پرش به محتوا

شکایت وکلای آسانژ از سیا.



وکلای جولیان آسانژ از سیا به دلیل شنود و جاسوسی شکایت کردند
ترجمه از مینا صابری

آسانژ از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹ در سفارت اکوادور در لندن پناهنده بود و زندگی می کرد.
به گزارش ریانه ها، وکلای آمریکایی به نمایندگی از بنیانگذار ویکی لیکس روز دوشنبه علیه مایک پمپئو، رئیس سیا، رئیس جمهور ترامپ شکایت کردند.
آنها اعلام کرده اند که این وکلا به طور غیرقانونی توسط سیا در جریان دیدار از آسانژ جاسوسی شده اند.
مارگارت کانستلر و دبورا هربک، وکلای آمریکایی که هر دو روی پرونده آسانژ کار می کنند، روز دوشنبه از آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و مدیر سابق آن، مایک پمپئو، در دادگاه منطقه ای ایالات متحده در ناحیه جنوبی نیویورک شکایت کردند.
هر دو وکیل و همچنین دو روزنامه‌نگار که به شکایت پیوستند، چارلز گلس و جان گوتز، ادعا می‌کنند که مقامات ایالات متحده مکالمات را در طول اقامت وکلا و روزنامه‌نگاران در سفارت لندن در اکوادور ضبط کرده و داده‌ها را از تلفن و جمع‌آوری کرده‌اند. کامپیوترهایی که بازدیدکنندگان باید به شرکت امنیتی در محل تحویل می دادند.
هر چهار شاکی همگی آمریکایی هستند. به گزارش اس بی اس نیوز استرالیا، آنها مدعی هستند که «سیا برای دسترسی به گفتگوهای محرمانه آسانژ استرالیای، رعایت قانون اساسی ایالات متحده را زیر پا نهاده و نقض کرده است.»
هر چهار شاکی در رابطه با شنودهای ضبط شده ادعا می‌کنند که در زمان بازدید آنها از آسانژ در لندن، جایی که بنیانگذار ویکی‌لیکس از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹ در سفارت اکوادور پناهندگی سیاسی دریافت کرد، سیا با یک «شرکت امنیتی» کار می‌کرد. که به نوبه خود «از سوی سفارت اکوادور برای جاسوسی از بنیانگذار ویکی لیکس، وکلای او، روزنامه نگاران و دیگرانی که با آنها ملاقات کرده بود استخدام شده بود».

جولیان آسانژ همچنان با استرداد از بریتانیا به ایالات متحده مواجه است، جایی که وی متهم به نقض قوانین جاسوسی ایالات متحده با افشای پرونده های نظامی و دیپلماتیک ایالات متحده در سال ۲۰۱۰ جنگ در افغانستان و عراق، پس از تایید نهایی پریتی پاتل، وزیر کشور بریتانیا در ماه ژوئن گذشته است.
به نقل از رابرت بویل، وکیل نیویورکی که وکالت شاکی در دعوای آنها را بر عهده دارد، می گوید:

ضبط جلسات دیدار آسانژ با دوستان و وکلا و کپی کردن پرونده های دیجیتالی وکلا و دوستان وی به وکلا و مجریان قانون آسیب می زند زیرا اکنون دولت از محتوای این ارتباطات مطلع است.
این اتهامات به حق بنیانگذار ویکی لیکس برای محاکمه عادلانه «اگر نگوییم آنرا از بین می‌برد.» آسیب میزند.
این شکایت از سیا، مدیر سابق سیا و وزیر خارجه سابق آمریکا پمپئو و شرکت امنیتی Undercover Global و مدیر عامل آن دیوید مورالس گیلن نام می برد.
گفته می شود که Undercover Global اطلاعات مربوط به دستگاه های الکترونیکی چهار شاکی از جمله ارتباطات با آسانژ را ارزیابی کرده و سپس آن را به سیا ارسال کرده است.
علاوه بر این، در این دادخواست آمده است که شرکت امنیتی «میکروفون هایی را در اطراف سفارت قرار داده و فیلم و فیلم دوربین های امنیتی را به سیا مخابره کرده است.»
به گفته شاکیان، این «حفاظت از حریم خصوصی شهروندان ایالات متحده را نقض می کند». به نقل از ریچارد راث، مشاور اصلی شاکیان، نقل شده است:
«قانون اساسی ایالات متحده از شهروندان آمریکایی در برابر تجاوزات دولت ایالات متحده محافظت می کند، حتی زمانی که این فعالیت ها در یک سفارت خارجی در یک کشور خارجی انجام می شود.»
در سپتامبر ۲۰۱۹، روزنامه اسپانیایی ال پایز رویدادهای رسوایی شنود و سرقت اطلاعات در داخل سفارت اکوادور را فاش کرد.
در اوایل ژوئیه ۲۰۲۲، جولیان آسانژ علیه تصمیم دولت بریتانیا برای استرداد او به ایالات متحده درخواست تجدید نظر کرد.
در آنجا او همچنان با حکم ۱۷۵ سال زندان روبروست. سیا همچنان از اظهار نظر درباره این شکایت خودداری می کند.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: