مزاحمت های تلفنی اسرائیل
وزیر امور خارجه و نخست وزیر ژایر لاپید می خواهد اتحادیه اروپا و ایالات متحده را مجبور به قطع مذاکرات با ایران کند. تهدید حمله نظامی به ایران.
نوشته کنوت ملنتین
یونگه ولت
ترجمه حمید علوی

اسرائیل این روزها فشار قابل توجهی بر متحدان خود وارد می کند تا فوراً مذاکرات با ایران در مورد تمدید توافق وین ۲۰۱۵ برجام را قطع کنند.
«هر چیز دیگری یک سیگنال قوی از ضعف ما را برای ایران ارسال میکند.»
رسانه های اسرائیلی این جمله و این خواسته را به یک «مقام» نسبت می دهند که نام او نباید ذکر شود، اما روزنامه نگاران اسرائیلی قطعا همه او را می شناسند.
از این گذشته، آنها او را به عنوان یکی از اعضای «بالاترین سطح تصمیم گیری» توصیف می کنند و آن مرد – فعلاً فقط در اسرائیل فقط یک نفر می تواند چنین کسی باشد – به آنها یک جلسه توجیهی را در روز پنجشنبه پیشنهاد داده، نوعی کنفرانس مطبوعاتی با مسئولیت محدود.
برخی از فرمولبندیها در ارائه ژورنالیستی اظهارات وی نشان میدهد که مجری ناشناس حتی میتوانست خود وزیر امور خارجه ژایر لاپید باشد که تا انتخابات بعدی در اول نوامبر نیز به عنوان نخستوزیر کشور را رهبری خواهد کرد.
در هر صورت لاپید شخصیت اصلی داستان هاست.
به عنوان مثال، روزنامه تایمز اسرائیل گزارش داد که او «پیام خود» را به اولاف شولز، صدراعظم آلمان، توماس نایدس سفیر ایالات متحده و تئودور دویچ، نماینده مجلس ایالات متحده در روز پنجشنبه تلفنی اطلاع داده است.
آخرین نفر یک حزب دموکرات سیاسی است و ریاست «کمیته فرعی مربوط به خاورمیانه، شمال آفریقا و مبارزه با تروریسم جهانی» را بر عهده دارد.
در وبسایت همایش، دویچ خود را «حامی پرشور اسرائیل» معرفی میکند که طرفداری از روابط قوی آمریکا و اسرائیل به دوران جوانیاش بازمیگردد.
در این نامه ناشناس به خبرنگاران اسرائیلی آمده است که لاپید به تماس با «رهبران و دیپلمات های غربی» ادامه خواهد داد.
عیال هولاتا، مشاور امنیت ملی، هفته آینده به واشنگتن سفر خواهد کرد تا «یک سری گفتگو با مقامات آمریکایی درباره برنامه هستهای ایران داشته باشد».
از جمله، هولاتای ۴۵ ساله که ۲۳ سال برای سازمان اطلاعات خارجی موساد کار کرده است، احتمالاً به این نکته اشاره خواهد کرد که «اسرائیل به هیچ توافقی با ایران متعهد نیست»، اما آنچه را که لازم بداند انجام خواهد داد. «به ایران دوراز دستیابی به سلاح هسته ای و استفاده از نیروهای نیابتی خود در منطقه.»
در حالی که بیش از بیست سال است که این موضوع آشکار شده است، واضح است که برای اسرائیل این جمله را هرچقدر تکرار کنید کم است.
بحث اصلی کمپین کنونی اسرائیل برای پایان فوری مذاکرات، پاسخ ایران به اتحادیه اروپا است که در شب دوشنبه تحویل آنها داده شد.
پاسخ ایران به «پیشنهادی» که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ۲۶ ژوئیه به تهران فرستاد، درست به موقع بود.
در حقیقت اظهارات دور از نزاکت دیپلماتیک بروکسل با این تاکید که قبلا با آمریکا هم صحبت و توافق شده به عنوان آخرین پیشنهاد به ایران ابلاغ شد. تقریباً هیچ چیزی در مورد واکنش ایران مشخص نیست، اما مخالفت های غیرقابل انکاری وجود دارد.
با وجود این، هم اتحادیه اروپا و هم ایالات متحده علناً گفته اند که موضع تهران را «بازنگری» خواهند کرد.
نامه مقام ارشد اسرائیلی با عدول از این موضوع، روز پنجشنبه اظهار داشت که تهران «پیشنهاد نهایی» غرب را رد کرده است و «جهان» اکنون باید «درباره آنچه که باید برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای انجام شود» بحث کند.
آنچه از محتوای ایرادات ایران از بیانیههای وزارت خارجه در آنجا مشخص است این است که اساساً سه خواسته وجود دارد.
دیپلمات های ایالات متحده قبلاً دو مورد از آنها را تأیید کرده اند – طبق معمول این خواسته ها ذکر نشده است – اما آنها هنوز باید به صورت مکتوب ثبت شوند.
در مورد سوم، که مربوط به مطالبات تضمینی مبنی بر پایبندی آمریکا به توافق آینده است، طرف مقابل باید «واقع بینانه و انعطاف پذیر» باشد. جوزف بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، دادن ضمانت لازم برای اجرای توافق نامه توسط جانشین وی در آینده را از نظر قانونی غیر ممکن میداند.
مقاله بسیار جالب و خواندنی بود. با تشکر از رفیق شیری و ترجمه دقیق و حرفه ای ایشان و سپاس…
دوست گرامی من عضوی از نویسندگان و مترجمان مجله هفته نیستم اما از همکاران آن هستم و گاهی مطالبی را…
مجله هفته حتی به اردوغان عضو ناتو هم نه نمی گوید! حتی به امارات هم نه نمی گوید! فقط کافی…
سلام، مقاله بسیار خوبی است، پیشرفت ها و دستاوردهای شوروی را بیان کرده است. اما مانند بیشتر مقاله هایی از…
مقاله بسیار خواندنی و جالبی بود. ای کاش بسیاری از افراد ناآگاه که از خدمات انقلاب اکتبر و اتحاد شوروی…