
برزیل درخواست آلمان را رد کرد.
ترجمه سیما صابری برای مجله هفته
اوکراین مهماتی برای تانکهای آلمانی از برزیل دریافت نمیکند.
به گزارش رسانه ها از برازیلیا، رئیس جمهور برزیل، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، درخواست دولت آلمان برای تامین مهمات تانکها به اوکراین را رد کرد. این خبر را روزنامه برزیلی Folha de S.Paulo گزارش داده است.
به گزارش این روزنامه، این تصمیم که روز جمعه علنی شد، در ۲۰ ژانویه در نشستی بین حزب حاکم کارگران (PT)، اعضای عالی رتبه نیروهای مسلح برزیل و خوزه موسیو، وزیر دفاع، اتخاذ شد.
بر اساس گزارش، درخواست مهمات لئوپارد ۱ به این دلیل است که برلین در ابتدا می خواست نمونه قبلی لئوپارد ۲ را به اوکراین تحویل دهد.
اما سازنده، راین متال، ۸۸ عدد از این تانک را در انبارهای خو آماده دارد، مشکل اما تامین مهمات آنها بود.
بر اساس گزارش موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک در لندن، برزیل دارای ۲۶۱ تانک لئوپارد ۱ است.
دولت آلمان می خواست مهمات تانک ضد هوایی گپارد را در سال ۲۰۲۲ از برزیل بخرد تا آن را به اوکراین تحویل دهد. با این حال، حتی رئیس جمهور راستگرای وقت ژایر بولسونارو ,هم درخواست آلمان را نپذیرفت.
اگرچه برزیل در فوریه ۲۰۲۲ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به قطعنامه محکومیت حمله روسیه به اوکراین رای مثبت داد، اما متعاقباً موضعی بی طرف اتخاذ کرد و ‒ مانند اکثر کشورهای آمریکای لاتین ‒ به مشارکت در تحریم های روسیه رای منفی داد.
بولسونارو این تصمیم را در درجه اول با وابستگی برزیل به ذخایر کود روسی توجیه کرد:
تجارت کشاورزی برزیل ۸۵ درصد نیاز خود را از فدراسیون روسیه وارد می کند.
زمانی که لولا داسیلوا هنوز نامزد ریاست جمهوری بود، او به شدت از اتحادیه اروپا، ایالات متحده و رئیس جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی انتقاد کرد و آنها را متهم کرد که تا حدی مسئول جنگ هستند.
او در چنزمان گفت، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا «هیچ کاری برای جلوگیری از جنگ انجام نداد».
لولا تاکید کرد: «روسیه نباید به اوکراین حمله می کرد، اما این فقط پوتین نیست که مقصر است. آمریکا و اتحادیه اروپا نیز مقصر هستند.»
این سیاستمدار حزب کارگر در مصاحبه ای با هفته نامه آمریکایی «تایم» در ماه مه ۲۰۲۲ گفت: آنها باید به دولت روسیه اطمینان می دادند که اوکراین به ناتو نمی پیوندد، «این امر مشکل را حل می کرد.»
لولا زلنسکی را به «جنگ طلبی» متهم کرد، چر که در غیر این صورت زلنسکی باید «بیشتر مذاکره میکرد» و «ادامه بحث درباره عضویت در ناتو و اتحادیه اروپا» را ادامه میداد.
لولا تحریمها علیه روسیه را رد کرد زیرا که بر اقتصاد سایر مناطق جهان نیز تأثیر میگذارد.
«اکنون باید صورتحساب جنگ را بپردازیم. آرژانتین و بولیوی نیز باید بپردازند. آنها پوتین را مجازات نمی کنند. آنها کشورهای مختلف را مجازات می کنند، آنها بشریت را مجازات می کنند.»
او همچنین پیشنهاد کرده بود که گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) باید در یافتن راه حلی از طریق مذاکره نقش ایفا کنند.
او آماده است به عنوان یک مذاکره کننده عمل کند. لولا متقاعد شده بود که صلح را می توان «در دور یک میز یا در یک بار» به دست آورد.
چهارشنبه گذشته، دولت آلمان اعلام کرد که ۱۴ تانک جنگی سنگین لئوپارد ۲ A6 را به اوکراین تحویل خواهد داد.
علاوه بر آموزش خدمه توسط بوندسوهر، این «بسته» شامل تدارکات، مهمات و تعمیر و نگهداری نیز میشود.
روز قبل، آنالنا بئربوک، وزیر امور خارجه، با عبارت «ما در حال جنگ علیه روسیه هستیم، نه علیه یکدیگر» در شورای اروپا، خواستار انسجام کشورهای غربی شده بود و از این طریق سر و صدایی بین المللی به پا کرد.
در این بین، اولاف شولتس صدراعظم دیروز شنبه اولین سفر خود به آمریکای لاتین را آغاز کرد. او از آرژانتین، شیلی و برزیل دیدن می کند.
طبق اطلاعیه دولت آلمان، شولتس با همتایان آمریکای لاتین خود از جمله در مورد پیامدهای جنگ روسیه در اوکراین گفتگو خواهد کرد. تمرکز بر روی موارد زیر است: «حفظ نظام نظم چند قطبی مبتنی بر قانون.»
رئیس جمهور آرژانتین ارسال سلاح به اوکراین را رد کرد
آلبرتو فرناندز، رئیس جمهور آرژانتین در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان که در یک دیدار رسمی از آرژانتین به سر می برد، اعلام کرد که آرژانتین و دیگر کشورهای آمریکای لاتین درخواست تحویل تسلیحات به اوکراین را اصلا حتی بررسی هم نمی کنند. رهبر آرژانتین تاکید کرد:
آرژانتین و آمریکای لاتین به اوکراین یا هر منطقه درگیری دیگری سلاح نمی فرستند.
روزنامه برزیلی فولا این هفته به نقل از منابع ارتش و دولتی گزارش داد که لوئیز ایناسیو داسیلوا، رئیس جمهور برزیل نیز درخواست دولت آلمان برای تامین مهمات تانک های لئوپارد به خاطر حفظ بی طرفی برزیل در این درگیری را رد کرده است.
بر اساس گزارش رسانه ها، ژنرال لورا ریچاردسون، رئیس فرماندهی جنوبی آمریکا، پیشتر اعلام کرده بود که ایالات متحده با ۹ کشور آمریکای لاتین در مورد واگذاری تسلیحات روسی که در اختیار دارند به اوکراین در ازای دریافت تجهیزات از ایالات متحده مذاکره خواهد کرد.