سرنوشت بایدن در دست کشورهای دشمن است؟

وقتی ایران، عربستان، روسیه و ونزوئلا سرنوشت انتخابات آمریکا را تعیین میکنند.

در انتخابات آتی میان دوره ای ایالات متحده، اگر قیمت نفت و گاز دوباره افزایش یابد، حزب دموکرات احتمال دارد تحت فشار قرار گرفته و بازنده انتخابات شود. در این میان، بخصوص که ایالات متحده در حال حاضر مجبور است ذخایر استراتژیک نفت خود استفاده می کند.

تفسیری از بردلی بلانکنشیپ

گروه کشورهای صادرکننده نفت، اوپک پلاس، با اشاره به «ابهامات در اقتصاد جهانی و بازار نفت»، از برنامه‌های خود برای کاهش دو میلیون بشکه‌ای تولید نفت در روز خبر داده است.

این حرکت احتمالاً باعث می شود که قیمت سوخت در کشورهایی مانند ایالات متحده به بالاترین حد خود در اوایل سال جاری افزایش یابد. آشکار است که کاخ سفید از این تصمیم خشمگین است.
از دیدگاه اوپک پلاس، واضح است که کشورهای مصرف کننده نفت نباید از تامین کنندگان خود تقاضایی داشته باشند.
همچنین اعتراضاتی در مورد تعیین سقف قیمت پیشنهادی G7 برای نفت روسیه وجود دارد که می تواند تاثیر منفی بر کشورهای تولیدکننده نفت و توانایی آنها برای فعالیت در بازارها ایجاد کند.
در نهایت، آنها همچنین از رقابت فزاینده آمریکا با استفاده از ذخایر استراتژیک نفت کشور برای کاهش قیمت سوخت داخلی، عصبانی هستند.
به نظر می رسد که خشمگین ترین عضو این کارتل عربستان سعودی باشد.
زیرا شرکت دولتی آرامکو اعلام کرد که قیمت نفت را برای اروپا کاهش می‌دهد، قیمت نفت را برای آسیا دست نخورده می‌گذارد، اما برای آمریکا افزایش می‌دهد.

پس از اینکه کاخ سفید اوپک پلاس را متهم کرد که در تصمیمش برای کاهش تولید نفت «از روسیه حمایت می‌کند»، این تصمیم یک بار دیگر برای کاخ سفید بداخلاقی بزرگی بود.

گزارشی در وال استریت ژورنال فاش کرد که دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا قصد دارد تحریم ها علیه ونزوئلا را کاهش دهد. بنابراین شرکت‌های آمریکایی می‌توانند نفت بیشتری را به خارج از کشور و به بازارهای بین‌المللی پمپ کنند.
در ازای لغو تحریم ها، نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا باید با مذاکره با اپوزیسیون ناتوان آمریکایی کشورش و برگزاری انتخابات در سال ۲۰۲۴ موافقت کند.
در مجموع، به نظر می رسد دولت بایدن آنقدر در جستجوی نفت ناامید شده است که به کشوری روی می آورد که سال ها سعی در بی ثبات کردن و سرنگونی سیاسی آن داشته است. و حتی مشخص نیست که معامله با کاراکاس چقدر نفت می تواند به ارمغان بیاورد.
طبق گزارش‌ها، ونزوئلا دارای بزرگترین ذخایر تایید شده نفت در جهان است، اما عدم دسترسی به فناوری استخراج به معنای باقی ماندن نفت در زمین است.

چرا بایدن اینقدر ناامید است؟

خوب، به زبان ساده، مشکل سیاست است. این ضرب المثل قدیمی در ایالات متحده وجود دارد که مردم با کیف پول خود رای می دهند.
یکی از شناخته شده ترین عوامل هزینه برای امرار معاش در ایالات متحده، قیمت سوخت خودروها است. وقتی اینها بالا می روند، واکنش سریع بسیاری از مردم این است که این تقصیر رئیس جمهور است.

این اتفاق دائما تکرار میشود. با توجه به اینکه انتخابات میان دوره ای کنگره در نوامبر امسال برگزار می شود و آینده ریاست جمهوری بایدن به آن ربط دارد، دولت او می خواهد به هر طریقی از آسیب رسیدن به حزب دموکرات جلوگیری کند.

