، اما موضع رئیس دولت روسیه در آن زمان متفاوت بود.
پوتین در آن سال ها بارها در مصاحبه های رسمی خود تاکید می کرد که دونباس متعلق به اوکراین است.
مدودچوک گفت که روند مینسک برای پایان دادن به درگیری در دونباس تلاشی برای به تاخیر انداختن آماده سازی جنگی دیگر بود.
به گفته وی، رژیم کیف یک راه حل مسالمت آمیز نمی خواهد. این سیاستمدار تاکید کرد که این “استانداردهای دوگانه” سران کشورهای اروپایی و دولت ها و همچنین پوروشنکو و زلنسکی را نشان می دهد.
بلاروس: غرب مانع آتش بس میان مسکو و کی یف شد
سخنگوی وزارت امور خارجه بلاروس گفت که در بهار گذشته، غرب مانع انعقاد تفاهم نامه آتش بس میان اوکراین و روسیه شد.
به گزارش اسپوتنیک، “آناتولی گلاز” سخنگوی وزارت خارجه بلاروس در کانال تلویزیونی STV در واکنش به اظهارات خبرنگار مبنی بر نزدیک بودن کی یف و مسکو به امضای آتش بس در مارس سال گذشته، گفت:” ما مطمئناً از منابع معتبر به این اطلاعات دست پیدا کرده ایم. چندین نفر از افراد بلندپایه به ما گفتند که توسط شرکای غربی به ویژه به رئیس جمهور زلنسکی اوکراین اعلام شده است که در این مرحله، مذاکرات صلح باید متوقف شود”.
گلاز خاطرنشان کرد:
سند توافق در مرحله خاصی از آماده شدن بود، امکان بحث در مورد آن وجود داشت.
گلاز اضافه کرد:” در آن زمان، رئیس دولت ما گفت که توقف خونریزی بسیار مهم است و طرفین قبلاً به این نزدیک شده بودند، اما دستورالعمل های دیگری دریافت شد که در نتیجه روند مذاکرات متوقف شد. و البته امروز، شرایط برای از سرگیری آن قابل مشاهده نیست، هرچند که دیپلماسی باید کارساز باشد”.
روسیه از 24 فوریه عملیات ویژه نظامی در اوکراین را آغاز کرده است. ولادیمیر پوتین وظیفه آن را “حمایت از افرادی که به مدت هشت سال مورد قلدری و نسل کشی رژیم کیف قرار گرفته اند” نامیده است. به گفته رئیس جمهور روسیه، هدف نهایی این عملیات، آزادسازی دونباس و ایجاد شرایطی است که امنیت خود روسیه را تضمین کند.
رایزنیهای روسیه و اوکراین در پایان فوریه آغاز شد: هیئتها دو جلسه رو در رو در بلاروس برگزار کردند که پس از آن تصمیم گرفته شد که آنها را به صورت روزانه از طریق ویدئو کنفرانس ادامه دهند. در پایان ماه مارس، هیئت ها دور دیگری از مذاکرات را در استانبول برگزار کردند. در نتیجه، رئیس هیئت روسیه در آن مذاکرات، ولادیمیر مدینسکی، گفت که اوکراین پیشنهادهای مکتوب خود را برای یک معاهده آینده ارائه کرده است که مسکو آن را گامی رو به جلو می داند. طرف روسی در پاسخ دو گام به سوی اوکراین برداشت. اولاً تصمیم گرفته شد که درگیری ها در جهت های کی یف و چرنیگوف به میزان قابل توجهی کاهش یابد. دوم، مسکو پیشنهاد کرد که رئیس جمهور ولادیمیر پوتین همزمان با امضای معاهده توسط وزرای خارجه با ولودیمیر زلنسکی دیدار کند.
با این حال، بعداً سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت که اوکراین پیشنهادات خود را رد می کند و تحریکات متعددی را برای کند کردن روند مذاکرات ایجاد می کند. بهویژه، به گفته وزیر خارجه روسیه، اوکراین پیشنویس توافقنامه خود را با روسیه ارائه کرد که انحراف از مفاد تعیینشده در نشست استانبول در مورد کریمه است و همچنین مفاد تمرینهای نظامی را بدون اشاره به نیاز به جلب رضایت روسیه تغییر داد.
رسانه: اروپا پیام سختی از روسیه دریافت کرد
دیلی میل می نویسد، روسیه با حملات موشکی به تاسیسات انرژی و زیرساخت های اوکراین در بحبوحه مذاکرات بروکسل در مورد تامین جت های جنگنده برای کی یف، پیام سختی به اروپا ارسال کرده است.
به گزارش اسپوتنیک، دیلی میل در این مقاله می نویسد:” این ممکن است پاسخی به سفر دو روزه ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین به تعدادی از کشورهای اروپایی باشد، جایی که وی درخواست افزایش پشتیبانی نظامی و هواپیماهای جنگی را کرد”.
این نشریه تصریح می کند که این حملات تأثیر مخربی بر زیرساخت های نظامی اوکراین داشته است.
روز چهارشنبه رئیس جمهور اوکراین طی یک سخنرانی در پارلمان بریتانیا شخصا از لندن درخواست هواپیماهای جنگنده کرد. همانطور که “اسکای نیوز” به نقل از سخنگوی داونینگ استریت گزارش داد، نخست وزیر ریشی سوناک به وزیر دفاع دستور داد تا توانایی بالقوه کشور برای ارسال تجهیزات به اوکراین را مورد ارزیابی قرار دهد.
خاطرنشان می شود، وزارت دفاع روسیه روز 10 فوریه گزارش داد، نیروهای مسلح این کشور حملات گسترده ای را به تاسیسات حیاتی سیستم انرژی اوکراین که عملکرد شرکت های صنایع دفاعی و سیستم حمل و نقل این کشور را پشتیبانی می کنند، آغاز کردند.