پرش به محتوا

اول ترکیه، بعد امارات و بعد…



آمریکا در حالت آماده باش: امارات به مذاکرات آشتی ترکیه و سوریه می پیوندد
ترجمه مجله هفته

نزدیکی سوریه و ترکیه با میانجیگری روسیه در حال حاضر به موازات نزدیکی امارات و سوریه انجام می شود که اخیراً در نشستی با هدف تقویت همکاری و احیای روابط بین دو کشور با شرکت رئیس جمهور اسد و وزیر خارجه امارات عربی عبدالله بن زاید آل نهیان به اوج خود رسید.
پس از سال‌ها عصر یخبندان دیپلماتیک بین ترکیه و سوریه، وزرای دفاع هر دو کشور در پایان دسامبر ۲۰۲۲ در مسکو برای عادی سازی روابط خود دیدار کردند.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در سخنرانی خود در آنکارا در ۵ ژانویه اشاره کرد که دیدار با همتای سوری خود بشار اسد «به عنوان بخشی از تلاش‌های صلح» ممکن است به زودی برگزار شود.
وی افزود: قرار است در آینده نزدیک برای اولین بار از سال ۲۰۱۱ نشست سه جانبه وزرای خارجه ترکیه، روسیه و سوریه برگزار شود.
نزدیکی سوریه و ترکیه با میانجیگری روسیه در حال حاضر به موازات نزدیکی امارات و سوریه انجام می شود.
روزنامه عربستانی الشرق الاوسط گزارش داد که امارات می خواهد روابط خود را در سطوح بالا با سوریه و ترکیه و همراه با روسیه ارتقا دهد.

سفر وزیر خارجه امارات به دمشق با هدف ترتیب دادن حضور ترکیه در نشست سه جانبه وزرای خارجه سوریه، ترکیه و روسیه انجام شد. به گزارش الشرق الاوسط، بدین ترتیب این نشست به یک نشست چهارجانبه بین ترکیه، سوریه، روسیه و امارات تبدیل خواهد شد.
این روزنامه همچنین گزارش داد که امارات پیشنهاد کمک مالی به پروژه های اقتصادی و برقی در سوریه را داده است.
با این اقدام احتمالی، امارات عملاً رژیم تحریم‌های آمریکا، یعنی به اصطلاح «قانون سزار» را دور می‌زند.
این روزنامه سعودی اعلام کرد: که آنکارا و دمشق به پ‌ک‌ک به‌عنوان یک تهدید مشترک می‌نگرند و علیه هرگونه برنامه جدایی‌طلبانه عمل خواهند کرد، زیرا تجزیه طلبی تهدیدی وجودی برای هر دو کشور است.
الشرق الاوسط افزود: مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه قصد دارد در اواسط ژانویه به واشنگتن سفر کند. در آنجا او می خواهد مقامات آمریکایی را در مورد تحولات عادی سازی ترکیه-سوریه که وزرای دفاع و روسای اطلاعات سوریه، ترکیه و روسیه در هفته های اخیر بر سر آن توافق کرده بودند، مطلع کند.

او همچنین می خواهد مقامات آمریکایی را در مورد دیدار خود با فیصل مقداد، وزیر امور خارجه سوریه و «نقشه راه» مورد حمایت مسکو در زمینه های امنیتی، نظامی، سیاسی و اقتصادی توضیح دهد.
الشرق الاوسط به نقل از یک مقام رسمی نوشت: پس از اینکه آمریکا از متحدان و شرکای بین المللی خود خواست تا روابط با سوریه را عادی نکنند، ایالات متحده تنها کشور غربی است که علیه عادی سازی پافشاری میکند و با پاریس، برلین و لندن برای اتخاذ موضعی واحد علیه عادی سازی روابط با سوریه همکاری می کند.

مقدمات دیدار نمایندگان پاریس، برلین، لندن و واشنگتن و گیر پدرسون فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در ۲۳ ژانویه در ژنو در حال انجام است.
این دیدار قبل از سفر پدرسن به دمشق برای تایید «موضع علیه عادی سازی» برگزار می شود.

