اتهامات علیه سرویس های مخفی

اتهامات علیه سرویس های مخفی
حمله به ساختمان های دولتی در برزیل: رئیس دولت لولا داسیلوا افسران ارتش را اخراج کرد
نویسنده: فولکر هرمزدورف
یونگه ولت
ترجمه حمید علوی برای مجله هفته
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل، اتهامات جدی علیه سرویس های مخفی کشورش و بخش هایی از ارتش مطرح کرده است. لولا روز چهارشنبه (به وقت محلی) در مصاحبه ای با گلوبو نیوز اعلام کرد که نه سرویس مخفی و نه نمایندگان نیروی هوایی یا ارتش به او در مورد هجوم به ساختمان های دولتی در ۸ ژانویه هشداری ندادند.
رئیس دولت گفت: اگر سرویس ها به موقع از برنامه های طرفداران بولسونارو که برای آنها شناخته شده بود مطلع می شد، او برازیلیا را ترک نمی کرد. او در زمان حمله در شهر آراراکوارا در ایالت سائوپائولو بود تا از عواقب طوفان های شدیدی که در منطقه حادث شده بود مطلع شود.
در نتیجه، لولا داسیلوا ۱۳ افسر دیگر ارتش را که برای دفتر مشاور امنیت ملی کار می کردند، اخراج کرد.
این موسسه مسئول امنیت رئیس دولت را بر عهده دارد. لولا پیش از این روز سه شنبه ۴۰ پرسنل نظامی را از مواضع مشابه اخراج کرده بود.
پلیس فدرال اکنون باید مسئولیت اصلی محافظت از لولا را بر عهده بگیرد. با اتهامات جدیدی، رئیس جمهور همچنان به انتقاد از ارتش ادامه می دهد.
او در چند روز گذشته بارها رفتار منفعلانه آنها در قبال کودتاگران را محکوم کرده بود.
لولا گفت که او مشکوک است که «افراد نیروهای مسلح» در این شورش دست داشته اند و از برنامه هایی برای دیدار با فرماندهان ارتش، نیروی دریایی و نیروی هوایی در اواخر این هفته خبر داد.
وی تاکید کرد که می خواهد روابط اعتماد خود را با نیروهای مسلح حفظ کند، اما آنها نباید وارد سپهر سیاسی در برزیل شود.
من هیچ مشکلی با نیروهای مسلح ندارم و آنها هم با مشکلی من ندارند. اما کسانی در میان آنها هستند که میخواهند وارد سیاست شوند باید لباسهای نظامی خود را از تن در بیاورند، از سمت خود کنار بروند و سپس وارد عالم سیاست شوند.
فرستنده خبری تله سور روز پنجشنبه گزارش داد که لولا همچنین این ظن را مطرح کرده است که «ممکن است مهاجمان به قوای مجریه، مقننه و قضایی در برازیلیا دستوراتی از ژایر بولسونارو دریافت کرده باشند.»
رئیس جمهور سابق بولسونارو، که حامیانش شکست او در انتخابات را به رسمیت نمی شناسند، در پایان سال گذشته به فلوریدا گریخت.
لولا در مصاحبه ای با روزنامه اوگلوبو گفت: «تصمیم بولسونارو برای حفظ آرامش خود پس از شکست در انتخابات (…) و بعدا فرار به میامی به گونه ای که انگار از چیزی فرار می کند و سکوت او حتی پس از آن اتفاقی که افتاد این تصور را به من داد که او همه چیز را می دانست و با این توطئه ارتباط زیادی داشت.»
دادستانی کل از ابتدای هفته درباره بولسونارو، رئیس دولت و دولت پیشین تحقیق را شروع کرده است.
من میخواهم فرض بر بیگناهی همه رعایت شود، که این اصل برای من البته رعایت نشد، اما اصرار دارم که مغزهای متفکر و صحنه گردانان این حوادث مورد تحقیق و شناسایی قرار گیرند.
لولا گفت: اگر بولسونارو با این رویدادها ارتباطی دارد، باید مجازات شود. اشاره او به دادگاه خودش بود که در آن به فساد و پولشویی متهم شد. اتهاماتی که قابل اثبات نبود. حامیان لولا گمان می کنند که هدف از این رویه آشکارا با انگیزه سیاسی برای جلوگیری از نامزدی او برای حزب کارگران (PT) به عنوان گزینه تهدید کنندهای در برابر بولسونارو در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ بوده است.
از آوریل ۲۰۱۸ تا نوامبر ۲۰۱۹ او ۵۸۰ روز را در زندان گذراند. احکامی که همدستان بولسونارو در قوه قضائیه بر لولا تحمیل کردند تا اینکه این احکام در اوایل سال ۲۰۲۱ توسط دادگاه عالی لغو شدند. در همین زمینه، سوء ظن ها نسبت به بولسونارو در حال افزایش است.
همانطور که روزنامه آرژانتینی صفحه ۱۲ روز پنجشنبه با استناد به چندین مقاله در روزنامه محافظه کار برزیلی اوگلوبو و دیگر رسانه های محلی جمع بندی کرد، ۴۵ مجرم که سوابق خشونت شدید داشتند در تلاش برای کودتا در دستکیر شدهاند، در چند سال گذشته برای رسیدن به مناصب دولتی در انتخابات شرکت کرده اند. اکثر آنها به عنوان نامزد احزاب نزدیک به بولسونارو، حزب لیبرال (PL)، حزب لیبرال سوسیال لیبرال (PSL) و یونیائو برزیل (UNIÃO) که از آن برخاسته بودند – عمدتاً ناموفق و «با نتایج مضحک» – و درخواست نامزدی در انتخابات داده بودند. آنها خواستار کسب پست هایی مانند عضویت شورای شهر یا نمایندگی در مجلس بودند.
مقاله بسیار جالب و خواندنی بود. با تشکر از رفیق شیری و ترجمه دقیق و حرفه ای ایشان و سپاس…
دوست گرامی من عضوی از نویسندگان و مترجمان مجله هفته نیستم اما از همکاران آن هستم و گاهی مطالبی را…
مجله هفته حتی به اردوغان عضو ناتو هم نه نمی گوید! حتی به امارات هم نه نمی گوید! فقط کافی…
سلام، مقاله بسیار خوبی است، پیشرفت ها و دستاوردهای شوروی را بیان کرده است. اما مانند بیشتر مقاله هایی از…
مقاله بسیار خواندنی و جالبی بود. ای کاش بسیاری از افراد ناآگاه که از خدمات انقلاب اکتبر و اتحاد شوروی…