پاکستان زیر آب
پس از بارندگی و سیل: یک سوم کشور درگیر سیل است. کمک رسانی به شهرها تقریبا قطع شده است.
نوشته توماس برگر
یونگه ولت
ترجمه حمید علوی

فاجعه سیل در پاکستان همچنان ادامه دارد و بر ابعاد آن همچنان افزوده میشود. اکنون حدود یک سوم کشور زیر آب است. تعداد خانه های ویران شده یا خانه هایی که آسیب جدی دیده اند به ۱.۴ میلیون خانه رسیده است. مرکز هماهنگی ملی تازه تاسیس (NFRCC) برای اولین بار در یک کنفرانس مطبوعاتی در روز شنبه گزارشاتش را ارائه کرد. هدف NFRCC گردآوری تلاشهای سازمانهای مختلف دولتی و غیردولتی، از نظامی و شبهنظامی گرفته تا سازمانهای دولتی ملی و استانی تا سازمانهای امدادی غیرنظامی بزرگتر است. به گفته سرلشکر بابر افتخار، سخنگوی ارتش، نیروهای مسلح که به دلیل کودتاهای مکرر در گذشته خوشنام نیستند، با ۲۷۶ هلیکوپتر در سراسر کشور به فعالیت میپردازند و حدود ۱۵۰۰ نفر را از طریق کمک هوایی نجات داده اند.
در بسیاری از مناطق، شهرها هنوز با دنیای خارج ارتباطی ندارند.
تعداد کشته شدگان تا روز شنبه به ۱۲۶۵ نفر افزایش یافته است که ۵۷ نفر دیگر (شامل ۱۷ کودک) هم به آنها اضافه شدند.
باران های موسمی شدید از اواخر ژوئن باعث سیل جاری شده و بارش ها ادامه دارد.
به طور کلی، اکنون ۳۳ میلیون نفر، یعنی ۱۵ درصد از جمعیت، گرفتار سیل و نتایج آن هستند.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد یونیسف حدس میزند که حدود ۱۶ میلیون کودک زیر سن قانونی به کمک نیاز دارند.
علاوه بر این، نگرانی فزاینده ای وجود دارد که وبا، اسهال خونی و سایر بیماری ها ممکن است در کمپ های کمک های اضطراری گسترش یابد.
همچنین رساندن کمکها، که برخی از آنها از خارج از کشور میرسند، به مناطقی که نیاز فوری به آن دارند، دشوار است – جادههای زیادی و اتصالات راهآهن قطع شدهاند.
به گفته سرلشکر بابر، ارتش 35 مرکز فوریت های پزشکی ایجاد کرده است.
علاوه بر این، بر اساس گزارش رسانه های محلی، تاکنون ۱۷۹۳ تن کمک های غذایی از آلمان و ۲۷۷ تن کمک های غیرنقدی دیگر جمع آوری و توزیع شده است.
اکنون وزارت دارایی پاکستان از این حرکت می کند که رسیدن به رشد اقتصادی پنج درصدی که برای امسال تعیین شده بود، دیگر محقق نخواهد شد. تنها دو درصد واقع بینانه است.
خسارات قابل توجه سیل، که زیرساختها را در مقیاس بزرگ تخریب کرد، بسیار سنگین بود، امکانات تولید حداقل فلج شده است و کشاورزی را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است.
بر اساس برآورد کارشناسان این وزارتخانه، تورم که اخیراً زیر ۲۰ درصد بود، ممکن است در چند هفته آینده به ۲۶ درصد افزایش یابد.
با این حال، بر اساس اظهارات مفتاح اسماعیل وزیر دارایی سه شنبه گذشته، این وزارتخانه هنوز در حال بررسی است که آیا پاکستان درخواستی برای دریافت وام ویژه به صندوق بین المللی پول (IMF) ارائه خواهد کرد یا خیر.
هیئت مدیره صندوق بین المللی پول در واشنگتن تنها در ۲۹ اوت اعلام کرد که قسط بعدی وام برای پاکستان به مبلغ ۱.۱۷ میلیارد دلار در چارچوب برنامه کمک های اضطراری موجود آزاد خواهد شد. این وام اخیراً برای بررسی بیشتر بلوکه شده بود.
با این حال، تزریق نقدی (وام) در واقع برای تامین نقدینگی عمومی پاکستان در نظر گرفته شده بود. از سوی دیگر گفته می شود که خسارت سیل به تنهایی تا کنون معادل حدود یازده میلیارد دلار بوده است.
خسارت کنونی حتی بیش از سیل قبلی در سال ۲۰۱۰ است که حدود ۹.۷ میلیارد دلار به پاکستان آسیب زد.
طبق توافقات موجود با صندوق بین المللی پول، یک کشور فقط سالانه حداکثر سه میلیارد دلار وام میتواند دریافت کند.
در صورت درخواست وام اضطراری جدید از سوی پاکستان این وام به دلیل فاجعه سیل تحت شرایط سخت گیرانه معمول قرار نمی گیرد.
تاکنون کمک های اولیه اولیه از سوی اتحادیه اروپا، کانادا و سازمان ملل صورت گرفته است، اما این کافی نیست. (کمک های اصلی از سوی چین، روسیه، امارات عربی، عربستان سعودی و ایران صورت گرفته است – مترجم )
مقاله بسیار جالب و خواندنی بود. با تشکر از رفیق شیری و ترجمه دقیق و حرفه ای ایشان و سپاس…
دوست گرامی من عضوی از نویسندگان و مترجمان مجله هفته نیستم اما از همکاران آن هستم و گاهی مطالبی را…
مجله هفته حتی به اردوغان عضو ناتو هم نه نمی گوید! حتی به امارات هم نه نمی گوید! فقط کافی…
سلام، مقاله بسیار خوبی است، پیشرفت ها و دستاوردهای شوروی را بیان کرده است. اما مانند بیشتر مقاله هایی از…
مقاله بسیار خواندنی و جالبی بود. ای کاش بسیاری از افراد ناآگاه که از خدمات انقلاب اکتبر و اتحاد شوروی…