از ۲۰ اکتبر، مدل رای گیری FiveThirtyEight نشان می دهد که دموکرات ها اندکی برای پیروزی در سنا شانس دارند، در حالی که جمهوری خواهان شانس پیروزی بیشتری در مجلس نمایندگان دارند.

از دست دادن هر یک از مجلسین به معنای تضعیف دستور کار قانونگذاری بایدن است که در مقایسه با اعلامیه های جاه طلبانه او کاملاً ضعیف خواهد شد و تبدیل به ماهی مرده در آب می شود.
این مقاله نشان میدهد که دلایلی وجود دارد که باور کنیم جمهوری‌خواهان ممکن است در مدلی که بالا به آن اشاره شد بهتر عمل کنند، در حالی که نظرسنجی‌های اضافی نشان می‌دهد که دموکرات‌ها جلوتر از جمهوریخواهان هستند. به عنوان مثال، اصول بنیادین به نفع جمهوری خواهان هستند: آنها تمایل دارند در انتخابات میان دوره ای عملکرد خوبی داشته باشند، بایدن نامحبوب است، آمریکایی ها از جهت گیری کشور ناراضی هستند، و تیم قرمز (جمهوری خواهان) از مزیت ساختاری در سنا برخوردار است. دوم، مسائلی که اشتباهات تیم آبی (دموکرات ها) را آشکار می کند، به نظر می رسد در ماه های آینده شتاب بیشتری پیدا کند، از جمله قیمت سوخت.

بسیار بعید است که اوپک پلاس از اهمیت انتخابات میان دوره ای آتی برای حزب بایدن بی خبر باشد. این ناآگاهی ظاهری نیز نشان می دهد که آنها چقدر از دولت عصبانی هستند. پیام واضح است: از کسب و کار ما دوری کنید وگرنه به شما در جایی که به برایتان حساس است ضربه می زنیم. و با توجه به اینکه ایالات متحده بزرگترین فروشنده اسلحه در اکثر کشورهای کارتل است، استفاده از قدرت خود در این راه اقدامی کاملا جسورانه است.

البته این کشورها احتمالاً می دانند که بایدن نمی تواند ارسال تسلیحات به کشورهایشان را متوقف کند، زیرا دولت او کنترلی بر صنایع دفاعی ندارد. در واقع برعکس است. و به همین دلیل است که می‌بینیم دولت بایدن بسیار ناامیدانه عمل می‌کند و تلاش می‌کند تا نفت را زیر هر سنگی بیابد – از جمله با همکاری با کشورهایی که ایالات متحده چندین سال است که رئیس‌جمهورشان را به معنای واقعی کلمه ترور می‌کند.

مکالمه تلفنی زیر را تصور کنید.

«هی مادورو، متاسفم که سعی کردیم شما را بکشیم. آیا مقداری از نفت خود را برای ما می‌فرستید؟… نه، واقعاً دیگر تکرار نمی‌شود… چرا اما با رئیس جمهور خوان گوایدو تماس نمی‌گیریم؟ مادورو، بیا، ما در این مورد به تو نیاز داریم… می‌پرسی چرا اینقدر به نفت شما نیاز داریم؟ … خب، موضوع این است که … ما این انتخابات میان دوره ای را داریم …»

راستش این یک کمدی است. نه فقط به دلیل نزدیکی بی رویه با ونزوئلا، بلکه به این دلیل که بسیاری سال ها به ایالات متحده در مورد دوستی خوب با عربستان سعودی هشدار داده اند.
کشوری که در یمن مرتکب نسل کشی می شود و رئیس دولت آن شخصاً دستور تکه تکه شدن یک شهروند آمریکایی را با اره برقی داده است. و اکنون ما شاهد این هستیم که به شکلی حماسی همه چیز در حال ریزش است.


بردلی بلانکنشیپ، روزنامه‌نگار، ستون‌نویس و مفسر سیاسی اهل پراگ است. او ستونی در CGTN دارد و گزارشگر آزاد برای خبرگزاری های بین المللی از جمله خبرگزاری شین هوا است.