جایی که دموکراسی آمریکایی باشد آن جا ویران میشود
روز ۲۹ اگوست یک سال پیش، یک روز قبل از خروج کامل از افغانستان، ارتش آمریکا به بهانه مبارزه با گروههای افراطی به افغانستان حمله هوایی کرد که در نتیجه آن 10 غیرنظامی از جمله 7 کودک کشته شدند، کوچک ترین آن ها تنها دو سال داشت.
یک سال بعد، در همین روز، درگیری شدیدی در بغداد پایتخت عراق رخ داد که حداقل 30 نفر در آن کشته و صدها نفر زخمی شدند.
از افغانستان تا عراق، این دو «الگوی دموکراتیک» که ایالات متحده سعی کرده با تفنگ و توپ بسازد، نشان میدهد که: جایی که «دموکراسی آمریکایی» به آن دست مییابد، عمیقا به آشفتگی و درگیری می افتد و قربانیان بیگناه و تعداد زیادی از پناهندگان آواره به جا می ماند.
درباره این دور درگیری در عراق، علت مستقیم «تولد دشواری ها» تشکیل کابینه است.
با ردیابی منبع، آغازگر آشفتگی در عراق ایالات متحده است. در سال ۲۰۰۳ ایالات متحده جنگ عراق را با یک بطری کوچک پودر لباسشویی آغاز کرد و پس از جنگ به زور «دموکراسی به سبک آمریکایی» را کاشت. پس از نزدیک به 20 سال، به اصطلاح «اصلاح دموکراتیک» عراق را ویران کرده است.
از نظر سیاسی، ایالات متحده نظام سیاسی دموکراتیک غربی را به عراق پیوند زد، که در واقع باعث شد عراق عمیقا به شکاف های سیاسی تقسیم شود و برای جناحهای مختلف سیاسی دشوار بود که به آشتی برسند.
از نظر اقتصادی، جنگ ها و درگیری ها خسارات غیرقابل محاسبه ای به اقتصاد عراق وارد کرده است. از نظر امنیتی، به دلیل اوضاع نابسامان سیاسی داخلی در عراق، تروریسم به سرعت گسترش یافته و مردم عراق بار دیگر مستقیما قربانی شده اند. اجرای «دموکراسی به سبک آمریکایی» در عراق توسط ایالات متحده به طور کامل شکست خورده است.
اساسا، این نه تنها به این دلیل است «دموکراسی به سبک آمریکایی» که به زور پیوند زده شده است، سازگار نیست، بلکه هم به این دلیل است که آن چه ایالات متحده صادر می کند در واقع قلدری و سرکوب در پوشش دموکراسی است و یک تلاش راهبردی برای حفظ هژمونی به سبک آمریکایی است.
.China Radio International.CRI. All Rights Reserved ©
16A Shijingshan Road, Beijing, China. 100040
مقاله بسیار جالب و خواندنی بود. با تشکر از رفیق شیری و ترجمه دقیق و حرفه ای ایشان و سپاس…
دوست گرامی من عضوی از نویسندگان و مترجمان مجله هفته نیستم اما از همکاران آن هستم و گاهی مطالبی را…
مجله هفته حتی به اردوغان عضو ناتو هم نه نمی گوید! حتی به امارات هم نه نمی گوید! فقط کافی…
سلام، مقاله بسیار خوبی است، پیشرفت ها و دستاوردهای شوروی را بیان کرده است. اما مانند بیشتر مقاله هایی از…
مقاله بسیار خواندنی و جالبی بود. ای کاش بسیاری از افراد ناآگاه که از خدمات انقلاب اکتبر و اتحاد شوروی…