۱ دیدگاه »

  1. مجله هفته حتی به اردوغان عضو ناتو هم نه نمی گوید! حتی به امارات هم نه نمی گوید! فقط کافی است پای بشار اسد در میان باشد! آن وقت حتی نزدیک شدن ترکیۀ اشغالگر عضو ناتو و پدرّ تروریست های ارتش آزاد و تلاش امارات برای در دست گرفتن بازار سوریه هم مش ر وعیت پیدا میکند! انگار نه انگار همین ترکیه از 2011 سوریه را به اصلیترین زمین بازی تروریست ها تبدیل کرد و در استانبول به داعش و النصره دفتر اهدا کرد و هزاران ترویست را روانۀ سوریه نمود. در مطلب دیگری در همین سایت خواندم که نوشته بود «چپ باید ارزش های خود را به یاد بیاورد»!!!! فکر میکنم مجله هفته باید از خودش شروع کند و مشخص کند که بالاخره ارزش چپ چیست و چرا امروزه سطح تحلیل چپ اینقدر نازل شده که هر روسوفیل و سوروفیل می تواند در کنار چپ بایستد و آش تا بدانجا شور میشود که حتی ترکیه اصلیترین متجاوز به سوریه هم غسل تعمید داده میشود!

    لایک

    • دوست گرامی من عضوی از نویسندگان و مترجمان مجله هفته نیستم اما از همکاران آن هستم و گاهی مطالبی را ترجمه میکنم و از حامیانش هستم و دلم میخواهد به دفاع آشکار از این رسانه پاسخ شما را بدهم و آنرا هم برخلاف شما پنهان نمی کنم بعدا توضیح میدهم که شما در لفافه حرف میزنید و برخوردتان صادقانه نیست.
      اولا تا آنجا که من میدانم هفته در بالای صفحه اش در بخش مجله هفته و شما درج شده،مجله هفته سازمان سیاسی و ایدئولوژیک نیست که فقط مطالبی را منتشر کند که موافق نظراتش میباشد، برای مثال من شاهدم که در هفته مقالاتی منتشر میشوند که از نآرامی های اخیر در ایران دفاع میکنند، و مطالبی که مخالف آن هستند.
      در توضیحات مجله هفته آمده، انتشار مطلبی در هفته حتی ترجمه آن توسط خود آنها لزوما نشانه تایید مطلب نیست، میتواند قصد انتشار اطلاع رسانی یا افشاگری و یا فقط بالا بردن اطلاع عموم باشد چرا که شاید مورد قابل توجهی در مقاله و با ترجمه وجود دارد و چیزهایی از این قبیل.
      در مورد ارزش های چپ بدون شک صلح و امنیت یکی از ارزش های چپ است چپ باید خواستار صلح در همه مناطق جنگی باشد چه اوکراین، چه سوریه، صلح با اردوغان و یا برقراری روابط با امارات بدون شک بهتر از جنگ با اردوغان و محاصره و ایزولاسیون سوریه است من با هر تحریم و جنگی مخالفم این ارزش های چپ است، ارزش چپ این نیست که مردم کشوری گرسنگی بکشند چون حکومتش توسط غرب تحریم میشود، یا باب میل آنها نیست، یا کاری میکند که آنها آنرا کخالف رژیم دمکراسی خود ارزیابی میکنند، مواضع احزاب کمونیست و دولت های چپ کوبا، چین، ونزوئلا، نیکاراگوئه و ویتنام هم دقیقا همین است، اینها را شما چپ نمی‌دانید؟
      با توجه سوابق نظر دهی شما در جای جای مجله هفته به یاد دارم شما به دفاع از جریان روژاوا که با امپریالیسم آمریکا در سوریه همکاری میکند تمایل دارید، من گمان میکنیم که بهتر است رک و بی پرده نگرانی خود را از صلح بین سوریه و ترکیه و دلیلش را بیان میکردید بجای آنکه دور خودتان بچرخید و سعی کنید مجله هفته را اول یک سازمان با نظری منسجم معرفی کنید تا یک موجود خیالی از آن بسازید و به جنگ این موجود خیالی بروید و بعد قصد واقعی تان یعنی ادامه جنگ در منطقه به قیمت ویران تر شدن آنرا پنهان کنید، یا ادامه تحریم های سوریه با ایزولاسیون بیشتر را لاپوشنی کنید، یا نفت سوریه با همکاری چپ های روژاوایی توسط امپریالیسم آمریکا ربوده و فروخته شود و خرج یگانهای کرد و مزدوران داعشی متحد با آمریکا شود را زیر سبیلی رد کنید و صدایش را درنیاورید، این ها ارزش های چپ نیست، این کردیاتی است نه سوسیالیستی، این ناسیونالیسم پنهان در لفافه آنارشیسم و چپ است و نه سوسیالیسم.
      در ضمن این وصله ها به هفته نمی چسبد که هفته از اردوغان حمایت و یا دفاع میکند، اصطلاحات و ادبیات پروپاگاندایی رایج شده توسط چپ ناتویی مانند «روسوفیل» و اختراع جدید شما مانند «سوروفیل» مشکل همکاری روژاوا با امپریالیسم آمریکا را حل نمی کند.

      لایک

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: