وزیر امور خارجه چین: ایالات متحده باید در مورد انفجارهای نورد استریم توضیح مسئولانه بدهد.
گلوبال تایمز
ترجمه مجله هفته

پس از آنکه سیمور هرش، روزنامهنگار تحقیقاتی با تجربه آمریکایی، در آخرین مقاله، آمریکا را متهم کرد که عامل انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم در سپتامبر ۲۰۲۳ است، وزارت امور خارجه چین روز جمعه از ایالات متحده خواست تا «توضیح مسئولانهای» به جهان ارائه کند. .
هرش، ۸۵ ساله، برنده جایزه پولیتزر این مقاله را روز چهارشنبه در وب سایت شخصی خود منتشر کرد و اظهار داشت که ارتش ایالات متحده در خرابکاری در خطوط لوله گاز نورد استریم پس از توطئه مقامات ارشد کاخ سفید به مدت ۹ ماه در جامعه امنیت ملی دست داشته است. .
مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: اگر گزارش تحقیقاتی هرش درست باشد، این رفتار غیرقابل قبول است و باید پاسخگو باشد.
مائو در نشست مطبوعاتی معمول روز جمعه هنگامی که از وی خواسته شد درباره مقاله هرش توضیح دهد، گفت: «ایالات متحده باید توضیحی مسئولانه به جهان بدهد.»
مائو گفت که خطوط لوله گاز نورد استریم بخش عمده ای از زیرساخت های فراملی است و انفجارها تأثیر منفی قابل توجهی بر بازار جهانی انرژی و محیط زیست محیطی جهانی داشته است.
هنگامی که از مائو خواسته شد درباره سکوت رسانه های جریان اصلی ایالات متحده در مورد تحقیقات هرش اظهار نظر کند، مائو اظهار داشت که «این اولین بار نیست» که رسانه های آمریکایی چنین می کنند.
مائو گفت: «این ثابت میکند که برخی از رسانههای ایالات متحده اهمیتی نمیدهند که حقیقت چیست. آنها نسبت به حقیقتی که واقعاً مهم است ناشنوا هستند و آنچه با صدای بلند توسط آنها تبلیغ میشود اغلب حقیقت نیست، بلکه یک روایت نادرست است. »
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه از آمریکا خواست درباره نقش خود در انفجار خط لوله گاز نورد استریم در سال ۲۰۲۲ توضیح دهد.
زاخارووا در پستی در صفحه تلگرام خود گفت: «کاخ سفید اکنون باید در مورد همه این حقایق اظهار نظر کند.»
در پاسخ، آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز چهارشنبه گفت که مقاله تحقیقی «کاملاً دروغ و تخیلی کامل» است، در حالی که طبق گزارش رسانه ها، سیا و پنتاگون نیز با استفاده از لفاظی های مشابه این اتهام را رد کردند.
برخی از رسانه های آمریکایی بلافاصله پس از انفجارهای نورد استریم در سپتامبر ۲۰۲۲ به روسیه به عنوان مقصر احتمالی اشاره کرده بودند، اما هرش نوشت که نخبگان سیاسی کشورش با توجه به سخنان خود قبل از حادثه، انگیزه بیشتری برای تخریب خط لوله داشتند.
ضرورت تحقیق درباره دست داشتن آمریکا در انفجار خط لوله نورد استریم
«سیمور هرش» روزنامهنگار تحقیقی و برنده جایزه «پولیتزر» هفته گذشته ادعا کرد که ایالات متحده خطوط لوله «نورد استریم» را در ماه سپتامبر تخریب کرده است.
وی در مقالهای که چهارشنبه هفته گذشته به چاپ رساند، نوشت غواصان نیروی دریایی ایالات متحده در یک عملیات به رهبری سیا و به دستور «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا خطوط لوله انتقال گاز طبیعی در دریای بالتیک را بمبگذاری کردند. بر اساس منبعی که نامش ذکر نشده اما اطلاعات دقیقی از برنامهریزی عملیات فوق دارد، نیروی دریایی ایالات متحده این بمبگذاری را تحت پوشش رزمایش ناتو تحت عنوان « BALTOPS 22» در ماه ژوئن و با همکاری نیروی دریایی و دستگاه اطلاعاتی نروژ انجام داد.
البته کاخ سفید این مقاله را رد و آن را کاملا جعلی و یک داستان خیالی توصیف کرد. اما سیمور هرش وبلاگنویس تازهکاری نیست که برای جذب مخاطب مطلب بنویسد. او سابقه محکم و غیرقابل انکاری در نوشتن گزارشهای افشاگرانه مانند «کشتار مای لای» توسط نظامیان آمریکایی در سال 1969 در جنوب ویتنام دارد.
پنتاگون نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که ایالات متحده در انفجار خط لوله نورد استریم دخالتی نداشته است.
اما بایدن در 7 فوریه سال گذشته اظهار داشت که اگر نیروها یا تانکهای روسی وارد اوکراین شوند دیگر نورد استریمی وجود نخواهد داشت و «ما آن را پایان میبخشیم».
و همانطور که در آن زمان به آن اشاره شد، فقط آمریکا بود که از انفجار خطوط نورد استریم بهره میبرد با اینکه برخی مقامات غربی سعی کردند انگشت اتهام را به سوی روسیه نشانه بروند.
جای تعجب نداشت که روسیه که مکررا تاکید داشت که آمریکا و ناتو مسئول انفجارهای نورد استریم هستند، خواستار انجام یک تحقیق بینالمللی در این باره شد.
«دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در حالی که سعی داشت با احتیاط به مقاله سیمور هرش به عنوان منبع اصلی حرفهایش اشاره کند گفت غیرمنصفانه است که مقالهای را تحلیل عمیقی از موضوع دارد را نادیده بگیریم و جهان باید حقیقت درباره عمل خرابکارانه نورد استریم را متوجه شود زیرا الگوی بسیار خطرناکی ایجاد می کند که در هر جای دیگر جهان هم میتوان آن را انجام داد.
اگر ایالات متحده تمایل دارد جهان تکذیبیه آن را باور کند، بهتر است کمک کاملی به انجام یک تحقیقات شفاف و مستقل درباره موضوع انفجار نورد استریم انجام دهد.
با توجه به اینکه گزارش سیمور هرش به مذاق مقامات آمریکایی خوش نیامده، جای تعجب ندارد که دولت ایالات متحده مکررا سعی در زیر سوال بردن اعتبار او داشته و هرش را به انتشار تئوریهای توطئه متهم کند.
در عین حال تردیدی درباره معقول بودن گزارش سیمور هرش وجود ندارد و این مهم است که جامعه جهانی خود مشخص کند که چه کسی مسئول است و آنها را پاسخگو کند.
تخریب خطوط لوله نورد استریم به دلیل داشتن زیرساختی غیرنظامی، ماهیتا یک اقدام تروریستی محسوب میشود. این خرابکاری همچنین یک جرم محیط زیستی سنگین است چرا که در نتیجه انفجار، 300 هزار تن مربع گاز متان وارد جو شد؛ پدیدهای که بزرگترین انتشار یک گاز گلخانهای از صرفا یک حادثه، محسوب میشود.
persian.cri.cn