داستانی خواندنی در مورد دخترخواندۀ هو شی مین در فرانسه
داستانی خواندنی در مورد دخترخواندۀ هو شی مین در فرانسه
تارنگاشت عدالت
برگرفته از: صدای ويتنام

در آپارتمان کوچکی در منطقه ۹ پاریس که به «الیزابت هلفر اوبراک» تعلق دارد، اشیاء ویتنامی در همه جا دیده میشوند. این زن خونگرم فرانسوی در سال ۱۹۴۶ به دنیا آمد، هنگامی که ريیسجمهور هو شی مین برای شرکت در «کنفرانس فونتينبلو» (Fontainebleau) به فرانسه آمده بود. رابطه نزدیک «ریموند اوبراک»، پدر الیزابت، که در مبارزه برای صلح در ویتنام بسیار فعال بود، و ريیسجمهور هو شی مین زندگی الیزابت را با هو شی مین، و با ویتنام پیوند داد.

او میگوید: «من کتابی را که پدرم نوشته بود خواندم و او بعداً در مورد آن به من گفت، زیرا در آن زمان تازه به دنیا آمده بودم. در نتیجه، در سال ۱۹۴۶ ريیسجمهور هو شی مین با پدرم، یکی از اعضای سابق پارلمان فرانسه، هنگامی که برای شرکت در کنفرانس فونتينبلو به فرانسه سفر میکرد، ملاقات کرد. پدرم او را به دیدار خانواده ما دعوت کرد. هو شی مین این دعوت را پذیرفت. او سپس از اوایل اوت تا اواسط سپتامبر ۱۹۴۶ در خانه ما زندگی کرد. در ۱۵ اوت ۱۹۴۶، مادرم مرا به دنیا آورد و الیزابت نام گذاشت. ريیسجمهور هو شی مین از من و مادرم در زایشگاه پورت رویال (Port-Royal) در پاریس دیدن کرد، هدایایی به ما داد و مرا به دخترخواندگی پذيرفت. او با مهربانی مرا بابت (Babette) صدا میکرد.»

در روز تولد «بابت»، هو شی مین اغلب برای زوج اوبراک و دخترخواندهاش نامه و هدایایی میفرستاد. ریموند اوبراک این هدایا را مانند يک یادگاری مقدس حفظ کرده است. الیزابت در کودکی اغلب برای پدر خواندهاش نقاشی میکشید یا نامه مینوشت. و ريیسجمهور هو شی مین به تمام نامههای الیزابت، حتی اگر پُرمشغله هم بود، پاسخ داد. این ممکن بود فقط یک نامه کوتاه یا یک عکس با امضای او باشد. الیزابت در آخرین ملاقات با پدرش در سال ۱۹۶۷ هدیه ویژهای را که هو شی مین برای او فرستاده بود، به نمایش گذاشت. این یک روبان ابریشمی از روستای ابریشم Van Phuc در Ha Dong در نزدیکی هانوی است. الیزابت هلفر اوبراک میگوید:
«ريیسجمهور هو شی مین در شیوۀ زندگی متواضعانه و انساندوستانه خود نمونه است. او قادر است همه را متقاعد کند. او به مردم نزدیک است. من هر روز از او یاد میکنم و احساس میکنم ارتباط نزدیکی بین من و مردم و کشور پدرخوانده ام وجود دارد. من چندین بار با پدرم به ویتنام سفر کرده ام. من و شوهرم آموزگاريم. این اتفاق میافتد که شوهرم دو بار در سال به ویتنام بياید تا در «مرکز فرانسه-ویتنام» در هانوی کلاسهای مدیریتی را تدریس کند. ما بسیار خرسند و خوشحالیم که بسیاری از دانشجویان ویتنامی به طور مرتب به ما سر میزنند و خانه ما را خانه ویتنامی میدانند.»

ريیسجمهور هو شی مین و خانواده ریموند اوبراک در Soisy-sous-Montmorency، فرانسه (عکس: thethaovanhoa.vn)
الیزابت با افتخار از پدرش، ریموند اوبراک، دوست صمیمی مردم ویتنام در نبردها علیه حکومت استعماری فرانسه و امپریالیستهای آمریکايی ياد میکند. ریموند اوبراک سهم به سزايی در نوسازی ویتنام و تعمیق دوستی فرانسه و ویتنام داشته است. او در سال ۲۰۱۲ در سن ۹۷ سالگی درگذشت. تروونگ تان سانگ (Truong Tan Sang)، ريیسجمهور سابق ویتنام، برای بزرگداشت کمکهای او، پس از مرگش در همان سال نشان هو شی مین را به او اعطاء کرد. الیزابت برای دریافت این جایزه ارزشمند از طرف خانوادۀ خود به ویتنام آمد.

الیزابت اکنون ۷۰ ساله است. او هنوز ريیسجمهور هو شی مین را به یاد میآورد که مانند ویتنامیها او را «عمو هو» مینامد.
…آمریکا جنگ اوکراین رو یک نعمت استراتژیک میداند تا قدرت روانی مردم روسیه را با ادامه اقدامهای پهبادی به مراکز…
۱- هرتزوک در سفر آذربایجان غلط خیلی بزرگتر از دهان خودش کرد. او گفت: پرچم اسرائیل، پرچم آذربایجان است و…
جناب محترم مددوف میفرمایید: «امروز بریتانیا به عنوان متحد اوکراین عمل می کند و به این کشور کمک های نظامی…
بیش از ۷۰ تروریست اوکراینی کشته شدند، چهار خودروی زرهی جنگی و پنج کامیون وانت منهدم شد. این تقریبا بخشی…
کمتر ولی بهتر نویسنده مقاله کیست؟ یا اینکه باید نوشت: شاهد از همانی که «آقای علوی» برگردان کننده آن است؟؟…