اوکراین مجبور به تعطیلی صنایع کلیدی خود خواهد شد.

از دست دادن دسترسی به منابع معدنی: اوکراین ممکن است مجبور شود صنایع کلیدی را تعطیل کند.
ترجمه مجله هفته.
به گزارش رسانه های آلمانی و روسی، بر اساس گزارش واشنگتن پست، پس از اینکه مناطق بزرگ استخراج زغال سنگ و سایر منابع معدنی تحت کنترل روسیه قرار گرفته است، از دست دادن این مناطق حیاتی و عدم دسترسی به آنها، اقتصاد اوکراین را در وضعیت ناامیدکننده ای قرار داده است.
واشنگتن پست چهارشنبه گذشته گزارش داد که اوکراین «پایه های جدی اقتصاد خود» را از دست داده است و ممکن است پس از پایان درگیری با روسیه برای بقای خود به عنوان یک کشور صنعتی دچار مشکلاتی جدی باشد.
این نتیجه گیری سرمقاله ای است که بر اساس تجزیه و تحلیل ارزش ذخایر زغال سنگ و سایر مواد معدنی ارزشمند اوکراین، که اکنون در بحبوحه درگیری نظامی طولانی تحت کنترل روسیه قرار گرفته است.
به گفته SecDev، یک شرکت پژوهشی و تحلیلی مستقر در اتاوا، روسیه بیش از ۱۲ تریلیون دلار منابعی را کنترل می کند که قبل از سال ۲۰۱۴ در قلمرو حاکمیت کیف بود.
به گزارش واشنگتن پست، زغال سنگ سهم اصلی از کل این مبلغ را تشکیل می دهد.
این روزنامه گزارش داد که محققان کانادایی حدود ۳۰ میلیارد تن ذخایر زغال سنگ سخت را با ارزش تجاری تخمینی ۱۱.۹ تریلیون دلار شناسایی کردند.
استانیسلاو زینچنکو، مدیر اجرایی اتاق فکر اقتصادی GMK در کیف به واشنگتن پست گفت: «بدترین سناریو این است که اوکراین به یک کشور مدل کشورهای بالتیک تبدیل شود، کشوری که دیگر قادر به حفظ پایگاه های صنعتی خود نخواهد بود. »
یک مقام ارشد اوکراینی در سازمان ملی زمین شناسی به واشنگتن پست گفت که ذخایر از دست رفته ممکن است حتی بیشتر از برآورد کنونی ارزش داشته باشد.
SecDev، که دولتها و سازمانهای مختلف غربی مانند USAID را جزو شرکای خود به حساب میآورد، هشدار داد که تصرف منابع معدنی اوکراین توسط روسیه نیز پیامدهای عمیقی برای آینده اقتصادی اروپا خواهد داشت.
«تا زمانی که نفت، گاز و زغالسنگ به سرعت به انرژیهای تجدیدپذیر و انرژی هستهای تغییر نکنند، کشورهای اروپایی بهطور خطرناکی به زغال سنگ روسیه وابسته خواهند بود.»
گزارش SecDev می گوید.
به همین ترتیب، اروپا نیز برای مواد کمیاب (خاکهای کمیاب) به شدت به چین وابسته خواهد بود، کشوری که در حال حاضر ۹۸ درصد نیاز اتحادیه اروپا را تامین می کند. این گزارش با اشاره به این مشکل در ادامه به طرحهایی در اتحادیه اروپا برای وادار کردن اوکراین به پیشبرد استخراج خاکهای کمیاب در قلمرو خود اشاره کرده است.
فلزات سنگین مانند نئودیمیم که برای بسیاری از فناوری های مدرن حیاتی هستند، در پوسته زمین نسبتاً فراوان هستند، اما استخراج و پالایش آنها اثرات زیست محیطی جدی دارد.
روزنامه نگاران واشنگتن پست برای تهیه گزارشی از معدنی که توسط یک شرکت اوکراینی اداره می شد از این منطقه بازدید کردند، این روزنامه می نویسد که این بازدید مشروط به توافق برای فاش نشدن محل معدن یا نام خانوادگی کارکنان شد.
در این گزارش آمده است که استخراج منابع معدنی برای معدنکاران «به یک عمل میهن پرستانه» تبدیل شده است.
در صورتی که منطقه ای که معدن در آن قرار دارد که فاصله کمی تا خط مقدم داشته باشد، نمی توان نیروهای روسی را از معدن دور نگه داشت.
در گزارش این دو خبرنگار تصاویر متعددی از معدنچیان مشغول به کار در معدن دیده می شود که در برخی از آنها چهره آنها به وضوح نمایان است.
زمانی که ایالات متحده و متحدانش در خطر از دست دادن دسترسی به ثروت های شرق اوکراین هستند، برای دولتها و رسانههای غربی غیرمعمول نیست که ثروتهای بالقوه را که در خاک کشورهای نهفته است، را برجسته و در مورد آنها اغراق کنند.
در خلال خروج ناتو از افغانستان یک سال پیش، مقامات پنتاگون و همچنین بسیاری از خبرگزاری ها به تخمین ۱ تا ۳ تریلیون دلار مواد معدنی اشاره کردند که گمان می رود در خاک این کشور وجود داشته باشد.
اینها عبارتند از مس، لیتیوم، عناصر خاکی کمیاب، سنگ های قیمتی و سایر اشیاء با ارزش.
از ۱۱ اوت سال جاری، هیچ زغال سنگ روسیه نمی تواند به اتحادیه اروپا صادر شود. پس از یک دوره گذار، تحریم زغال سنگ علیه روسیه که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ماه آوریل به عنوان بخشی از بسته پنجم تحریم تصویب شد اکنون این تحریم ها به طور کامل اجرایی شده است.
با توجه به کمبود انرژی قریبالوقوع، دولت آلمان تصمیم گرفت نیروگاههای زغالسنگ را که قبلاً تعطیل شده بودند، دوباره راه اندازی شوند.
بنابراین تولید برق از طریق نیروگاه های زغالی آنهم بدون زغال سنگ روسیه کار آسانی نخواهد بود، به همین دلیل است که کشورهای اتحادیه اروپا به شدت به دنبال تامین کنندگان جایگزین زغال سنگ مانند ایالات متحده آمریکا، استرالیا و اندونزی هستند.
به گفته وزارت اقتصاد فدرال، آلمان در حال حاضر به طور فزاینده ای سوخت های فسیلی را از آفریقای جنوبی و کلمبیا خریداری می کند.
مقاله بسیار جالب و خواندنی بود. با تشکر از رفیق شیری و ترجمه دقیق و حرفه ای ایشان و سپاس…
دوست گرامی من عضوی از نویسندگان و مترجمان مجله هفته نیستم اما از همکاران آن هستم و گاهی مطالبی را…
مجله هفته حتی به اردوغان عضو ناتو هم نه نمی گوید! حتی به امارات هم نه نمی گوید! فقط کافی…
سلام، مقاله بسیار خوبی است، پیشرفت ها و دستاوردهای شوروی را بیان کرده است. اما مانند بیشتر مقاله هایی از…
مقاله بسیار خواندنی و جالبی بود. ای کاش بسیاری از افراد ناآگاه که از خدمات انقلاب اکتبر و اتحاد شوروی…