چین: اسرائیل فورا دست از فتنه گری علیه فلسطینی ها بردارد

چین: اسرائیل فورا دست از فتنه گری علیه فلسطینی ها بردارد.

ترجمه مجله هفته

وزیر خارجه جدید چین به اسرائیل هشدار داد: باید به اقدامات تحریک آمیز علیه فلسطینیان پایان داده شود
وزیر امور خارجه چین در جریان سفر خود به آفریقا از تنش بین اسرائیل و فلسطین ابراز نگرانی کرد.
وی از اسرائیل خواست از اقدامات تحریک آمیز خودداری کند. اصولاً باید به مسئله فلسطین در سطح جهان توجه بیشتری شود.

وزیر امور خارجه جدید چین در پایان اولین سفر خود به خارج از کشور، از اسرائیل خواست از تحریکات بیشتر که می تواند تنش ها با فلسطینی ها را تشدید کند، اجتناب کند. در یک کنفرانس مطبوعاتی روز یکشنبه در قاهره، جایی که وی در پایان سفر پنج کشور آفریقایی خود با سمیح شوکری، وزیر امور خارجه مصر دیدار کرد، از اسرائیل خواست تا تمام فتنه گری و تحریکات را متوقف کند و از اقدامات یکجانبه ای که منجر به ایجاد یک بحران می شود خودداری کند. رفتار اسرائیل می تواند وضعیت را تشدید کند.
وی افزود: چین به شدت نگران وخامت روابط اسرائیل و فلسطین است.
اظهارات کین در حالی مطرح شد که دولت تازه منتخب اسرائیل فشارها را بر سرزمین های اشغالی افزایش می داد. اسرائیل فلسطینی ها به دلیل درخواست دادخواهی از دیوان بین المللی دادگستری سازمان ملل برای ارزیابی حقوقی وضعیت اسفناک خود مجازات می کند.
در اوایل ژانویه، دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، نمایش عمومی پرچم های فلسطین را ممنوع کرد، پاسپورت وزیر خارجه فلسطین را باطل کرد و از کمک های مالی سنتی به تشکیلات خودگردان فلسطین خودداری کرد.
ایتامار بن گویر وزیر امنیت ملی اسرائیل نیز با بازدید از کوه معبد در اورشلیم خشم را برانگیخت.
چین از راه حل دو دولتی با قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین مستقل حمایت کرده و خواستار حفظ وضعیت موجود در کوه معبد، محل مسجد الاقصی، زیارتگاه بزرگ اسلامی، شده است.
جامعه بین المللی باید موضوع فلسطین را با احساس فوریت بیشتر در دستور کار بین المللی قرار دهد و از سرگیری مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطین را تشویق کند.
سفیر چین روز یکشنبه همچنین با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر و احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب دیدار کرد.
به گفته کین، رهبران منطقه موافقت کرده اند که با چین برای اجرای بیانیه ریاض که در پایان نشست ماه گذشته اعراب و چین در عربستان سعودی تهیه شده بود، همکاری کنند.
این سند بر نظم بین المللی چندجانبه تاکید کرد و سیاسی کردن مسائل حقوق بشر و استفاده از آنها به عنوان ابزاری برای مداخله در امور داخلی سایر کشورها را رد کرد.
کین که ماه گذشته از سمت سفیر در ایالات متحده ارتقاء یافت، مدت کوتاهی پس از انتصابش به عنوان وزیر خارجه، با سفر به آفریقا به سنت های چند دهه ای خود ادامه می دهد.
پکن در حال انجام پروژه های زیرساختی عظیم در سراسر قاره آفریقا است و تاکنون ۱۶۰ میلیارد دلار به کشورهای آفریقایی وام داده است.
ارزش تجارت چین و آفریقا در سال گذشته حدود ۲۶۰ میلیارد دلار بود.