پرش به محتوا

از بیم ایران، مقامات اسرائیلی در واشنگتن خیمه زده‌اند.

ترجمه مجله هفته

مذاکرات هسته ای با ایران به موفقیت نزدیک می‌شود: مقامات اسرائیلی در واشنگتن چادر زده‌اند.

به گزارش رسانه های اسرائیلی و روسی، آمریکایی ها به طور رسمی نگرانی های مقامات اسرائیلی درباره توافق هسته ای پیش رو را درک کرده و به آنها توجه می کنند. با این حال، طبق گزارش هاآرتص، تصمیم برای امضای این توافق احتمالا قبلاً توسط دولت بایدن گرفته شده است. امضای قرارداد جدید در حال حاضر عمدتاً به موافقت ایران بستگی دارد.
دولت اسرائیل قصد دارد در ماه آینده دیداری بین ژائیر لاپید، نخست وزیر و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا ترتیب دهد، زیرا به نظر می رسد واشنگتن به امضای توافق هسته ای جدید با ایران نزدیک تر شده است.
کان نیوز اسرائیل به قصد یک مقام ارشد اسرائیلی برای برگزاری نشستی در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد اشاره می کند.
تاریخ احتمالی ۲۰ سپتامبر پس از سخنرانی بایدن در مجمع عمومی سازمان ملل است.
همچنین قرار است در روزهای آینده دو دولتمرد نیز تلفنی گفتگو کنند.
در همین حال، بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل برای جلوگیری از توافق با تهران عازم واشنگتن شده است.
گانتز روز شنبه در صحبت با روسای اندیشکده‌های برجسته در واشنگتن گفت که توافق هسته‌ای جدید با ایران «به بهبودهایی نیاز است».
گانتز گفت: «ایران دانش، زیرساخت‌ها و توانایی‌ها (برای تولید اورانیوم با درجه تسلیحات) را در سال‌های اخیر به دست آورده است، و بسیاری از این موارد غیرقابل برگشت است.
منابع امنیتی در اسرائیل گفتند که اگر ایران تصمیم به ساخت سلاح هسته ای بگیرد، ممکن است از قبل توانایی و دانش لازم برای ساخت سلاح هسته ای را داشته باشد.
گانتز روز جمعه با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی ایالات متحده دیدار کرد و به اطلاع او رساند که اسرائیل برای استفاده از «گزینه نظامی معتبر» علیه ایران به آمریکا نیاز دارد.
به گفته این وزیر دفاع اسرائیل «نشانه ها و شواهد امیدوارکننده» دریافت کرده است که نشان می دهد آمریکا در «یک برنامه عملی» برای حمله به ایران را تهیه کرده اند.
هاآرتص در مورد توافق احتمالی هسته ای آتی، می گوید: «آمریکایی ها مؤدبانه به سخنان اسرائیل گوش می دهند، اما تصمیم برای امضای توافق احتمالاً قبلاً توسط دولت بایدن گرفته شده است. »
امضای قرارداد جدید در حال حاضر عمدتاً به موافقت ایران بستگی دارد.
هاآرتص در ادامه افزود:« در مورد تهدید نظامی، ایالات متحده هیچ برنامه فوری یا قصدی برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران ندارد، در حالی که اسرائیل اخیراً با تاخیر و سال‌ها غفلت، مقدمات گزینه نظامی خود (علیه ایران) را آغاز کرده است. هاآرتص در ادامه توضیح می دهد که بعید است که در سال های آینده حتی جدی گرفته شود. »
ایالات متحده هفته گذشته موضع خود را در مورد پیشنهادهای تهران برای احیای توافق هسته ای را به مقامات اتحادیه اروپا ارسال کرد.
ایران هنوز برای توافق هسته‌ای چراغ سبز نشان نداده است، زیرا تهران به نوعی به تضمین آمریکا نیاز دارد که این کشور نتواند به طور یکجانبه به توافق مجدد درباره برنامه هسته‌ای ایران پایان دهد، همانگونه که در ماه مه ۲۰۱۸ در زمان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا این توافقنامه را پاره و آن را لغو کرد.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: