پرش به محتوا

اولتیماتوم غرب به صربستان



به گزارش رسانه های صرب، گفته می شود که پنج کشور از بلگراد خواسته اند تا اطمینان حاصل کند که صرب ها در کوزوو ظرف 24 ساعت موانع خود را بر میچینند. در همین حال، الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان، رئیس ستاد ارتش را به مرز با کوزوو اعزام کرد.

شبکه تلویزیونی صربستان پینک روز یکشنبه گزارش داد که چندین کشور غربی به الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان «اولتیماتوم» داده اند و از صرب های بخش شمالی کوزوو خواسته اند تا به درگیری خود با مقامات محلی پایان دهند.
به گزارش رادیو تلویزیون صربستان ، سفرای گروه کوئینت شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا خواستار برداشتن موانع در منطقه در عرض 24 ساعت هستند.
در ادامه این گزارش آمده است که اگر بلگراد به این درخواست عمل نکند، قدرت های غربی به آلبین کورتی، نخست وزیر آلبانیایی کوزوو اجازه خواهند داد تا به صرب ها در منطقه حمله کند.
این در حالیست که آلبین کورتی پیش از این هشدار داده بود که حتی «برداشتن این موانع نمی تواند مانع از تلفات شود.»
تنش‌ها بین بلگراد و پریشتینا در اوایل ماه جاری و زمانی که صرب‌ها که اکثریت در بخش شمالی این استان را تشکیل می‌دهند، در اعتراض به دستگیری یک افسر پلیس سابق صرب که متهم به حمله به یک گشت پلیس کوزووئی شده است بالا گرفت. آنها در اعتراض به این دستگیری موانعی در جاده ایجاد کردند.
در پاسخ، الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان، از نیروهای حافظ صلح KFOR ناتو خواست تا اجازه استقرار 1000 سرباز و افسر پلیس صرب در کوزوو را بدهند. بر اساس قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام دهند که به بمباران ناتو در یوگسلاوی سابق در سال 1999 پایان داد. صربستان حق چنین کاری را دارد.

اما در پاسخ به درخواست صرب ها، گابریل اسکوبار، فرستاده ویژه وزارت خارجه آمریکا در منطقه، گفت که واشنگتن «ضمانت های امنیتی بسیار محکم» به کوزوو داده است.
روز یکشنبه، KFOR گفت که تیراندازی در نزدیکی یک گشت ناتو در بخش شمالی کوزوو، در نزدیکی موانع ایجاد شده صورت گرفته است، اما افزود که این تیراندازی تلفات جانی به همراه نداشته است. آنها نمی توانند بگویند کدام طرف درگیری دست به این کار زده است.
با این حال، رسانه های صربستان به نقل از شاهدان عینی مدعی شدند که این حادثه زمانی رخ داد که نیروهای ویژه کوزوو در تلاش برای پاکسازی موانع در نزدیکی شهر زوبین پوتوک بودند.
میلان موسیلوویچ، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صربستان روز یکشنبه به رسانه های محلی گفت که وضعیت پیچیده است و مستلزم حضور ارتش صربستان در امتداد مرز اداری کوزوو از بقیه صربستان است. ووچیچ پیش از این موسیلوویچ را به مرز کوزوو فرستاده بود.
موسیلوویچ به خبرگزاری پینک گفت: وظایفی که به ارتش صربستان داده شده «دقیق، روشن» و «کاملاً اجرا شده است».
ناتو در سال 1999 پس از بمباران صربستان به نمایندگی از جدایی طلبان آلبانیایی، کنترل کوزوو را به دست گرفت.
دولت موقت این استان در سال 2008 استقلال خود را اعلام کرد که بلگراد آن را به رسمیت نمی شناسد.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: