پرش به محتوا

ناتو علیه یمن

ناتو علیه یمن

گزارش آکسفام: چهار حمله روزانه به اهداف غیرنظامی

نوشته یاکوب ریمان
ترجمه حمید علوی برای مجله هفته

شما هزینه را می پردازید: به طور متوسط، غیرنظامیان در یمن بیش از چهار بار در روز مورد حمله نیروهای نظامی قرار می گیرند.
این اطلاعات از مطالعه ای که هفته گذشته توسط سازمان امداد و حقوق بشر بریتانیا آکسفام منتشر شد، به دست آمد.
در گزارش از ژانویه ۲۰۲۱ تا فوریه ۲۰۲۲، ۱۷۲۷ حمله به اهداف غیرنظامی صورت گرفت. یک چهارم آنها «حملات هوایی» توسط ائتلاف جنگی به رهبری عربستان سعودی بود.
علاوه بر این، استقرار توپخانه، پهپاد و موشک و همچنین نبرد با سلاح های سبک مختلف و حملات انفجاری نیز صورت میگیرد.
بر اساس گزارش آکسفام، ۸۳۹ غیرنظامی کشته و هزاران نفر زخمی شدند.
مارتین بوچر از آکسفام می گوید: «تعداد زیاد حملات به غیرنظامیان نشانه روشنی از تراژدی وحشتناکی است که مردم یمن متحمل شدند. »
نویسنده این مطالعه ادامه می‌دهد: «شدت این حملات بدون عرضه سلاح به اندازه کافی امکان‌پذیر نخواهد بود».
سازمان صلح بریتانیا CAAT تخمین می زند که دولت بریتانیا از زمان شروع جنگ یمن در سال ۲۰۱۵، ۲۳ میلیارد پوند (۲۶ میلیارد یورو) تسلیحات به عربستان سعودی فروخته است.
شرکت انگلیسی BAE Systems به عنوان سازنده اصلی تسلیحات نیروی هوایی عربستان فعالیت میکند. بدون ششمین شرکت بزرگ تسلیحاتی جهان، بمباران عربستان در یمن به این شکل ممکن نبود.
همانطور که روزنامه بریتانیایی گاردین در آوریل ۲۰۲۰ گزارش داد، تنها در پنج سال اول جنگ، BAE عمدتاً جت های جنگنده و مهمات مربوط به آن را به ارزش بیش از ۱۵ میلیارد پوند (۱۷ میلیارد یورو) به عربستان سعودی عرضه کرد.
اما ایالات متحده بزرگترین صادرکننده تسلیحات به پادشاهی خلیج فارس است.
بر اساس گزارش آکسفام، واشنگتن از دهه ۱۹۵۰ به ریاض تسلیحاتی به ارزش بیش از ۱۷۴ میلیارد دلار فروخته است و این پادشاهی را به بزرگترین واردکننده تجهیزات جنگی در جهان طی هفت دهه گذشته تبدیل کرده است.
بر اساس پایگاه های اطلاعاتی به روز شده سالانه موسسه صلح استکهلم SIPRI، تقریباً ۸۴ درصد از تسلیحات مورد استفاده در جنگ یمن، که از سال ۲۰۱۵ آغاز شده است، از کشورهای عضو ائتلاف جنگی ناتو می آیند.
بر این اساس، ۵۶ درصد از کل تسلیحات ارسال شده به هشت کشور ائتلاف عربی که در سال های جنگ با یمن می جنگند، از آمریکا، ۱۲ درصد از فرانسه، ۹ درصد از روسیه و ۵ درصد از بریتانیا بوده است.
آلمان با تقریباً چهار و نیم درصد، پنجمین تامین کننده تسلیحات از ابتدای جنگ است و در زمان آنگلا مرکل، صدراعظم سابق، بر اساس گزارش های صادرات مربوطه، مبلغ ۱۱.۷ میلیارد یورو تسلیحات به ائتلاف سعودی فروخته شده.
دولت فعلی آلمان در توافقنامه ائتلافی خود متعهد شد که «تا زمانی که کشورهایی به طور مستقیم در جنگ یمن مشارکت داشته باشند، هیچ سلاحی به آنها نخواهند فروخت».

همانطور که از ارقام موجود در پاسخ به سؤال سویم داغدالن، نماینده چپ‌گرا، مشهود است، تا اواسط مارس ۲۰۲۲، این دولت تسلیحاتی به ارزش کل حدود ۶۱ میلیون یورو به هشت شریک ائتلافی مستقیما در جنگ درگیر فروخته بود.
در کنگره حزب سبز در اکتبر گذشته، آنالنا بائرباک، وزیر امور خارجه، از فروش مهمات برای جت های جنگنده به عربستان سعودی با این توجیه عجیب دفاع کرد که

در کنگره حزب سبز در اکتبر گذشته، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه، از فروش مهمات برای جت های جنگنده به عربستان سعودی با این توجیه عجیب دفاع کرد.
که «لیزا»، یعنی وزیر خانواده آلمان الیزابت پاوس، در غیر این صورت «دیگر بودجه ای برای کودکانی که به پول نیاز فوری دارند، در اختیار نخواهد داشت» – در نتیجه پولی برای ابن منظور در بودجه موجود نخواهد بود .
بر اساس مطالعه ای که به سفارش سازمان ملل در نوامبر ۲۰۳۱ انجام شد، ۷۰ درصد از حدود چهارصد هزار کشته در جنگ یمن ر کودکان زیر پنج سال تشکیل میدهند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: