مشاور آمریکایی اوکراین: مذاکره ای در کار نیست!

مشاور آمریکایی فرمانده ارتش اوکراین در مورد هدف جنگ: بازپس گیری تا مرزهای ۱۹۹۱
یک مشاور آمریکایی الاصل فرمانده عالی نیروهای مسلح اوکراین در تلویزیون ایالات متحده گفت که کیف می خواهد تمام مناطقی را که از سال ۲۰۱۴ از دست داده از روسیه پس بگیرد. ظاهراً کیف تا به این هدف نرسد خواهان مذاکره با مسکو نیست.
اوکراین از مذاکره با روسیه امتناع خواهد کرد و برای بازگشت به مرزهای سال ۱۹۹۱ خود که پس از رای گیری استقلال در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تعیین شد، مبارزه خواهد کرد.
این را دن رایس، یک شهروند آمریکایی که به عنوان مشاور فرمانده عالی نیروهای مسلح کی یف ,مشغول بکار است، بیان کرد.
رایس در مصاحبه ای با ارین برنت مجری برنامه تلویزیونی آمریکایی سی ان ان در روز سه شنبه هفته جاری، از ایالت های غربی خواست تا ارسال تسلیحات اضافی به اوکراین را شدت ببخشند.
وی در عین حال افزود که این کشور اروپای شرقی نیاز فوری به سامانه ها و هواپیماهای دفاع هوایی دارد و هیچ علاقه ای به مذاکره با مسکو ندارد.
رایس در این مصاحبه گفت که او معتقد است روسیه «در تلاش است تا به میز مذاکره بازگردد تا به خطوط مرزی ۲۰۱۴ بازگردد.» اما اوکراین این را نمی خواهد. رایس در ادامه توضیح داد: اوکراین می خواهد کل کشورش به مرزهای ۱۹۹۱ بازگردد.
مرزهای اوکراین در سال ۱۹۹۱ شامل چهار استان سابق اوکراین – دونتسک، لوگانسک، خرسون و زاپوروژیه – و همچنین شبه جزیره کریمه میشد که همگی در یک سری همه پرسی به پیوستن به فدراسیون روسیه رأی مثبت دادهاند.
همه پرسی کریمه پیش از این در بهار ۲۰۱۴ و اندکی پس از سرنگونی ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور اوکراین توسط انقلاب «یورو میدان» برگزار شده بود.
سایر مناطق ماه گذشته در همه پرسی به ترک اوکراین و پیوستن به فدراسیون روسیه رأی دادند.
علیرغم ارزیابی رایس از موضع مسکو، کرملین به صراحت اعلام کرده است که قصد ندارد این تصمیمات را پس از اینکه همه پرسی انجام شد تغییر دهد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اخیراً اعلام کرد که در حالی که آماده مذاکره با کیف است، «تصمیمات مردم در دونتسک، لوگانسک، زاپوروژیه و خرسون مورد بحث قرار نخواهد گرفت.»
آخرین درخواست روسیه برای مذاکره هفته گذشته زمانی مطرح شد که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که اهداف مسکو میتواند از طریق کانالهای دیپلماتیک برآورده شود و این کشور برای گفتوگوها «باز» باقی میماند.
با این حال، وی افزود که «دو طرف نیاز به گفتوگو دارند» و توضیح داد که با توجه به «نگرش بسیار بسیار خصمانه» حامیان غربی اوکراین نسبت به روسیه، مذاکرات بعید بنظر میرسد.
رایس، کهنه سرباز نیروی دریایی ایالات متحده و فارغ التحصیل آکادمی نظامی وست پوینت ایالات متحده و اکنون رئیس شرکت مشاوره تیر لیدرشیپ است.
او به سیانان گفت که امیدوار است لهستان در ازای جتهای اف-۱۶ آمریکا که در حال حاضر «اسقاط شدهاند» و هزینهای برای مالیاتدهندگان آمریکایی ندارد، «هواپیماهای جنگنده قدیمی روسی» خود را به اوکراین بدهد.
رایس تاکید کرد:
مهم ترین چیزی که آنها در حال حاضر به آن نیاز دارند، سیستم های ضد هوایی است – هم موشک و هم هواپیما.
ما واقعاً نیاز داریم که نیروی هوایی اوکراین را ارتقا دهیم.»
وی ادامه داد: ما [آمریکا] در حال استقرار بسیاری از سامانههای ضدهوایی هستیم، اما آنها تازه میرسند.
رایس در ژوئن سال جاری به عنوان مشاور ویژه والری زالوشنی، فرمانده عالی نیروهای مسلح اوکراین منصوب شد. ظاهراً این به «دعوت شخصی» ژنرال انجام شده است.
رایس در صفحه لینکدین خود خاطرنشان می کند که او » بدون مزد/داوطلبانه» برای اوکراین کار می کند.
همچنین او اعلام کرد که از رابطه رسمی خود برای «توسعه پژوهش و میزان فراگیری در ارتش اوکراین و چگونگی تغییر ساختار بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۲» استفاده خواهد کرد.
…آمریکا جنگ اوکراین رو یک نعمت استراتژیک میداند تا قدرت روانی مردم روسیه را با ادامه اقدامهای پهبادی به مراکز…
۱- هرتزوک در سفر آذربایجان غلط خیلی بزرگتر از دهان خودش کرد. او گفت: پرچم اسرائیل، پرچم آذربایجان است و…
جناب محترم مددوف میفرمایید: «امروز بریتانیا به عنوان متحد اوکراین عمل می کند و به این کشور کمک های نظامی…
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…