مصوباتی که آمریکا را هدف قرار میدهد


کنگره حزب کمونیست چین اصلاحیه‌ای را در اساسنامه حزب تصویب کرد


در آخرین جلسه کنگره حزب، حزب کمونیست تغییرات مهمی در اساسنامه حزب خود به تصویب رساند. کنگره حزب قبلاً رهبری را تأیید کرده بود و گزارش هایی از نهادهای مختلف رهبری دریافت کرده بود.

حزب کمونیست چین روز شنبه اصلاحیه‌ای را در اساسنامه خود به تصویب رساند که از جمله مهمترین آنها رد استقلال تایوان و تاکید بر تلاش‌ها برای تقویت پتانسیل نظامی پکن است.
در پایان بیستمین کنگره یک هفته ای حزب کمونیست در پکن، نمایندگان قطعنامه ای را تصویب کردند که سند اصلی حزب را اصلاح کرده و موضع حزب را در مورد تعدادی از مسائل تقویت کرد. در این قطعنامه آمده است که کنگره موافقت کرده است «در منشور حزب بیانیه‌های مخالفت قاطع و بازدارندگی جدایی‌طلبان به دنبال «استقلال تایوان» را درج کند.

همچنین بر نیاز به «اجرای مستمر اصل «یک کشور، دو سیستم» تأکید می‌کند، که به هنگ کنگ و تایوان اجازه می‌دهد تحت یک سیستم سرمایه‌داری زندگی کنند، در حالی که سرزمین اصلی چین رسما از اصول سوسیالیستی پیروی می‌کند.

در این پیشنهادات همچنین آمده است که حزب تلاش خواهد کرد تا توانایی های نظامی چین را از طریق اصلاحات و پیشرفت های علمی بهبود بخشد و استعدادهای جدید را جذب کند.

در نهایت، پکن می خواهد ارتش خود را به یک “ارتش در کلاس جهانی” تبدیل کند. پیش از این، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین وعده داده بود که این هدف تا سال ۲۰۲۷ محقق خواهد شد.

این قطعنامه در مورد تایوان یک هفته پس از آن صادر شد که رهبر چین گفت در حالی که پکن به دنبال “اتحاد مجدد مسالمت آمیز” با این جزیره خودگردان است، نمی تواند در صورت لزوم ” قول عدم استفاده از زور” را بدهد.

دولت چین این حق را برای خود محفوظ می دارد که «تمام اقدامات لازم را انجام دهد».
از زمان سفر جنجالی نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایپه در اوایل ماه اوت، تنش ها در منطقه بالا گرفته است.



این سفر روابط واشنگتن و پکن را به رکود کشاند و دولت چین را بر آن داشت تا یک سری تمرینات نظامی در منطقه انجام دهد.

به عنوان بخشی از سیاست چین واحد، جمهوری خلق چین تایوان را یک استان غیرقابل انکار چین می داند.

این دیدگاه بین المللی حاکم بر حقوق بین الملل نیز هست. ایالات متحده آمریکا نیز این اصل را در دهه ۱۹۷۰ رسماً تصدیق کرد – همانطور که خود رهبری تایوان در اوایل دهه ۱۹۹۰ همین کار را انجام داد.

با این حال، تفاوت های فزاینده ای در مورد تفسیر دقیق این اصل وجود دارد.

تایوان برای قرن ها بخشی از امپراتوری چین بود. پس از شکست در جنگ داخلی چین، ملی گرایان تحت فرمان چیانگ کای شک در سال ۱۹۴۹ به مجمع الجزایر تایوان عقب نشینی کردند، جایی که آنها ادعا کردند که “جمهوری چین” قدیمی را علیه کمونیست ها در سرزمین اصلی چین ادامه می دهند.

با این حال، حزب حاکم فعلی تایوان، DPP، معتقد است که تایوان اکنون به یک کشور کاملاً جدید تبدیل شده است.