خواسته های پوچ سیاستمداران غربی بیانگر عجز و درماندگی عمیق آنها است
نوشته کنوت ملنتین
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته

کشورهای امپریالیستی مایلند دو چیز را که در واقع متضاد یکدیگرند، را باهم درآمیزند : روسیه باید تا حد امکان منابع انرژی خود را در بازار جهانی عرضه کند، اما تا حد امکان از عرضه آنها درآمد کمی عایدش شود.
این هم دلیل دیگری برای تردید در سلامت عقل این سیاستمداران است.
در ۲ سپتامبر، G7، قوی ترین کشورهای جهان سرمایه داری از نظر اقتصادی، اعلامیه ای مبنی بر اعمال محدودیت قیمت بر تجارت نفت روسیه منتشر کرد.
این قطعنامه حاوی مفاد خاصی نبود. این تنها به عنوان آغازی برای جستجوی کشورهایی است که امکان دارد مایل به پیوستن به “ائتلاف گسترده” برای رسیدن به این هدف باشند.
در حال حاضر، فقط از همه کشورهای «مایل» دعوت می شود تا با ایده هایی برای طراحی چنین اقدامی همکاری کنند. بازه زمانی برای این کار اعلام نشده.
به گفته G7، ابزار کلیدی اعمال فشار قابل توجه بر شرکت های بیمه کشتی اروپایی است که گفته می شود انحصار جهانی ۹۶ درصدی در این بخش دارند.
آنها باید از بیمه کردن محموله های نفت روسیه از طریق دریا – تصمیمی در این زمینه قبلا گرفته شده بود – منع شوند، مگر اینکه قیمت هر بشکه کمتر از حداکثر حد مجاز باقی بماند که هنوز تصمیم گیری نشده است.
شرکت های اروپایی آسیب دیده که اکثر آنها در لندن مستقر هستند، این طرح را غیر منطقی دانسته اند. بنابراین، آنها باید یک تابع کنترلی بر قیمت نهایی واقعی عرضهها به عهده بگیرند که فراتر از توان آنهاست.
ریسک مالی آنها با سودی که می توانستند به دست آورند، نامتناسب خواهد بود.
نمایندگان این صنعت هشدار می دهند که طرح ضعیف G7 تنها منجر به این خواهد شد که شرکت های مربوطه دیگر هیچ قراردادی را با کشتی داران روسی امضا نکنند و آنهم به دلیل محافظت از خودشان از ترس تحریم های غرب.
این واقعیت که سیاستمداران غربی اصلاً چنین پیشنهادهای پوچی را مطرح می کنند، بیانگر سردرگمی عمیق آنها در مقابل این واقعیت است که استراتژی تحریم آنها کارساز نیست و پیامدهای منفی ناخواسته ای دارد.
بر اساس برآورد کارشناسان، روسیه در حال حاضر نفت خود را با تخفیف ۱۸ تا ۲۵ دلاری در هر بشکه زیر قیمت بازار جهانی می فروشد.
این بدان معناست که کشور اکنون تا حدودی با تحریم های غرب کنار آمده است، زیرا روسیه در فصل بهار همچنان از مشتریان با تخفیف های بین ۳۰ تا ۴۰ دلار استقبال می کرد.
این ایده که توسط دستگاههای دولتی غربی مورد توجه قرار گرفته است، مبنی بر این است که روسیه همچنان به قیمتهای ۲۵ تا ۳۰ دلار آمریکا در هر بشکه نفت خود را عرضه خواهد کرد – فعلا قیمت مرجع بینالمللی برنت در بعدازظهر سهشنبه ۹۵ دلار آمریکا است – طبعا این یک توهم محض است که چنین اتفاقی بیفتد.
نتیجه فقط این خواهد بود که روسیه و چین سیستم بیمه کشتی خود را راه اندازی خواهند کرد که قبلاً شروع به انجام مقدمات آن کرده اند. اروپا انحصار خود در بیمه را از دست خواهد داد. آنهم بدلیل حماقت و گستاخی حاکمانش.