جفری ساکس: آمریکا احتمالاً مقصر اصلی در خرابکاری خط لوله است.

منابع برلینر تسایتونگ و رسانه های روسی
ترجمه مجله هفته
چندین کشور ممکن است به خرابکاری خطوط لوله نورد استریم علاقه مند باشند. به گفته جفری ساکس، تحلیلگر سیاسی، اما یک کشور آن را پنهان نمی کند و همچنین این فرصت و امکان را داشته است.
او در مصاحبه با برلینر تسایتونگ به نکات دیگری اشاره کرد که زیربنای تحلیل اوست.
به درخواست روزنامه برلینر سایتونگ در روز چهارشنبه، او تحلیل خود را عمیق تر کرد که ایالات متحده ممکن است در پس تخریب خطوط لوله گاز بین روسیه و اروپا باشد.
این تحلیلگر سیاسی و اقتصاددان از جمله به هشدارهای صریح ایالات متحده اشاره می کند.
این اقتصاددان آمریکایی که در دانشگاه مشهور کلمبیا تدریس میکند، در این مصاحبه نه تنها روزنامهنگاران بلومبرگ را با اظهار ظن خود مبنی بر اینکه ایالات متحده میتوانست در خطوط لوله نورد استریم خرابکاری کند، شوکه کرد. بلکه ساکس همچنین شک خود را مستدل کرد که نظارت راداری نشان داده است که هلیکوپترهای نظامی ایالات متحده که در واقع در گدانسک مستقر بودند، بر فراز خطوط لوله می چرخیدند.
کمتر کسی شک دارد که این انفجارها یک اقدام خرابکارانه علیه خطوط لوله گاز نورد استریم ۱ و ۲ بوده است که به طور ناگهانی باعث چندین نشت در اواخر سپتامبر شده است.
این نتیجه گیری نه تنها به صراحت توسط سیاستمداران سوئدی که منطقه اقتصادی آنها تحت تأثیر این خرابکاری ها قرار گرفته است، مانند نخست وزیر ماگدالنا اندرسون تایید شد، بلکه اتحادیه اروپا و ناتو نیز از این فرضیه حرکت می کنند. با این حال، هنوز گمانه زنی هایی در مورد مقصرین این خرابکاری ها وجود دارد.
تئوری ارائه شده توسط برخی منابع غربی و اوکراینی مبنی بر اینکه مسکو یا شرکت گازپروم روسیه می تواند در پشت این موضوع باشد، چندان معتبر نیست، زیرا این موضوع قبلاً با توجه به ضرر و زیانش برای روسیه رد شده است: او به برلینر سایتونگ گفت: «این برخلاف منافع روسیه است. روسیه در حال از دست دادن درآمد، دارایی های مالی و قدرت چانه زنی خود در زمینه گاز و توافق صلح است.»
بر این اساس، شرکت روسی گازپروم صدها میلیون متر مکعب گاز به ارزش ۱.۶ میلیارد یورو را از طریق نشت از دست داد.
در مقابل، ایالات متحده از نظر استراتژیک و مالی از این عملیات سود خواهد برد.
ساکس قبلاً به اظهارات نامناسب و افشاگرانه وزیر امور خارجه ایالات متحده آنتونی بلینکن اشاره کرده بود که تخریب خطوط لوله – بالاخره زیرساخت های حیاتی برای اروپا – نیز «فرصتی بزرگ» ارائه می دهد.
ساکس تاکید کرده بود که لهستان نیز می تواند پشت این کمپین باشد.
او این هفته به برلینر سایتونگ گفت که اوکراین نیز ممکن است به تخریب خط لوله علاقه داشته باشد، اما این کشور فاقد قابلیتها و دسترسی نظامی به آبها است.
ساکس در گفتگو با برلینر تسایتونگ بر این نکته تاکید کرد که ایالات متحده از همان ابتدا با خطوط لوله مخالف بود. «آنها از قبل در مورد تخریب خطوط لوله هشدار داده بودند. آنها همچنین ابزار فنی چنین اقدامی را در اختیار دارند. احتمالاً این یک بوئینگ P-8 Poseidon بود که توسط مانیتورهای نظارتی نیز مشاهده شد.»
به گفته ساکس، ایالات متحده آمریکا به دلایل مختلف «احتمالاً محتمل ترین متهم پشت این اقدام» است.
برای آلمان، این به معنای خسارت عظیمی است، گاز روسیه دیگر نمی تواند به این سرعت صادر شود، که ساکس خود این موضوع را یک انگیزه یا دلیل می داند.
علاوه بر این، ساکس تحلیل می کند که در بحران فعلی قیمت انرژی، اقداماتی مانند ترمز قیمت گاز که توسط دولت آلمان فدرال برنامه ریزی شده است، به سختی می تواند اقتصاد این کشور را به عنوان یک کل واحد نجات دهد.
با این راه کاردر حالی که مصرف کنندگان خصوصی(خانوارها) و شرکت ها میتوانند خود را روی آب نگه دارند اما «اقتصاد اروپا، از جمله اقتصاد آلمان، … به دلیل محدودیت های فیزیکی در تامین انرژی کوچک خواهد شد.»
بحران اقتصادی در اروپا ارتباط مستقیمی با جنگ اوکراین دارد. به گفته این تحلیلگر سیاسی، واشنگتن و لندن با عدم موافقت با بی طرفی اوکراین که روسیه در ماه مارس خواستار آن شده بود، مانع از حل مناقشه شده اند. اروپا باید از هر دوی آنها بخواهد که تمایل بیشتری برای مصالحه داشته باشند.
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…
در اوکراین چیزی بنام دولت اوکراین وجود ندارد. این زلنسکی یک دلقک تلویزیونهای خصوصی حتی یک روز هم سابقه کار…
آیا تمام کتاب به فارسی ترجمه شده است ؟
این امر روشنی بود که الیگارش های روسی که سیاست را در روسیه دیکته میکنند از پیروزی روسیه بر آمریکا…