رویای آمریکایی، حمله ایران به عربستان.
جنگ اطلاعاتی: چرا رسانه های آمریکایی در مورد حمله ایران به عربستان سعودی خیال پردازی می کنند.
از سید علیرضا موسوی
منتشر شده در روسیه امروز
ترجمه حمید علوی

پس از آن که اتاق های فکری در غرب با استفاده از یک کمپین تبلیغاتی گسترده در ایران «اعتراضات ضد سیستمی» را ترتیب دادند، رسانه های آمریکایی در چند روز گذشته درباره حمله قریب الوقوع ایران به عربستان سعودی به داستان پردازی پرداختند.
به گزارش وال استریت ژورنال، ایران برای حمله به اهدافی در عربستان سعودی آماده می شود.
سی ان ان بعداً اعلام کرد که ایالات متحده و عربستان سعودی نگران این هستند که ایران در حال برنامه ریزی برای حمله به زیرساخت های انرژی در خاورمیانه است.
بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سهشنبه اعلام کرد که نسبت به هشدارها نگران است و در صورت حمله ایران آماده پاسخگویی است.
ایران می خواهد به اهدافی در عربستان سعودی حمله کند؟ ریاض و واشنگتن در حالت آماده باش
اگرچه ایران بارها عربستان سعودی را به دست داشتن در ناآرامی های اخیر و حمله داعش به شهر شیراز در جنوب ایران متهم کرده است، اما این کشور در حال حاضر هیچ منفعت راهبردی در عملیات نظامی علیه ریاض مانند سال ۲۰۱۹ ندارد.
در آن زمان ایران با پهپادهای جنگی و موشک های کروز به تاسیسات مرکزی شرکت دولتی آرامکو عربستان سعودی حمله کرد. (ایران هرگز مسئولیت این حملات را به عهده نگرفته است) در نتیجه این حمله بیش از نیمی از تولید نفت عربستان از بین رفت و به مخاطره افتاد.
اما اکنون شرایط تغییر کرده است. ایران بیش از یک سال است که مذاکرات محرمانه ای با عربستان سعودی برای عادی سازی روابط دوجانبه در بغداد انجام میدهد.
نشست دیپلماتهای هر دو قدرت منطقهای در عراق بارقهای از امید در مناقشه بین عربستان سعودی و ایران بوده است که از سال ۲۰۱۶ تشدید شده است.
علاوه بر این، تصمیم اخیر اوپک پلاس به رهبری عربستان سعودی برای کاهش شدید تولید نفت یک عقبگرد برای غرب بود.
عربستان سعودی تاکنون به عنوان ضامن سیستم نفتی دلار آمریکا در تجارت جهانی برای آمریکا عمل کرده است. اما اکنون در اقدامی کردنکشانه سد راه این سیستم شده است.
رهبری تهران آگاه است که تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید، کمک عربستان به تقویت یکپارچگی آسیایی است – که به نوبه خود می تواند به نفع ایران نیز باشد.
دولت آمریکا اکنون بر این باور است که تصمیم اوپک پلاس باید به ارزیابی مجدد جامع از اتحاد آمریکا با عربستان سعودی منجر شود.
در عین حال آمریکاییها میدانند که اگر فشار بر عربستان را تشدید کنند، سعودیها را بیش از پیش به آغوش روسیه و چین خواهند برد.
با این حال، چماق حمله هوایی احتمالی ایران به عربستان سعودی میتواند به نفع آمریکا باشد تا به وسیله آن عربستان به سر جای قبلی اش در صف خدمتگزاران آمریکا برگرداند.
اگرچه ایران عربستان سعودی را در پشت آخرین حمله تروریستی داعش در شیراز میداند، اما شایعاتی نیز مبنی بر سازماندهی این حمله توسط کمیته مشترک اطلاعات بریتانیا منتشر شده است.
گفته می شود که جنگجویان داعش که در این حمله شرکت داشتند، روابط نزدیکی با اسلام گرایان در بریتانیا داشتند.
با این حال، این ادعاها فقط حدس و گمان است که هیچ مدرکی برای آن وجود ندارد. با این وجود، نمی توان نادیده گرفت که غرب از تشدید تنش جدید در خاورمیانه سود می برد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه به حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود گفت که رسانه های غربی یک کمپین اطلاع رسانی را برای دامن زدن به تنش های جدید در منطقه خلیج فارس به راه انداخته اند.
ایران همچنین روز چهارشنبه اعلام کرد که گزارشهای رسانهها مبنی بر برنامهریزی این کشور برای حمله به عربستان سعودی بیاساس و صرفاً تلاشی از سوی «رژیم اسرائیل» برای بدنام کردن تهران و از بین بردن پیشرفتهای دیپلماتیک این کشور در منطقه است.
…آمریکا جنگ اوکراین رو یک نعمت استراتژیک میداند تا قدرت روانی مردم روسیه را با ادامه اقدامهای پهبادی به مراکز…
۱- هرتزوک در سفر آذربایجان غلط خیلی بزرگتر از دهان خودش کرد. او گفت: پرچم اسرائیل، پرچم آذربایجان است و…
جناب محترم مددوف میفرمایید: «امروز بریتانیا به عنوان متحد اوکراین عمل می کند و به این کشور کمک های نظامی…
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…