خاموشی کامل در پاکستان

خاموشی کامل در پاکستان

تامین برق قبل از فروپاشی کامل، شم امید دولت پاکستان به مسکو.

نوشته توماس برگر
یونگه ولت
ترجمه میرفخرایی برای مجله هفته

روز دوشنبه، اکثریت قریب به اتفاق ۲۲۰ میلیون نفر سکنه پاکستان مجبور بودند تمام روز را بدون برق بگذرانند.
این یکی از بدترین خاموشی ها در تاریخ این کشور بود. مصادیق مالک وزیر انرژی توضیح داد که نیروگاه ها در طول شب گذشته به دلایل «اقتصادی» تعطیل شدند. اما پس راه اندازی مجدد، نوسانات فرکانسی بوجود آمد. اتصال تدریجی از ساعت ۷:۳۴ صبح به وقت محلی در سراسر کشور کاهش یافت. تیم های تعمیر فوراً اعزام شدند، اما حدود دوازده ساعت طول کشید تا اولین شهرها و نواحی دوباره آنلاین شوند.
در بسیاری از مناطق، تعمیر آسیب ها تا سه شنبه شب ادامه داشت.
قطعی برق چند ساعته در مناطق روستایی غیرمعمول نیست، اما مراکز شهری مانند کراچی، اسلام آباد و پیشاور تاکنون تا حد زیادی در امان مانده بودند.
روز دوشنبه در کلانشهر لاهور، در زمانی که مرم به سر کارهایشان می رفتند به دلیل توقف مترو قلب شهر از حرکت باز ایستاد.
بیمارستان ها، حداقل در استان بلوچستان، نیز دچار اختلالات جدی شدند، زیرا آنها ژنراتور برق پشتیبان نداشتند. در برخی از نقاط کشور، تامین آب شرب نیز تحت تاثیر خاموشی بزرگ قرار گرفت.
شبکه خط لوله پاکستان فرسوده است و زیرساخت ها برای بازسازی به تاخیر افتاده است. اخیراً، در اواسط اکتبر، اضافه بار خطوط ۵۵۰ کیلوولت فشار قوی منجر به قطعی گسترده برق در کلانشهر ۱۶ میلیونی کراچی و بخش‌های بزرگی از استان‌های سند، پنجاب و بلوچستان شد.

برای بروز کردن سیستم فروده میلیاردها سرمایه گذاری مورد نیاز است تا بتوان خدمات عمومی را انجام داد و پولی برای اینکار موجود نیست.
مدتی است که دولت در حال مذاکره با صندوق بین المللی پول (IMF) در مورد قسمت بعدی «بسته کمک» توافق شده در سال ۲۰۱۹ است.
این مبلغ از شش میلیارد دلار به هفت میلیارد دلار افزایش یافته بود، اما آخرین قسط در ماه اوت بود. از ماه سپتامبر، اسلام آباد و صندوق بین المللی پول بر سر نحوه پرداخت با هم اختلاف دارند.
در اوایل دسامبر، ذخایر ارزی این ایالت به ۷.۵ میلیارد دلار کاهش یافت.
تی اگر بالاخره پول توافق شده با صندوق بین المللی پول واریزمیشد، ابتدا باید نقدینگی تامین شود.
تنها واردات سالانه نفت که بخش بزرگی از تولید برق را تضمین می کند، تا کنون به حدود سه میلیارد دلار رسیده است.
علاوه بر این، این کشور هنوز باید خسارات شدید ناشی از فاجعه سیل سال گذشته را که بانک جهانی ۴۰ میلیارد دلار تخمین زده است، دست و پنجه نرم میکند.
پاکستان حداقل ۶۰ درصد برق خود را از سوخت های فسیلی تامین می کند. گفته می شود که واردات نفت از روسیه می تواند به خزانه دولت کمک می کند.
قرار است این واردات از ماه مارس با قیمت های تخفیفی به پاکستان صادر شود و جایگزین واردات نفتی از امارات متحده عربی، عربستان سعودی و کویت شود.
نیکلای شولگینوف، وزیر انرژی روسیه، جمعه گذشته «توافق اصولی» را تأیید کرد. مسائل بیمه، پرداخت و حمل و نقل باید تا پایان اسفند مشخص شود.